Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Минусови джанти за Grand Cherokee WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Минусови джанти за Grand Cherokee WJ

Здравейте колеги, имам дилема със закупуването на минусови джанти за моя WJ 2.7. Чудя се между офсет - 20 или - 40 при положение че в момента съм с фланци?? Приемам всякакви съвети, благодаря Ви предварително !
    Офроуд-Несмъртоносно заразно заболяване при мъжките екземпляри.Разпространява се по финансов път-при спиране на финансирането симптомите изчезват.Възможни са рецидиви и патологични отклонения

Чисто теоретично - оста на въртене на гумата при завиване трябва да е в средата на ширината +/- 5мм. Ако гумата се накланя в завой - отчита се и наклона, като изместващ оста на въртене.

Коментар

Какво е ЕТ на сегашните ти джанти и колко мм са ти фланците. За да ти кажем какъв офсет е удачен.
      Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
      SSang Yong Kyron 2.0xdi
      Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

В момента не съм при джипа, когато се добера до него ще напиша нужната информация. Благодаря!
        Офроуд-Несмъртоносно заразно заболяване при мъжките екземпляри.Разпространява се по финансов път-при спиране на финансирането симптомите изчезват.Възможни са рецидиви и патологични отклонения

Коментар

Здравейте колеги, ето нужната информация за която ме помоли колегата по-горе заедно с малко снимков материал.Фланците са дебели 35мм, а ЕТ-то на сегашните ми джанти него видях никъде да го пише, опитах се да го премеря с ролетка и излезе че е ЕТ 50, но за всеки случай ще кача и снимка от вътрешната информация на джантата може някой да го забележи някъде.Качвам и една снимка да се види в момента колко са изнесени джантите.Ще съм Ви много благодарен за помоща при избора на минусовите джанти.Благодаря отново !

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20210130_12254.jpg
Прегледи:1729
Размер:695.9 КБ
ID:6702448Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20210130_12183.jpg
Прегледи:1402
Размер:444.2 КБ
ID:6702449Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20210130_12311.jpg
Прегледи:1304
Размер:609.7 КБ
ID:6702450Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20210130_12275.jpg
Прегледи:1234
Размер:546.5 КБ
ID:6702451Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20210130_11423.jpg
Прегледи:1318
Размер:539.7 КБ
ID:6702452

Коментар

Джантата от снимката наистина е с ЕТ50. При положение, че си с фланци 35 мм, офсета го докарваш на ЕТ 15. Тази джанта е 7,5J. Ако, сложиш джанта със същата ширина и ЕТ -20, ще се изнесе с 35мм навън от сегашното ти положение. Ако, е по- широка и ЕТ -20, ще се изнесе още, а ако е по- тясна, ще е се изнесе по малко от 35мм. Ако, е с ЕТ-40 и горното условие за ширината, добави още 20мм навън, към горните 35мм. Това при условие, че махнеш фланците.
            П.П. Имай предвид, че с изнасянето на джантите, натоварването на лагери и шарнири се увеличава. А, при пълен завой има изместване на предните гуми напред и назад, което ги доближава до калника или бронята, в зависимост от изнасянето, заради рамото, което се получава. Но, това трябва да си го забелязал още с фланците.
            Последно редактирано от atanas_93; 31-01-21, 10:27.
            SSang Yong Kyron 2.0xdi

Коментар

Мисля, че няма да има по-изчерпателен отговор от твоя. Въз основа на тази база се спирам на тези джанти от Vromos - " https://www.vromos.com/shop/djanti/стоманени-джанти-5х127-vromos-с-отрицателен-оф/ " Нямам намерение да махам фланците и по моите изчисления тези джанти ще се изнесат с 66мм от сегашното ми положение, което мисля че не е прекалено много но ако все пак греша, моля те поправи ме. Благодаря ти Насе за перфектният отговор на моя въпрос !

