Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет - Grand cherokee 5.2 94г. - странен шум

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за съвет - Grand cherokee 5.2 94г. - странен шум

Колеги, собственик съм на grand cherokee 5.2 94г.Преди това също имах 5.2, но фейса 98.
    Има шум отпред, само в движение, подобен на виене на диференциал или лагер.Смених целия мост, диференциалът е напълно ревизиран + нови масла и шумът остана същият.Реших,че може да е от раздатката - отворихме и нея,сменени са 2 лагера, веригата,маслото и няма разлика.Установих следното - когато развия някаква скорост и освободя на N, шумът изчезва, когато дам директна-се появава отново.Кутията е с ново масло, филтър, като превключва отлично и няма никакви симптоми да има проблем, а и не знам какво може да вие в нея.
    Моля за съвет!!!

Колега,
    И при мене е същата ситуация, макар и не с Гранд. Моят автомобил е обикновено Cherokee, 2003. Какви ли "хватки" не прилагахме, но виенето го има след 40 км/ч. Интересното е, че няма никакъв шум след като колата се вдигне и гумите са във въздуха. Бързам да кажа, че ми е напълно ясно, че това не е меродавен тест, но за друго трябва машина, а във Варна такава няма.
    Аз съм с АТ гуми, които са на повече от 3 години и може би виенето идва от тях. Ще видя какво ще се получи след време, когато ги сменя с друг тип, а до тогава смятам да карам така. Един колега тук каза да усиля радиото и да карам, макар че това едва лие най-добрата практика. но...
    [FONT=Comic Sans MS]Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something. :)[/FONT]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X