Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Wrangler JK - общи насоки или отговаря ли на изискванията

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Wrangler JK - общи насоки или отговаря ли на изискванията

Обични Колеги и по-конкретно фенове на Jeep,

След четене, писане, теми, разговори, проби и тн, мисля че открих нещото от което имам нужда и което лично ме кефи - Wrangler JK дълга база (четириврат).

Първо какво се търси:
    - возило за разходки - средни без кал до раменете
    - дълга база за возене на четири човека с багаж за пикник без палатки, преспиване в гората и тн
    - ще бъде на практика трета кола - не основна, но все пак при необходимост да може без много перипети да мине 50-60 км по асфалт и да те отведе до големия град (само когато на паркинга няма нищо друго и да кажем основната кола е в сервиза или нещо подобно)
    - “мегдан” за доработки

Тук идва въпроса - правилно ли съм се насочил?
    и подвъпросите:
    - какъв бюджет само за покупката без обслужване и без доработки трябва да се предвиди?
    - кой мотор да се търси?
    - да се търси ли конкретна модификация?

Благодаря предварително,
    С надеждата скоро да стана горд собственик и член на Jeep обществото

модификация търси Rubicon

Коментар

• genadi.tsvetkov
      genadi.tsvetkov коментира
      Редактиране на коментар
      И бензин.

А добре дошъл сред заразените с ДЖИЙП )

Определи бюджет, инак говорим шикалки.

Аз имам Сахара 2007ма, дълга база 2.8ЦРД, минал съм с него почти 250 000КМ, десетки хиляди от които теглейки големи и тежки товари.

Товарил съм го редовно, и с големи и с тежки товари.

Карал съм го с висока скорост дълго време и с ниска скорост много натоварен офроуд.

Тия филми за бензина ги слушай само ако искаш да караш градско като ежедневна кола, ще сложиш газ и искаш пъргава кола, ако ли не, дизел и не поглеждай другаде, има мощност достатъчно, носи на чипове и ново турбо с което става много по-мощен и разхода е супер приличен, средно 10-12 е при мен, като на дълъг път падам до 8-9 зависи с колко карам, 8л/100км с 80км/ч, 9 на 90, 10/100 и 12-13 с 120км/ч, реално засечени десетки пъти с пълнене до горе, на дълъг път натоварен или не, не зависи много ако караш 80-90.

Ако сложиш много големи гуми разхода ще го вдигнеш с едни няколко литра, ама дреме ти ако е втора кола.

Лифт кит, гуми, джантим, фланци, доработки и т.н. няма лимити, може и 100-200 бона да похарчиш и пак ще има още 1001 неща да се подобряват тва е болест не е шега.

Не знам как са цените в БГ но в Англия за 3-4 000 паунда мога собственоръчно да лифтовам правилно + фланци + усилена кормилна система + хилядарка за усилени предни спирачки, гумите и джантите божа работа но нещо като 500лева на гума + може би още толкова за всяка хубава джанта или китайски джанти за наполовина.

Ако вземеш Рубикон, пак с условности - мостовете имат ел. блокажи, раздатка с много бавни бавни и няколко мънички други предимства пред останалите Джей Кей.

Дизеловите с автомат принципно идват с 4.1 пред. число в мостовете, което е плюс и достатъчно ако се ограничиш в 33-34" гуми.

По-старите години идват с повече възможност за теглене, това по талон, моя дърпа 3.5тона и съм го правил много пъти, без грижи.

Всички Джей Кей течат от гумичките около предните врати и задното стъкло долу където среща багажната врата, лекува се лесно, но погледни под постелките за корозия в багажните и всички подове където са краката в най-ниското до тапите.

Детски болести освен течовете не мисля, че има такива за които много да се притесняваш, имат често срещани недоразумения и при лоша употреба проблемчета, но не мисля, че отиваш на четирицифрени ремонти в която и да е от тия области. Не е като на Тойота и Ровърите позлатените дизелови дюзи всяка по 1-2 бона или разни въздушни окачвания дето умират редовно и после няколко бона в части и т.н.

