Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Секретни гайки KJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Секретни гайки KJ

Питах в една от темите, ама явно не е видимо остатъчно добре
    Какви и откъде да поръчам секретни гайки за KJ? При дилъра дали има?
    Благодаря.

https://www.etebg.com/
    аз от години поръчвам от там. Петък взех за Черока, бяха 27 лв.

Коментар

Супер, благодаря ти много
      А какви точно да търся? Ако има значение де, външни, вътрешни?

намерих тези,дали стават?
      https://nspauto.bg/sekretni-boltove/...m-c-a19-detail
      Последно редактирано от Kalin Galinov; 23-08-20, 20:05.

Коментар

• v_0
        v_0 коментира
        Редактиране на коментар
        В сайта можеше да се търси по Марка и модел. Съобразено е със стъпка на резбата и овала на конуса.

Внимавай със секретните гайки! Не знам как е на дизеловите KJ, но на бензиновите са с ИНЧОВА резба. Разликата е несъществена, метричните също хващат (леекинко прецаквайки резбата ), но... се развиват в някакъв момент. Най-добре да се вземат от немския e-bаy. ЕТ Енчо ... преди години се приЙбах с негови гайки.
      Има значение и конусът на отворите на джантата и т.н. Не е просто така да си купиш и да сложиш.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Преди години, купувам бракмата /дърт Мерцедес/, ама го няма ключа на “секретните” гайки. Паля и марш към гумаджията. Не може да ги махне. И другия не може, и третия, и... Накрая един ми вика да отида в гетото, на еди кой си адрес и да питам за Джо.
        Отивам в гетото аз /заключени врати, озъртам се като гърмян заек, готино истинско гето/. Намирам адреса, гумаджийница с гуму у джанти на старо, 7-8 черни братя сложили на един варел голям касетофон и бичи рап. Абе точно като по филмите. Спирам, излизам от колата, и с тъпа физиономия
        - Ъъъъъ, търся Джо...
        - За какво го търсиш, ченге ли си?
        - На колата секретните гайки... нямам ключ...
        - На тая кола ли?
        - Ъхъ
        - Твоя ли е?
        - Ъхъ, и документи имам за нея...
        - Заеби, я се разходи до кръстовището,
        - Ама колата...?
        - Тук няма кой да ти пипне колата
        - ?!?!??!??! Ъхъ, ок...

Връщам се след 5 мин, готините ми секретни болтове хвърлени в канафката.

-Супер, кой е Джо, колко ви дължа?
        -Брато, дай 50, пали я бягай, че тука има много лоши момчета /бурен смях от черните братя/.

Та така със “секретните” болтове.

https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Да, така е, като се замисля...имам косачка, дето болта, държащ ножа, е инчов, ама го разбрах по болезнения начин...

Коментар

Или не им се е занимавало, или толкова ви струват гумаджиите.Има си специални камъни за изваждане на секрети и заоблени болтове, но нека да не учим начинаещите крадци на джанти, който го интересува на лично.Има и по-мръсни секрети с външна част, която превърта, те се вадят най-бързо и лесно с електрожен.Това са все методи, които не оставят каквато и да е следа по джантите и автомобила, иначе начини за развиване много.

На практика вършат работа точно секретите, чиято въшна част превърта свободно.Такива съм виждал само на болтове, но сигурно някой ги предлага и във вариант за гайки.Другите могат да спрат единствено най-скъсаните наркомани дето са тръгнали само с един ключ за джанти да крадат.

Коментар

На "Jeep" джанти се крадат от осведомени крадци - трябва да знаят къде да сложат крика, иначе се получава това:
              Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              От: От 3,7 V6 на 5,7 V8 Hemi

"Не мое се фане на криковете ?!" - само в "Дианата" на Околовръстното нямаше опашка за смяна на гуми днеска (к`во ги е прихванало хората ?) защото е затрупана с пръст от строежа на разширяването и изглежда, сякаш не работи. Е, работи "изотзадзе", но там нямат платформи и с криковете едвам отлепиха по 1 см. гумите от земята

[ATTACH=CONFIG]561127[/ATTACH]

===
              Не става и с циганския метод - шест-седем човека да хванат колата и да я вдигнат. Трябва да са щангисти, добри в дисциплината "изхвърляне"
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Аз още не съм сложил секретите, чакам да сложа нови гуми и тогава. За ЕТЕ нищо лошо не мога да кажа, ползвам над 10 години техните, като съм слагал на доста различни коли. До колко ще опази е въпрос на късмет, но ако не си сложил и ти свалят гумите, до колко няма да те е яд ? Аз слагам винаги. Лично решение, но не пречат със сигурност.
                Тях ги открих преди много време, когато работих в БС и един Мерцедес дойде от Даймлер с резервни болтове и на кутията - ЕТЕ, само с друг етикет, не познатия тук. Тогава нямаше всичко в Гугъл, но ги издирих, когато имах нужда.
                п.с. Същите ми ги продадоха в Шкода за колата, но на двойна цена

Коментар

Коментираните по-горе гайки за Grand Cherokee и в двата сайта са си инчови и с това няма да има проблем
                  • гайки за Grand Cherokee.
                  • G20/1"-1,2"x28mm C А19.
                  При Jeep /KJ също/ гайките са доста стърчащи навън от джантата и повечето секретни гайки се отвиват само с едни клещи тип "Гарги" или нещо подобно, с което да се стиснат отвън. Трябва да са или с въртяща се външна гривна и от качествена стомана, или да са доста къси за да са по-трудно достъпни за захващане отвън.
                  Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                  First impression is not always true. Get inspired.
                  Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                  Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

• Bogoljub Gagic
                    Bogoljub Gagic коментира
                    Редактиране на коментар
                    Значи за WH например няма да станат - там са метрични.

• Kalin Galinov
                    Kalin Galinov коментира
                    Редактиране на коментар
                    Виж на снимката, изобщо не стърчат навън...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_904484.jpg
Прегледи:231
Размер:75.8 КБ
ID:6638317

Коментар

При товоя модел джанти не стърчат, но при тези, по-долу не е така. Там секретната гайка се подава половината навън и лесно може да бъде захваната за да се отвие. Още повече, че по принцип секретните гайки не се стягат много, в сравнение с обикновените.

При този модел джанти също:
                    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                    First impression is not always true. Get inspired.
                    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X