Кокала се самозаключи с ключа и дистанционото вътре . Някакви идеи защо така се получи и как да го отворя ? Ключара не е гладен .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
WJ се самозаключи
Свий
X
-
В кръга на шегата - счупи най-евтиното стъкло... ще ти излезе по-евтино от ключар. Но решението не е това. Компетентните е нужно да намерят причината... а не решението. Ако си на път - ясно какво можеш да направиш.;-)
Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
нула 999 нула 3 нула 9 нула 3
-
Ключара не е гладен , отключих си го сам за нема и 5 минути . Ето това клипче побългарих https://www.youtube.com/watch?v=92Y42ZpF_xY . Вместо възглавница използвах гумена шпатула за фугиране на плочки и с тел натиснах бутона за отключване в купето . Тоя в това клипче е аматьор щом не ползва тоя бутонИначе мисля , че няма логика , защото това ми се случва за 2-ри път и то само като вали . Първия път се самозаключи веднага след като излязох от колата , а снощи след 2-3 часа престой . По принцип при хубаво време стой отключена с дни и нямам ядове . Кое командва заключването , модула във пасажерската врата ли ?
Последно редактирано от bmwww; 28-05-21, 13:40.
Коментар
-
Моята Тойота ми докарва душевен дискомфорт, защото се самозаключва, от време на време, но имам 3 ключа.
Още повече, преди месец роднина заключи единствения ключ за Галанта в багажника...
Пратих им клип, подобен на горния и на другия ден ми пишат - "ключаря остана гладен". То не само гладен, ами и "нЕдрусан"... щото драмата се развива в нецивилизацията.
Та, с парче стоманена тел за огради, хванали куката за багажника и отворили...
Сега обратно на Тойотата, защото може да е като Гранда.
Провокиран от темата, се разтових и излезе че ако отключиш колата, но не отвориш врата (може би шофьорската), колата го третира като "грешка" и се самозаключва след 30 сек. Точно когато су оставил багажа на земята и си готов да посегнеш към дръжката на багажника
Та, разрови мануалите на Гранда да видиш дали няма такава "магия" и там.
Възможна причина за изненадата е проблем в датчика за отворена врата.
Ако не прави/прекъсва контакт на отворена врата, се активира логиката че врата не е отваряна и се замозаключва.
Само спекулирам с евентуална причина. Може при гранда да няма нищо подобно.
А може и да се изключва по OBD или някое сервизно меню.
-
-
Кажи какво е станало преди да се заключи, за да ти кажем къде е проблема.
Та предположението ми е, че си отключил, сложил ключа в патрона без да го завъртиш и си затворил вратата от вън. Ако е нещо такова - не ти засича шофьорската врата за отворена. Масово е при колите като се отключат с дистанционното, но не се отвори никоя врата след някакво време да се самозаключат.
И за да разбереш къде е проблема единият вариант е диагностика. Но имай в предвид, че може да го прави инцидентно. Веднъж засича вратата за отворена, веднъж не. Та може и да не го хванеш от първият път.
И като потенциално място за търсене на проблема - кабелният сноп между вратата и купето. Често срещан проблем им е, но ще се учудя ако минава директна жица която да подава сигнала от бутона към централният модул за заключването. По спомен имаше отделни модули в предните врати които комуникираха цифрово с другите модули.
Коментар
-
Значи и 2-та пъти се случи след като съм карал колата , спра , гася , отварям вратата - следователно се отключват и всички други врати , защото съм активирал автоматичното заключване над 30км/ч , излизам от нея , затварям вратата и тя се самозаключва или веднага както 1-вия път или след 2-3 часа както снощи . Това е последователноста . Свикнал съм като ходя до къщата ми да не заключвам колата и затова излизам без ключа и дистанционото от нея . Общото и при двата случая е , че валеше - може би случайност . Не е това с едната минута изчакване при отключване и ако не отвориш шоф. врата да се самозаключи . Отчита си ми всички датчици на вратите и снопа съм го оправил миналата година още като купих колата . Нещо друго ще да е .
Коментар
-
Деактивирай автоматичното заключване. Без него не би трябвало да се заключи след каране. Моята е седяла с дни отключена като сме на палатки. По цяла нощ седи отключен без да се отварят врати и не се е самозаключвал. И дъжд я е валял, ама със затворени прозорци.
Дъжда ако е виновен проблема е много по-сериозен. Мокър модул и подмяната му са мъка на тази кола. Та силно се надявам някое ключе за отворена врата от време на време да ти прави проблем. Всичко друго е неприятно.
И в повече детайли - като отключиш и ако не отвориш врата в рамкит на няколко минути би трябвало да се заключи сама. Пробвай го това - спираш, гасиш мотора, цъкаш бутона за отключване и гледаш дали след 1-2 минути ще се заключи. Това без да отваряш вратата. Ако отговора е да - махаш самозаключването при 30км/ч и си решаваш този проблем.Последно редактирано от brum; 03-06-21, 06:48.
-
-
В случая собствеикът май е по-големия проблем от самия автомобил. Чудя се с кой "акъл" може някой да остави автомобила си отключен за часове, при това - с ключа на контакта? В повечето населени места, дори и по-малки, това си е директна покана за някого да се "повози" и да види какво още може да отмъкне от колата.
Не искам да звучи обидно, но според мен, ако го нямаше този навик, няма да го има и проблема. Гасите мотора, вземате ключа, слизате, заключвате. При този порядък никога няма да се случи заключването с ключа вътре.Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнениеВ случая собствеикът май е по-големия проблем от самия автомобил. Чудя се с кой "акъл" може някой да остави автомобила си отключен за часове, при това - с ключа на контакта? В повечето населени места, дори и по-малки, това си е директна покана за някого да се "повози" и да види какво още може да отмъкне от колата.
Не искам да звучи обидно, но според мен, ако го нямаше този навик, няма да го има и проблема. Гасите мотора, вземате ключа, слизате, заключвате. При този порядък никога няма да се случи заключването с ключа вътре."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Проблема според мен има връзка с дъжда. Имах Поло 96-та. Един ден то заключено на двора, ключа вътре. Справка в нета и проблема ясен. Водата от тавана се стича в багажника и отива върху компресора на централното, окъсява в буксата и компресора се задейства. Всички VW от 90-те са така, уплътнението на багажника с времето явно пропуска. Търсете къде е управлението на централното, може да влиза вода.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
И в моя град мога да оставя колата да работи 24/7 докато и свърши нафтата и гаранция няма кой да я пипне .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар