Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee 3,1TD - помощ за нов двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Grand Cherokee 3,1TD - помощ за нов двигател

Здравейте. Баща ми го караше до скоро, но след много проблеми (пукнати глави, помпи и какво ли още не) вече се оказа, че двигателя става само за боклука. Годината му е 1999.
    Въпроса ми е с какъв двигател може да се смени. Извинявайте ако въпроса ми е неук, но наистина не знам какво да направя.
    С какъв двигател може да се смени? От къде мога да го намеря? Нов, стар? Бензин възможен ли е (доколкото знам дизелите за този модел не са от най-удачните)? Кой може да извърши смяната?

Ще съм благодарен за всякаква помощ. Намира се в Стара Загора, но може да стигне навсякъде. Купето е в прекрасна форма и ще е жалко да го оставя така.
    Ако имате идея какво да направя или имате двигател за продаване или каквато и да е полезна информаци телефона ми е - 0888 236751 - Николай или в темата или на лични.
    Благодаря предварително за всяка помощ.

До: Jeep Grand Cherokee 3,1TD - помощ за нов двигател

Малко е дългичка, но в тази тема се съдържат доста от отговорите на поставените въпроси: Не случих на Гранд...
    Успех.
    proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
    NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
    Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Както казват хората - "няма невъзможни неща". Проблемът е колко ти се занимава и колко пари искаш да дадеш. Според мен, най-лесния вариант е пак да сложиш 3.1. За 2.7 ще е голяма играчка.

Ето ти една идея - двигател на тойота във ZJ - http://www.overlanddiesel.com/Diesel...d_Cruiser.html

А тук http://www.naxja.org/forum/showthread.php?t=940087 се опитват да сложат двигател мерцедес във XJ. Лошото е, че не са успели и май работата се е разсъхнала

мечти, мечтии.

Стискам ти палци, ако успееш веднага се хващам и аз

Коментар

Първоначално публикуван от rdo Преглед на мнение
        Ето ти една идея - двигател на тойота във ZJ - http://www.overlanddiesel.com/Diesel...d_Cruiser.html
        Най-интересна е емблемата!
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Според мен най интересно е , че половината мотор е под арматурното табло. Някъде се казваше, че и 2,7 GRD е така. Стандартния 4,0L така ли е подпъхнат?

Коментар

Е па сигурно за да се топлят зимата До колкото разбрах, проблема при всичките мерцедесови двигатели, е че маслената помпа се пада точно върху диференциала. Затова бутат двигателя назад. За тойотовия двигател може да е нещо подобно. Аз ако бях, щях да разгледам и двигател от изузо 2.8 или бмв 2.5. Предполагам, че ще са съвместими с VM, понеже ги слагат на фронтера и на ленд ровер.
            Американците казват за някакви дизели cummins, които пасвали, ама те май са някакво тяхно производство, дето не знам дали може да се намери в европа.

Коментар

...
              До колкото разбрах, проблема при всичките мерцедесови двигатели, е че маслената помпа се пада точно върху диференциала. Затова бутат двигателя назад...
              Ами да мръднат напред моста - таман свесовете ще се оправят.

...
              Аз ако бях, щях да разгледам и двигател от изузо 2.8 или бмв 2.5...
              Мълчи да не те чуят феновете, че както обичат японски и европейски моторетки...

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                Според мен най интересно е , че половината мотор е под арматурното табло. Някъде се казваше, че и 2,7 GRD е така. Стандартния 4,0L така ли е подпъхнат?

Така е - и той е редови и той е дълъг. И 3.1 дизелът е така. Само осмаците си лежат удобно на широко.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                  Така е - и той е редови и той е дълъг. И 3.1 дизелът е така. Само осмаците си лежат удобно на широко.
                  Пренасянето на тежеста към центъра на конструкцията дава по добър баланс на машината. Трябва обаче да няма проблеми с обслужването?