Почти всички части имат оригинални, афтър маркет и китайски аналози, тоест може да платиш и вземеш според нуждите, бързаш и си на село вземаш накладки за двуцифрена сума, искаш нещо бетонно даваш три цифри и вземаш афтър маркет, дилъра цака скъпо а частите са около средата, нито са бетон нито са мега зле.

Моите две стотинки.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

• Kalin Galinov
      Kalin Galinov коментира
      Редактиране на коментар
      А вътре как е? Има ли достатъчно място за всяка една дреболийка? Защото аз много харесвам моя KJ, обаче липсата на каквото и да е било място за каква и да е дреболийка, както и това, че е леко тесничко, а ние не сме едри хора, ме разочарова...
      Та, ще ми се още един Джип да взема, за основна кола, но Гранд Чероки ми е леко тромав...

• atanas_93
      atanas_93 коментира
      Редактиране на коментар
      Стана ми интересно. Кой точно Гранд е тромав , сравнен с KJ. Щото Грандове много. От 94-та до 21-ва, а двигатели всякакви.
      Последно редактирано от atanas_93; 28-03-21, 22:34.

Това е сигурно шегичка, дали има място в Джей Кей

По-долу е голямо АТВ с леко наведено кормило, но можеше и без да го пипам кормилото.

Събирам 3 метрови тръби и талпи като леко наведа предната пасажерска седалка.

Носил съм 6-700КГ бетонни блокчета, пак толкова или повече бетонни павета, цимент, пясък.

Десетина соларни панела

150КГ инструменти, 4 човека с 3-4 куфара багаж и после на връщане през Франция пълна голяма пазарска количка с ядене и пиене + армагани от бяба и дядо )

Не мисля, че мястото за багаж и пространството са му кусури на този джип.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20210313_1554224.jpg
Прегледи:254
Размер:350.3 КБ
ID:6725742
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

• diduan
      diduan коментира
      Редактиране на коментар
      Глей как те хванах в аматьорска грешка. Обемът на багажника се мери в каси бира, не в атв-та.😁

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Няма грешки тука брат, виж какво съм написал "....през Франция пълна голяма пазарска количка с ядене и пиене + армагани от бяба и дядо ..."

Рекорда ми е около 200 евра във вино, около 4-5 каси с френски и белгийски и немски бири, отделно няколко литра Пастис и на границата митничаря, английския аха да се хване за главата и после като вида на коя бира наблягам се засмя и каза, хитър си ти, знаеш какво да пиеш и ми каза Чао и лек ден ) Лефе Руби беше това за което ме поздрави, няма такава благина.

Не, не е майтап. Щото и аз в KJ качвам сума си боклуци и бетонни колове и кво ли не, ама е тясно 5 човека и малко багаж и дотам. Щото хич не съм виждал JK, затова и питах.
    Гледам Гладиатора-а...като че ли е точно за мен.

Коментар

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Ако можеш да си го позволиш, Гладиатора е супер, според мен, изгледах тонове видеота и ревюта и освен дребни детски забележки си е супер база за наджипване и мега добра концепция.

Има няколко добри канала в тубата с Гладиатори, лекинко наджипени в Канада и северните щати на Америка, ами просто са добри машини и имат големи предимства пред Джей Кей от към пространство, дори и от към потенциал за наджипване, без да навлизам в полемики.

При нас на острова обаче ги няма за нормални пари, а да взема ползван от Америка е още рано, след година две може би ще си струва.

Да, и аз ще изчакам няколко години за употребяван дизел, и в България цените като нови са ненормални.
    Сравнявам го с Амарок-а на VW, като възможности и комфорт при пътуване....като че ли са на кантар....знам ли

Коментар

До тук добре,
      по отношение на модификацията и Рубикона и Сахарата ли имат свалящи се панели по тавана (кабриоподобно) или само Сахарата?

Коментар

• BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        Да, и двата го имат.

И не само предните капаци на тавана, сваля се целия таван плюс вратите плюс стъклото предното пада на капака и става повече от кабрио

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X