Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ново диамантче във форума :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ново диамантче във форума :)

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_1628 copy.jpg Прегледи:0 Размер:234.9 КБ ID:6746513Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_1615 copy.jpg Прегледи:0 Размер:661.5 КБ ID:6746509Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_1616 copy.jpg Прегледи:0 Размер:598.0 КБ ID:6746508Здравейте колеги!
    Дойде време да вдигнем нивото. След 3.1 TD и 5.7 HEMI, пред къщи вече е паркирано 6.4 SRT
    Брутално яка машина е. Няма нищо общо във вървежа с HEMI-то
    Да ми е честита и много безаварийни километри
    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_1617 copy.jpg Прегледи:0 Размер:1.09 МБ ID:6746501
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от toper78; 05-06-21, 20:37.
    Jeep Grand Cherokee WK2 6,4 SRT

image widget

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1632 copy.jpg
Прегледи:711
Размер:459.6 КБ
ID:6746519

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1611 copy.jpg
Прегледи:706
Размер:777.6 КБ
ID:6746521

Коментар

...​ image widget

Коментар

Честито и много хиляди безаварийни километри и само усмивки да ти носи
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Здравейте
              Възнамерявам да се сдобия в близкото бъдеще със същото животно.
              Моля да споделите мнение и препоръки. Къде са му слабите места, какво му е поведението, какво да очаквам като цяло.
              В момента карам WK2 3.0, така че имам представа от WK2.
              Не откривам много информация в интернет и тук относно този модел, затова който е запознат, моля да помогне.
              Благодаря предварително.

Коментар

Здравей, колега!

Ето моите впечатления от първо лице след почти три години и 30 000 км. Като пътно поведение и вървеж колата е брутално яка. Щом имаш WK2 значи имаш представа от комфорт и екстри. Вози стегнато и плътно, но не друса. Върви наистина много, 4 секунди 0-100.
                Виждам, че си ме питал за амортисьорите на ЛС...електромагнитни са и аз лично не съм имал проблем с тях и с окачването като цяло. Сменял съм дискове и накладки, цените са прилични. Кутията е 8ZF и от нея оплаквания нямам, многхо плавна и мазна, не я усещаш. Веднъж се наложи да сменя стартер, но и там не е болка за умиране. И понеже питаш за слаби места - понякога електрониката се бъгва и не е много ясно защо, даже май имам тема във форума.
                Аз лично много си я харесвам и съм доволен, но е време да поговорим за сериозните неща. Преди година и нещо при висока скорост ми отказа маслена помпа и докато успея да спра двигателят беше блокирал. Всичко вътре се оказа тотал щета, биелите бяха заварени за коляновия вал. След много търсене и през много фирми, включително популярните дето ги рекламират, както и официалния вносител, се оказа, че готово оборудвано дъно (блок, колянов вал, бутала) не се поддържа вече в наличност. Бях изправен пред избора или да сменям двигателя с втора употреба или да поръчам чисто нов, с гаранция. Аз избрах втория и сега си имам почти нов мотор, но не беше евтин ремонт.
                Не искам да те разубеждавам или да твърдя, че е тенденция, но два месеца след моя случай едно момче от Плевен имаше същия проблем с кола на същите км. Продаваше се с блокирал двигател, не знам какво стана после с нея.

Като всяка кола, явно си е на късмет.

Не знам откъде си, но ако имаш път към Велико Търново - драсни. Може да покараш и да добиеш лични впечатления.

Коментар

Благодаря за изчерпателния отговор.

От Варна съм и нямам често път към В. Търново, но ще го имам предвид, благодаря.

Този проблем с маслената помпа звучи наистина ужасно.
                  Вторият такъв случай наистина ме кара да се замисля или най-малкото да потърся повече информация и превантивни мерки.
                  Бях чувал за проблеми с понижено налягане на маслото при празен ход и в последствие проблеми с повдигачи, толери и разпределителни валове и т.н. (лекуват го уж с помпа от Хелкат), но чак пък толкова....

Успяхте ли да разберете каква е причината за отказа на маслената помпа? Имаше ли някакви следи?
                  На какви километри се случи това?

Коментар

• toper78
                    toper78 коментира
                    Редактиране на коментар
                    На около 160 хил. км.
                    Не можахме да докажем категорично от какво се е случило.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X