Здравейте , джипа нещо започна да стърже при спиране . Като натисна спирачка в началото е ок , но в интервала от 30км/ч-0км/ч се чува едно стържене отпред в ляво . Днес мисля да обезвъздуша спирачките , и без това се каня отдавна да го направя , но съм почти сигурен , че няма да реши проблема . Какво може да е ? Последните неща които правих са да разкача кормилната щанга , защото вадих кормилната кутия , след което не съм ходил на реглаж . Като цяло предницата ми е за правене и ще изчакам да сменя всичко и тогава ще отида . След като сглобих колата отидох на малко снежен оффроуд . И от тогава го забелязах .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
WJ 2.7crd Леко стърже при спиране
Свий
X
-
Първоначално публикуван от bmwww Преглед на мнениеЗдравейте , джипа нещо започна да стърже при спиране . ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,. Днес мисля да обезвъздуша спирачките ,
Що се отнася до обезвъздушаването,няма как с тази операция да спрете музиката ,но с обратната може!
-
Ами смених накладките , миналия път когато ги оглеждах видях че има от външната страна , но понеже от вътрешната не се виждаше добре , прецених че и там си има . Да ама не - днес същото положение , гледам отвън има , от вътре не . Когато погледнах водачите на апаратите , та те почти се бяха заварили от ръжда . Едвам ги избих с чука . После промиване с WD40 , подсушаване , грес и нови накладки . Сега още се напасват , но стърженето изчезна . Утре мисля да видя и тези отзад , и евентуално да сменя спирачната течност , че е черно-жълта .
Коментар
-
Щом апаратите веднъж са спекли-няма оправия. Особено щом са яко ръждясали-вече има язви, там се задържат кал и мръсотии, и винаги ще е влажно и пак ще ръждяса.
Истината е в нови, или поне запазени апарати.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Водачите не изглеждаха толкова зле . Поизмих ги и сега са ок . Има малки язви , но няма видима ръжда , мисля ще изкарат новите накладки .
Коментар
-
Течността се сменя на всеки две години, разбира се в България това се чете като двадесет или когато текне повече от общоприетото.Та в този ред на мисли, да, адски добра идея е да я смениш.Намери си и помощник и гледай да не изпуснеш казанчето да остане без течност.Има и тестерчета за наличие на вода в спирачната течност, но приеми на доверие, че такава има.
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар