Обява

Свий
Няма добавени обяви.

А-УУу! Какъв проблем! Гранд 1999 г. 4.7 V8 WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• А-УУу! Какъв проблем! Гранд 1999 г. 4.7 V8 WJ

На джпа ми Гранд 1999 г. 4.7 V8 WJ тази вечер установих, че изведнъж се появиха един куп проблеми: Термометъра не работи-показва 2 тирета, мерните единици са в мили и от менюто не се сменят БК не работи и не знам какъв разход, време и колко км. ще мина с горивото, всички тези показания ги няма. Прозорците не се движат, лампите в салона светят нон стоп и ... о УЖАС-климатика не охлажда, топли но на охлаждане не включва компресора. Фаровете също автоматично не светват, а когато ги включа ръчно таблото свети много ярко. Придвижването на седалките също си взе отпуск по болест. Сигурно има и други проблеми, но и тези са ми ужасно много...

Проверих предпазители и контактори, но не е от тях!.
    Моля Ви помагайте, че в тези жеги изгорях!
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

До: А-УУу! Какъв проблем!

Откачвал си акумулатора, или са ти нагоряли клемите.
    Откачи акумулатора отново, вържи двата кабела за + и - на джипа накъсо, след като си свалил акумулатора.
    Остави го така около минута. След това почисти клемите отново, свържи и намажи с вазелин отгоре. Вероятно ще се оправи.

Ако не, може да са се опитвали да ти крадат колата като обезвредят алармата с шокова палка и да са повредили комп'а.
    Тогава е по сложно.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Май е компа е дал фира.Дано да да не е де, че лошо
      Grand Cherokee WJ 4.7 V8
      Това е положението.

Коментар

Чисти грешките, клемите.
        Не давай нищо на късо!!!
        После на отворени врати(щото нали прозорците не се свалят) с 200 към БС.

п.с.
        Това шега някаква ли е.

Коментар

До: А-УУу! Какъв проблем! Гранд 1999 г. 4.7 V8 WJ

Изключих акумулатора за 10 мин. и всичко си дойде на мястото и най ме зарадва, че компресора на климатика завъртя. Но все пак ме тормози мисълта защо се е сбъгнал компа?
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
            Откачи акумулатора отново, вържи двата кабела за + и - на джипа накъсо, след като си свалил акумулатора...
            И кво прайм като някой кондензатор по трасето още си е зареден??
            И отговора: изгаряме първия елемент след кондензатора. И тогава със сигурност компа отива на ремонт.
            Тия съвети дето ги даваш са приложими за Голф 1, 2 и за ладата на пра-дядо. На кола с толкова много екстри които се следят от БК не е добре....
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
              ...... Но все пак ме тормози мисълта защо се е сбъгнал компа?
              Лош (корозирал) контакт някъде Зачисти всички клеми от + и - на акумулатора на навътре...до където успееш,...пък то ще си покаже
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Радостта беше кратка. Тази сутрин запалих джипа, тръгнах и забелязах, че лампите в купето отново не угасват. Прозорците също не движат. Когато спрях и изгасих за малко двг. на затворени врати гонга си дрънкаше все едно, че съм забравил фаровете включени или съм отворил врата. Пробвах пак прозорците и проработиха. А като тръгнах пак лампите в салона угаснаха. Но термометъра не се е губил и показва среден разхо и др. компа. Не знам на какво се дължи всичко това. Снощи обикалях по майстори и разпитвах кой има софтуер за джипа. Оказа се, че четат само двигателя без нито една друга система.
                Така, че очаквам Вашите съвети.

Коментар

При мен подобни проблеми имаше от скапан бушон. Преслушай и почисти бушоните и леглата.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                    При мен подобни проблеми имаше от скапан бушон. Преслушай и почисти бушоните и леглата.
                    Проверих ги всички, но не съм ги свалял и почиствал. Ще си купя спрей и довечера ще си създам занимание. Дано се окаже в това проблема.

Коментар

А да си давал ток на някой с кабели непосредствено преди да запчне да прави така?
                      На моето Чероки, навремето, по този начин му изпържих някакви триаци в компютъра...
                      Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                        А да си давал ток на някой с кабели непосредствено преди да запчне да прави така?
                        На моето Чероки, навремето, по този начин му изпържих някакви триаци в компютъра...
                        Ток много отдавна не съм давал, нито пък съм вземал.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                          И кво прайм като някой кондензатор по трасето още си е зареден??
                          И отговора: изгаряме първия елемент след кондензатора. И тогава със сигурност компа отива на ремонт.
                          Тия съвети дето ги даваш са приложими за Голф 1, 2 и за ладата на пра-дядо. На кола с толкова много екстри които се следят от БК не е добре....
                          Хм, интересно, като си сваляш акумулатора и ако плюсовия кабел опре на маса, всеки път ли ще гори компа? Нещо не ми звучи сериозно, колкото и екстри да има. Не, че има смисъл да се закъсяват клемите.

Каква е вероятността някой кондензатор да е сдал багажа и в момента електролита тихо и кротко да изяжда пистите?
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                            Хм, интересно, като си сваляш акумулатора и ако плюсовия кабел опре на маса, всеки път ли ще гори компа? Нещо не ми звучи сериозно, колкото и екстри да има. Не, че има смисъл да се закъсяват клемите.

Каква е вероятността някой кондензатор да е сдал багажа и в момента електролита тихо и кротко да изяжда пистите?
                            А къде се намира този компютър с гладен кондензатор?

Коментар

Масата на компютъра....
                              Сваляш буксата на компа и почистваш всички крачета...
                              След това някой, който има осцилоскоп може да замери алтернатора за брум по плюса.... Ако има брум и не може да откие причинителя по-лесно е да се сложи филтър на плюса на компа...
                              после ще ме черпиш една кола лайт
                              LZ1RED

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X