Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Чероки WJ 4.7 - Воланът затегна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гранд Чероки WJ 4.7 - Воланът затегна

Здравейте,
    Имам проблем и се надявам да помогнете с идеи.
    Проблемът е следният: снощи се качвам в колата,паля и при опитът ми да тръгна от място усетих че не мога да навия волана нито на ляво нито на дясно. Стои като заварен. Със много усилия докато колата се движи мърда по малко. На място никак.
    Не е имало никакви сигнали за нередност до този момент, нито шум в помпата нито затягане. Просто както си е седяла цял ден и отказа.
    Помпата върти,има масло, но в казанчето става на пяна и нивото му се вдига докато помпата работи. При отваряне на капачката на казанчето се усеща че излиза налягане,също както когато надува в охладителната система при издухана гарнитура.
    На първо четене си мисля че има някаква драма с помпата-все едно върти в себе си и не подава към секторната кутия.
    Моля за мненията ви какво може да се е случило и къде да търся проблема?
    Някой да се е сблъсквал с нещо подобно?
    Поздрави
    Мишо
    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

......прилича на строшена кутия
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

За съжаление няма наплив на идеи относно проблема.
      Но да попитам друго- дали има опция тъпата помпа да смуче от някъде въздух и за това да става пяна вътре.
      Тази вечер след почти едноседмичен покой реших да пробвам какво е положението.
      Запалих и със леко квичене воланът започна да се върти,затормозено но се върти. Вие леко когато го връткам ,на място не. Когато подам газ определено идва сила, на празен ход отслабва. Маслото пак е на пяна ,но поне не го хвърля навън.
      За мен нещата отиват на проблем в помпата ,но какъв все още не ми идва на акъл. Защо пени маслото ,това е въпросът.

Поздрави

Коментар

• gy6ter
        gy6ter коментира
        Редактиране на коментар
        Нормално ,ако взима въздух прави така хидравличното масло ,но това от опит с хидравлични машини .Ако се скапе семеринга на помпата ,спукан смукателен маркуч ,скапани уплътнителни о-пръстени .

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
      ... Защо пени маслото ,това е въпросът...
      На мен така ми правеше серво-помпата на стар "Пасат" - пенеше се маслото, "накъсваше" хода на волана при завиване. След "рециклиране при ония от МеЙ-то" за две-три години се оправи, после пак започна, накрая изхвърли някъде (така и не се разбра, не остави следи) в движение всичкото масло и воланът затегна, в крайна сметка въпросът се реши с помпа от "Сеат" от морга.
      Тия помпи са евтини в роЦкауто, можеш и нова (те всички "нови" са "remanufactured" всъщност), можеш ако намериш евтино и от морга да вземеш за проба.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Семеринг има на вала отпред, но от там мисля че би текнало по скоро при налягане. Не знам конструктивно дали има връзка със смученето.
        Обачее тази помпа смуче от казанчето нали и надува към кутията и от там обратно в казанчето. А казанчето е уплътнено към корпуса с един простичък О-ринг и го държат две соби.
        Дали пък не смуче от там м...му???
        А дали може да пени и да няма наблягане от заседнал преливен клапан?
        Само разсъждавам на глас.
        Въпросите станаха много.
        Поздрави

Коментар

• gy6ter
          gy6ter коментира
          Редактиране на коментар
          Без да го пипнеш ?Може и през разпределителя на рейката да минава и директно да се връща ?

Вентилатора на радиатора хидравличен ли е?
        Ако да - провери го!

Помпата се проверява, мери се налягане.
        Маркуч, манометър и кран. Закача се, пали се колата и се затваря плавно крана, като се следи налягането дали достига нормата. На напълно затворен кран - внимателно, че може да хвръкне нещо.
        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Не вентилаторът е виско.
          Между другото на някой да му се намира здраво казанче за маслото за помпата.
          Случайно? За всеки случай!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X