Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WJ 2.7crd Леко стърже при спиране

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• WJ 2.7crd Леко стърже при спиране

Здравейте , джипа нещо започна да стърже при спиране . Като натисна спирачка в началото е ок , но в интервала от 30км/ч-0км/ч се чува едно стържене отпред в ляво . Днес мисля да обезвъздуша спирачките , и без това се каня отдавна да го направя , но съм почти сигурен , че няма да реши проблема . Какво може да е ? Последните неща които правих са да разкача кормилната щанга , защото вадих кормилната кутия , след което не съм ходил на реглаж . Като цяло предницата ми е за правене и ще изчакам да сменя всичко и тогава ще отида . След като сглобих колата отидох на малко снежен оффроуд . И от тогава го забелязах .

Първоначално публикуван от bmwww Преглед на мнение
    Здравейте , джипа нещо започна да стърже при спиране . ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,. Днес мисля да обезвъздуша спирачките ,
    Ако си огледате апарата,накладките и "тенекиените екрани" все ще си проличи от къде е музиката.
    Що се отнася до обезвъздушаването,няма как с тази операция да спрете музиката ,но с обратната може!

Коментар

Ами смених накладките , миналия път когато ги оглеждах видях че има от външната страна , но понеже от вътрешната не се виждаше добре , прецених че и там си има . Да ама не - днес същото положение , гледам отвън има , от вътре не . Когато погледнах водачите на апаратите , та те почти се бяха заварили от ръжда . Едвам ги избих с чука . После промиване с WD40 , подсушаване , грес и нови накладки . Сега още се напасват , но стърженето изчезна . Утре мисля да видя и тези отзад , и евентуално да сменя спирачната течност , че е черно-жълта .

Коментар

Щом апаратите веднъж са спекли-няма оправия. Особено щом са яко ръждясали-вече има язви, там се задържат кал и мръсотии, и винаги ще е влажно и пак ще ръждяса.
        Истината е в нови, или поне запазени апарати.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

С един ремонтен комплект може да си реши проблема, не е нужно да хвърля апаратите.

Коментар

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            За моженето-може.
            Трябва да се види кое как е и да се решава според случая.

Водачите не изглеждаха толкова зле . Поизмих ги и сега са ок . Има малки язви , но няма видима ръжда , мисля ще изкарат новите накладки .

Коментар

• bmwww
            bmwww коментира
            Редактиране на коментар
            Здрави са маншончетата . Дали е добра идея да сменя течността с помпане на педала ? Не знам колко лови системата ама едва ли е повече от литър ? 250мл на апарат мисля е добре .

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Ами като каза,ч е едва си ги раздвижил с чука звучеше съвсем по друг начин.
            Затова ремонт през нета не се прави.

• Kirilpm
            Kirilpm коментира
            Редактиране на коментар
            Течността се сменя на всеки две години, разбира се в България това се чете като двадесет или когато текне повече от общоприетото.Та в този ред на мисли, да, адски добра идея е да я смениш.Намери си и помощник и гледай да не изпуснеш казанчето да остане без течност.Има и тестерчета за наличие на вода в спирачната течност, но приеми на доверие, че такава има.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X