Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси от нов собственик на WJ 4.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси от нов собственик на WJ 4.7

Здравейте отново, за да не пускам нова тема ще пиша тук. От вчера съм горд собственик на Гранд черок 4.7 бензин-газ, набор 00г. Докато го купувах си мислех е...ти и камиона . Но след като го подкарах вече към дома /300км/ останах супер приятно изненадан. Колата се държи прекрасно на пътя /независимо, че валеше една част от пътя/, ускорението е на ниво, разхода също-около 15 газ извънградско. За момента съм много доволен но има някои дребни неща, за които искам помощ. Четох във форума но не ми стана ясно кое и как.
    1.климатика си работи супер но парното духа само топшо а не горещо. Четох за клапи или радиаторче но някой да каже къде се намират.
    2. Топлото не духа от всички въздуховоди, докато студеното да?
    3.Климатика до изключвам но като въртя врътката на различни позиции/крака, средна, стъкло/ се включва сам и така постоянно. Аз го спирам той си светва като преместя на друга позиция.
    4.Панела за управление на парното е дота топъл на пипане.
    5.Светлините на скоростния лост ми изгаснаха както си карам или пък премигват слаба връзка може би?
    6.Предното стъкло се запотява зверски.
    7.На диагностиката излезе,че има проблем с лентов кабел на еърбега. Как се сменя, откъде се купува, има ли номер?
    8.Подрева на седалките не работи а копчетата светяткато ги цъкна?
    9.Задна лява врата отваря само като се натисне близо до дръжката, иначе неиска.
    10. Какви гуми да си купя, ще се кара 70-30 градско-черно. Иска ми се нещо, което да понапълни тея калници и по-широко може би, че сега стои някак много тясна. Какво ЕТ, какъв размер, каква марка.
    Или пък какво бих могъл да сложа на сегашните джанти, които са си заводските.
    Ами общо взето това е.....засега ако на някой му се пише нека помага ако не здраве да е и ще се мъча
    Последно редактирано от Dynkata; 04-11-20, 06:44.

поне да беше написал откъде си, да те насочим към някой да ти обясни наживо, иначе тук дано има желаещ да ти отговори, но едва ли - 1000 пъти е предъвкано и ако отделиш малко време да почетеш, сам ще си отговориш.

Коментар

Здрасти, ами отделих време но не ми стана ясно. Иначе съм от Варна и да ако има някой, с когото да поговоря и да ми покаже нагледно ще съм много благодарен. Така, че казвайте кои сте от Варна . Бирата от мен

Коментар

Никой ли няма от Варна или пък никой няма какви да сподели по случая

Коментар

• IvanIvanovi
          IvanIvanovi коментира
          Редактиране на коментар
          сигурно има, но тук сме със затихващи функции и пишат 2-3 от време на време. Ако искаш по-бързо, влез в групите на джип /JEEP/ във фейса

Мисля, че тук има доста по разбиращи хора отколкото в фб групите но благодаря, ще погледна все пак.

Коментар

Първоначално публикуван от Dynkata Преглед на мнение
          Здравейте отново, за да не пускам нова тема ще пиша тук. От вчера съм горд собственик на Гранд черок 4.7 бензин-газ, набор 00г. Докато го купувах си мислех е...ти и камиона . Но след като го подкарах вече към дома /300км/ останах супер приятно изненадан. Колата се държи прекрасно на пътя /независимо, че валеше една част от пътя/, ускорението е на ниво, разхода също-около 15 газ извънградско. За момента съм много доволен но има някои дребни неща, за които искам помощ. Четох във форума но не ми стана ясно кое и как.
          1.климатика си работи супер но парното духа само топшо а не горещо. Четох за клапи или радиаторче но някой да каже къде се намират.
          3.Климатика до изключвам но като въртя врътката на различни позиции/крака, средна, стъкло/ се включва сам и така постоянно. Аз го спирам той си светва като преместя на друга позиция.
          5.Светлините на скоростния лост ми изгаснаха както си карам или пък премигват слаба връзка може би?
          7.На диагностиката излезе,че има проблем с лентов кабел на еърбега. Как се сменя, откъде се купува, има ли номер?
          8.Подрева на седалките не работи а копчетата светяткато ги цъкна?
          9.Задна лява врата отваря само като се натисне близо до дръжката, иначе неиска.
          10. Какви гуми да си купя, ще се кара 70-30 градско-черно. Иска ми се нещо, което да понапълни тея калници и по-широко може би, че сега стои някак много тясна. Какво ЕТ, какъв размер, каква марка.
          Или пък какво бих могъл да сложа на сегашните джанти, които са си заводските.
          Ами общо взето това е.....засега ако на някой му се пише нека помага ако не здраве да е и ще се мъча
          Не ща да си се утрепал много от четене. Даже не си уцелил мястото, където да си зададеш въпросите ...

1. Парното може да е по-слабо и поради наличието на газова уредба, т.к. топлина отива и за изпарителя на същата.
          За клапите, ако си чел, трябва да си прочел, че симптоми за тях са да ти духа горещо, когато си пуснал климатик или обратното.
          И клапи, и радиаторче са в кутията на климатика под таблото.

3. Между другото, климатик или климатроник имаш? В сервизния наръчник си пише как се прави диагностика на климатроника и какво означават грешките.

4. Топъл си е

6. Запотява се и като пуснеш обдухването? Да ти намирисва на антифриз?

8. Да беше прочел ли, що ли ?

9.Може да се е посчупило нещо по дръжката. Сваля се кората - гледа се и евентуално се сменя.