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение

E хубу де, тук усещам някакво противоречие. Окей, редовите петаци са дълги, завряни под предното стъкло - ами 4 литровия редови бинзинов шестак - той да не би да е по-къс?
                    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                    Volvo XC90 D5 Executive '12
                    Volvo XC60 D5 Summum '11
                    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Проблема не е само в мястото на двигателя.В джипа има и електроника,т.е.после не се знае как ще работи.

Най-добре си потърси същия двигател.Цените варират,но можеш да си намериш двигател за около 3000-3500лв.

Успех!

Коментар

Здравейте, въпроса стои все още на дневен ред. Джипа е на мой приятел, така че си позволявам да продължа темата от негово име.

Още свежи идеи няма да са излишни, за сега наличния здрав двигател е 4.0 бензин. Та основния въпрос беше - може ли този бензин да се сложи на мястото на 3.1ТД то... ако да какви евентуално биха били трудностите пред които сме изправени?

Предполагам и ECU то трябва да се смени. Трябва ли да се смени таблото? Всички там електронни и не системи как ще сработят след смяната? Еърбегове, АБСи, блокажи диференциали, ще паснат ли без тежки преработки?

Може ли някой да помогне с евентуален списък на нещата които трябва да се сменят.... например:

Двигател
                        Скоростна кутия
                        Диференциал
                        Табло
                        ECU
                        и знам ли още какво ...

Някой познава ли човек който би се заел на направи swap-a ако да моля за координати.

Благодаря за отзивчивостта.
                        | The only way to get smarter is by playing with smarter opponent | Consistency is the way to efficiency |

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                          E хубу де, тук усещам някакво противоречие. Окей, редовите петаци са дълги, завряни под предното стъкло - ами 4 литровия редови бинзинов шестак - той да не би да е по-къс?
                          Не е по-къс. И по-лек не е. Само осмаците са.

Първоначално публикуван от relaxxx Преглед на мнение
                          Здравейте, въпроса стои все още на дневен ред. Джипа е на мой приятел, така че си позволявам да продължа темата от негово име.

Още свежи идеи няма да са излишни, за сега наличния здрав двигател е 4.0 бензин. Та основния въпрос беше - може ли този бензин да се сложи на мястото на 3.1ТД то... ако да какви евентуално биха били трудностите пред които сме изправени?

Предполагам и ECU то трябва да се смени. Трябва ли да се смени таблото? Всички там електронни и не системи как ще сработят след смяната? Еърбегове, АБСи, блокажи диференциали, ще паснат ли без тежки преработки?

Може ли някой да помогне с евентуален списък на нещата които трябва да се сменят.... например:

Двигател
                          Скоростна кутия
                          Диференциал
                          Табло
                          ECU
                          и знам ли още какво ...

Някой познава ли човек който би се заел на направи swap-a ако да моля за координати.

Благодаря за отзивчивостта.
                          ЕКУто със сигурност, освен ако не се правят някакви газификации, да речем. Може да има проблем с имобилайзера ако не разпознава компа на мотора, но може и да се намери вариант - аз не разбирам. Другите неща ги управлява друг модул, така че би следвало да си работят. Не би следвало да има особен проблем да стане. В блокажите няма електроника.

Коментар

Ако ще насаждаш 4L бензин, инжекция, ти трябва освен двигателя, също и целия всмукателен тракт (въздуховоди, датчици, дебитомер и т.н.) + електроинсталацията в двигателния отсек ....или поне часта и до "сметалото"
                            Ако ще е карбураторен, само гол мотор с малко мерене и кълцане на жици от текущата инсталация би трябвало всичко да стане.
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                              Ако ще насаждаш 4L бензин, инжекция, ти трябва освен двигателя, също и целия всмукателен тракт (въздуховоди, датчици, дебитомер и т.н.) + електроинсталацията в двигателния отсек ....или поне часта и до "сметалото"
                              Ако ще е карбураторен, само гол мотор с малко мерене и кълцане на жици от текущата инсталация би трябвало всичко да стане.
                              Приемаме го за даденост, че моторът е напълно оборудван!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X