Колеги имам следния проблем с климатика на джипката.След смяната на проблемния изпарител в таблото,климатика работи по 2-3 дни и след това отказва да охлажда.След многократни проби на системата под налягане от 22 атмосфери стигнахме до извода че няма никъде течове по системата /защото освен изпарителя сменяхме и 2 тръби/ а изпуска от клапата за високото налягане.Обяснението на майсторите е , че или виското не работи или радиаторите са затлачени с мръсотия, температурата се повишава съответно и налягането и следва изпускане от клапана за високото налягане.Последва леко разглобяване и почистване на радиаторите първо с въздух,после вода и препарат но проблема не се реши.Аз си мисля ,че проблема не е във виското защото джипа никога не е загрявал дори и при тия високи температури напоследък.Зиме лете все си стой на 100 градуса.Та след краткото запознаване с проблема въпросите са следните:
1.Как да диагностирам дали виското е изправно?
2.Дали да поставя отпред пред радиатора допълнителен ел.вентилатор?
3.Колеги с този мотор имат ли подобни проблеми,т.е. виското да не може да подсигури необходимият поток от въздух за питата на климатика?
1.Как да диагностирам дали виското е изправно?
2.Дали да поставя отпред пред радиатора допълнителен ел.вентилатор?
3.Колеги с този мотор имат ли подобни проблеми,т.е. виското да не може да подсигури необходимият поток от въздух за питата на климатика?
Коментар