Коментар

Сметките горе долу са правилни, ама при положение, че джантата е с ширината като на твоята. Джантата от линка е 10J и при това положение, изнасянето ще е около 90- 100мм. Имай предвид, че това са четири пръста извън калниците на колата. Освен натоварването на възлите по мостовете, Проблем ще е и всеки дъжд. Всичко ще отива по стъклата и огледалата. Пък за офроуд да не говорим. Там на първите 200м в кал си с омазани до непрогледност огледала, а малко по късно и странични стъкла. Да има уширители за калниците, ама там вече отиваме в друга сфера. Не каза какви гуми ще слагаш на тези джанти, защото ми се струва, че ще ти трябва и лифт.
                SSang Yong Kyron 2.0xdi

Коментар

Наясно съм при дъжд и кал какво ще стане с огледалата и със страничните стъкла. Имам намерение да сложа уширители по-нататък. Само неможах да разбера защо сбърках със сметките, както ти каза
                  Ако, сложиш джанта със същата ширина и ЕТ -20, ще се изнесе с 35мм навън от сегашното ти положение. Ако, е по- широка и ЕТ -20, ще се изнесе още, а ако е по- тясна, ще е се изнесе по малко от 35мм
                  значи имаме 35мм с ЕТ-20 и ширина 7.5'', тези на Vromos са широки 10'' което е 254мм, сегашните ми са 7.5'' което е 190,5мм а разликата е = 63,5мм са по-широки тези на Vromos. Разделяме разликата на / 2 (за двете страни на джантата по равно) и получаваме 31,75мм на страна. Прибавяме 35-те мм които ги имаме при ширина 7,5'' и поличаваме 66,75мм навън от сегашното ми положение. Навярно греша някъде но и 90-100мм ме устройват напълно при положение че се бях хвърлил на едни ЕТ-40 -ки и щях да сбъркам много. Колкото до лифта, да ще има повдигане при всички положения. Сега е висок 34-35см (спрямо купето, по спомен) и искам да се повдигне още със 120-130мм, но това няма да го правя аз ще го закарам на Банков, защото занае как се прави. На въпроса ти за гумите, ето тези съм решил - http://4x4gumi.bg/product/1921/31x10...reme-109l.html
                  Благодаря ти още веднъж за съветите, ако някъде нещо бъркам ме коригирай смело не претендирам че съм безгрешен !
                  Поздрави, Александър !

Коментар

Сега като видях гумите, ми стана ясно. Ще правиш офроудър. Имай предвид, че с тези гуми на асфалт не става, ама никак. Или става, ама, не с висока скорост и с много наум.
                    Сега пак за изнасянето на джантите. Правилно си сметнал всичко, но към онези 35мм, които прибавяш при джанти 7,5J, трябва да добавиш и ширината на фланците, защото ти писах, че тези резултати са без фланци.
                    Ако, както каза мислиш да оставиш фланците, то тогава по- добре вземи джантите с офсет -40 и махни фланците. Ще имаш един възел по- малко за разбиване по дупките. Изнасянето ще се промени с 15мм и вместо 95- 100мм, ще бъде около 80- 85мм, но ще е по- сигурно само с джанти.
                    SSang Yong Kyron 2.0xdi

Коментар

Да прав си, сега като взех лист и химикал и си го начертах на гледно разбрах къде бъркам ​​​​​​. "Офроудър" е силно казано, защото не съм състезател и няма и да бъда, просто искам да си направя една малко по-проходима машинка от стоков джип. Често си ходя на вилата, а пътя до там не е от най-равните.
                      Сега ще звънна на тези от Vromos и ще ги питам имат ли други освен тези които се виждат в сайта им.
                      Искренни благодарности към теб за помощта и подробното обяснение Кое? Как? и Защо? в цялата тази одисея за минусовите джантите, която ме мъчеше досега!
                      П. П. Очаквах доста хора да се включат по темата защото съм виждал много джипове с такива джанти, но изглежда че от форума само ти си наясно с подробностите.
                      Поздрави, Александър, гр.Калофер! ​​
                      ​​​

Коментар

И аз търся железни 17ки с минусово ЕТ , но няма шанс . При мен 16 не стават защото след 2002ра спирачнита апарати са по-големи . Имай го в предвид .

Коментар

Вчера звъннах на Vromos и ми казаха, че16-ки джанти с отрицателен офсет ще има чак Април месец. Колкото до спирачните апарати... Ххмм не го бях чувал но ще го имам предвид. И все пак няма да оставя някакви спирачни апарати да ми попречат да сложа тъй исканите и дискутирани минусови джанти. Щом на други WJ са влезнали ще влезнат и на моя, по лесния или по трудния начин!
                          Благодаря за съвета!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X