10. Гуми ЕТ нямат. На стандартна кола без пипане по окачването - до 30"

Ние не сме неутрални!

Коментар

• Dynkata
            Dynkata коментира
            Редактиране на коментар
            Мерси за отговорите. Относно защо тук съм написал защо.
            За клапите четох да и не винаги духа горещо. Зависи как са застанали и основно питах къде се намират, защото незнам. Написал си ми го и благодаря.
            Климатроник е и да прочетох и това, че се задържа еди какво си за да ми покаже еди какво си.
            Относно панела, отново съм прочел и пише, че не трябва да е топъл а не че е нормално.
            Да запотява се и като пусна обдухването и не, не мирише на антифриз.
            По въпроса с подгрева не съм прочел. Сега ще го видя.
            По последното, гумите ЕТ нямат това е ясно и затова и съм написал какви джанти или ако оставя тези
            /заводските/ колко широки гуми мога да сложа на тях.

• Чавдар (V93)
            Чавдар (V93) коментира
            Редактиране на коментар
            На моя са 265 и леко надничат извън калниците.

Благодаря.
          Относно парното да ми препоръчате някой майстор във Варна?

Коментар

• Чавдар (V93)
            Чавдар (V93) коментира
            Редактиране на коментар
            Зорлем ли искаш да си създаваш разходи?!? За потенето на стъклата виж дали ти работи клапата за рециркулация. Да не се е счупила и да е останала в положение да не пуска въздух отвън. За тази проверка не ти трябва майстор. Сваляш си жабката (елементарно с отместване на 2-та гумени стопера отгоре) и гледаш какво се случва, когато включваш/изключваш рециркулацията.

За другото - прочети си грешките на климатроника и виж за какво се отнасят, ако има такива

• noname12
            noname12 коментира
            Редактиране на коментар
            Ще допълня:
            Първо правиш процедурата, там каквато беше за да ти излезнат грешките на климатика ако има такива. Записваш си ги и ги проверяваш в нета - директно от смартфона.
            Второ - Както Чвадар е писал, изпотяването може да е от рециркулационната клапа -при мен беше счупена и се мандахерцаше. Аз я застопорих в отворено положение.
            Всички се чупят или се разваля моторчето, но обикновенно тази която направлява въздуха да минава през радиаторчето за затопляне е от ключово значение. За нея се реже през жабката, за да се подмени, така се избягва по-сложно разглобяване. При мен този ремонт беше се случил и клапата работеше, аз само да проверя.
            Провери за течове в краката на пътника.
            Работата през жабката не е много удобна, но се свиква - на мен лично ми се наложи няколко пъти да разглобявам.

Благодаря.
          Относно парното да ми препоръчате някой майстор във Варна?
          Познавам майстор на климатици във Варна, но дали ще свърши работа за парното ти, едва ли. Пиши ми ако искаш на ЛС, ще ти дам координати. Поздрави.Иван
          JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
          Тел: +359 887 847261

Коментар

Благодаря за отговорите. Ами не ми трябва майстор както казваш ама незнаех къде е тази клапа. Ти ми каза току що и благодаря за което. А за клапите, и радиаторчето които са в кутията на климатика под таблото. Те за какво са и как да стигна до тази кутия. В смисъл кое да разглобя?
            А това, че климатика се пуска сам като врътна на друга позиция нормално ли е или не?

Коментар

• large
              large коментира
              Редактиране на коментар
              Разноглед стана... бъркаш темите

• Чавдар (V93)
              Чавдар (V93) коментира
              Редактиране на коментар
              Нищо не е сбъркал той. Просто този му пост е останал непреместен, когато прехвърлих уж всичко в отделна тема в правилния раздел

• s_s1
              s_s1 коментира
              Редактиране на коментар
              Нормално е, като има обдухване на предното стъкло винаги включва компресора. Като е на авто-също.

Първоначално публикуван от ivaningbg Преглед на мнение

Познавам майстор на климатици във Варна, но дали ще свърши работа за парното ти, едва ли. Пиши ми ако искаш на ЛС, ще ти дам координати. Поздрави.Иван
            Благодаря, ако има нещо ще пиша.

Коментар

8. - детска болест, колега наскоро беше описал как се решава проблема
              10. - с какви джанти си 16" или 17"? - аз имах налични гуми 265/70/16, монтирах ги на оригинални стоманени джанти (непопулярен модел, но си бяха от WJ). Изпълваха калниците, но не опираха никъде, беше си на косъм обаче. За твоя безопасност и за тази на околните те съветвам зимата да се движиш със зимни гуми.

Коментар

1......клапи или радиаторче но някой да каже къде се намират.

:
                Тези трите имат общо помежду си, и в тях се крие отговора на въпроса ти.
                Ако не можеш да се сетиш-не се захващай, иди на сервиз.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Бладодаря ви за информацията. Утре се захващам и ще пиша за резултата.
                  Относно джантите, 16 цола са. Ако може съвет какви гуми да сложа. Или другото, което мисля е да си кипя други джанти, стоманени с отрицателно ЕТ /-20 може би/. Би ли било добра идея или не?

Коментар

Само, че климатроника при мен се пуска автоматично дори като завъртя да духа само на челните духалки. Незнам може да е нормално, може и да не е.

Коментар

• s_s1
                      s_s1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      вече писах по-горе-нормално е.

......звънни с въпросите си утре след 11.00ч. нещо ми паднаха батериите и нямам сили и желание да пиша
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X