Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за климатика на ZJ 5.2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за климатика на ZJ 5.2

Колеги имам следния проблем с климатика на джипката.След смяната на проблемния изпарител в таблото,климатика работи по 2-3 дни и след това отказва да охлажда.След многократни проби на системата под налягане от 22 атмосфери стигнахме до извода че няма никъде течове по системата /защото освен изпарителя сменяхме и 2 тръби/ а изпуска от клапата за високото налягане.Обяснението на майсторите е , че или виското не работи или радиаторите са затлачени с мръсотия, температурата се повишава съответно и налягането и следва изпускане от клапана за високото налягане.Последва леко разглобяване и почистване на радиаторите първо с въздух,после вода и препарат но проблема не се реши.Аз си мисля ,че проблема не е във виското защото джипа никога не е загрявал дори и при тия високи температури напоследък.Зиме лете все си стой на 100 градуса.Та след краткото запознаване с проблема въпросите са следните:
    1.Как да диагностирам дали виското е изправно?
    2.Дали да поставя отпред пред радиатора допълнителен ел.вентилатор?
    3.Колеги с този мотор имат ли подобни проблеми,т.е. виското да не може да подсигури необходимият поток от въздух за питата на климатика?
    Гранд Чероки 5.2 ZJ
    Гранд Чероки 3.7 WK

До: Въпрос за климатика на ZJ 5.2

След като си установил че не изпуска газтта, може и компресора да е заминал.Провери дали му работи електросъединителя нормално.Дехидратора сменял ли си.

Коментар

Първоначално публикуван от sag9765 Преглед на мнение
      След като си установил че не изпуска газтта, може и компресора да е заминал.Провери дали му работи електросъединителя нормално.Дехидратора сменял ли си.
      И компресора смъквахме за да видим да не изпуска от някъде.Всичко е наред по компресора включително и електросъединителя.Дехидратора не съм го сменял пречениха майсторите че не се налага.Всъщност фреона изпуска но от клапана за високото налягане поради причините които посочих в първия пост
      Гранд Чероки 5.2 ZJ
      Гранд Чероки 3.7 WK

Коментар

Тръбите които влизат в купето минават през една кутиика преди да влезнат в питата.Тя играе роля на нещо като изпарител и най често се получава запушване в тази кутийка.Да не е проблема в нея .Иначе не виждам причина да изпуска газта от клапана, при условие че дехидратора е наред.Но има вариант той да е запушен, най често се получава след като климатика не е включван много дълго време.Но при теб работи 2 дни и после изпуска.За мен клони повече към дехидратор,нека и другите колеги си кажат мнението.

Коментар

А вентилатора на климатика включва ли се ?

Коментар

А вентилатора на климатика включва ли се ?
            Отпред няма вентилатор, явно само перката на виското трябва да се справя със обдухването на питата на климатика която е пред водния радиатор.
            Гранд Чероки 5.2 ZJ
            Гранд Чероки 3.7 WK

Коментар

Нещо не е вред !Виското не работи постоянно, а само в определени условия и то се включва за кратко, трябва да имаш вентилатор за климатика и ако не се лъжа е между радиаторите,няма друг начин,провери хубаво, защото той ако не работи не може да се охлажда фреона и от там също може да надува .

Коментар

http://www.intrepid.ru/WJ.rar Сваляш си инструкцията и в EWJ_24.PDF има описано за климатика.

Коментар

http://www.intrepid.ru/WJ.rar Сваляш си инструкцията и в EWJ_24.PDF има описано за климатика.
                  Сервизното ръководство което си дал е за ГрандЧероки WJ 99-04.
                  Няма много общо с ГрандЧероки ZJ 93-98.
                  https://htftp.offroad-bulgaria.com/c...and/JeepZJ.iso

Коментар

Имам го това ръководство,но там няма отговор на всички въпроси
                    Гранд Чероки 5.2 ZJ
                    Гранд Чероки 3.7 WK

Коментар

Благодаря за корекцията, грешката е моя.Съжалявам ако съм подвел с информация.

Коментар

Колеги,само пълните темите със предположения.
                        Провери ел. вентилатор дали тръгва при пускане на климатика.Намира се пред виското.Виж дали няма сплескана тръба на високата част и от там да вдига налягане.
                        Дехидратора на чероки се намира на ниското налягане и неможе да бъде причина за отваряне на клапана.
                        FORD MAVERIK 2.7TD
                        Тел.0898662817
                        LZ1IID

Коментар

Преди всичко трябваше да се опиташ да прочетеш грешките на климатика.
                          YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
                          XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
                          WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
                          KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Първоначално публикуван от iliikata Преглед на мнение
                            Колеги,само пълните темите със предположения.
                            Провери ел. вентилатор дали тръгва при пускане на климатика.Намира се пред виското.

Колеги 5.2 ZJ НЯМА ел. вентилатор... има само виско.
                            LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от ddpetrov Преглед на мнение
                              Колеги имам следния проблем с климатика на джипката.След смяната на проблемния изпарител в таблото,климатика работи по 2-3 дни и след това отказва да охлажда.След многократни проби на системата под налягане от 22 атмосфери стигнахме до извода че няма никъде течове по системата /защото освен изпарителя сменяхме и 2 тръби/ а изпуска от клапата за високото налягане.Обяснението на майсторите е , че или виското не работи или радиаторите са затлачени с мръсотия, температурата се повишава съответно и налягането и следва изпускане от клапана за високото налягане.Последва леко разглобяване и почистване на радиаторите първо с въздух,после вода и препарат но проблема не се реши.Аз си мисля ,че проблема не е във виското защото джипа никога не е загрявал дори и при тия високи температури напоследък.Зиме лете все си стой на 100 градуса.Та след краткото запознаване с проблема въпросите са следните:
                              1.Как да диагностирам дали виското е изправно?
                              2.Дали да поставя отпред пред радиатора допълнителен ел.вентилатор?
                              3.Колеги с този мотор имат ли подобни проблеми,т.е. виското да не може да подсигури необходимият поток от въздух за питата на климатика?
                              Не е по темата, но аз искам да питам как да разбера кога стига 100 градуса, щото мойто е по Фаренхайт и стои на около 180 и нямам представа колко по Целзий е това....когато карам в града с климатик отива на около 210.... има ли някъде таблица за градусите?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X