Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cherokee XJ-4.0l-Притракване в раздатката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Cherokee XJ-4.0l-Притракване в раздатката

Първоначално публикуван от CITIZEN Преглед на мнение
    Верно че не се върти.Като тръгва обаче чука със същото темпо като на място.Залагам на верига.
    Лошо и тя не се върти на място ....върви на към хидротрансформатор
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Качваш го на канал или подемник и проверяваш луфта в каретата на двата кардана.Спираш на равно и твърдо завиваш волана до последно без значение от посоката ,и подаваш много газ при потегляне ако е от веригата ще го чуеш и усетиш.
      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
      Grand 3.1TD
      0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        Кой кардан се върти преди да си тръгнал

аз пък се чудя как трака веригата на раздатката при празен ход на място, нали е съединителя не предава движение назад?

между другото имам подобен случай на черока, раздатката е 231 и при престой на място понякога има тракане, лоста за скоростите вибрира, а ако натисна лоста на раздатката напред, към двигателя тракането изчезва.това при положение 2х... имам чуството че някаде по системата на лоста към раздатката има нещо развито. иначе тампона на скоростната кутия ми е поомекнал и е за смяна, ама е с поръчка и все не сколасвам да го подхвана.
        не бързам за никъде...
        XJ 2.5TD '98

Коментар

Колеги,на място при работещ двигател и при потегляне,се чува леко метално почукване от раздатката.Реших че е от там защото като държа лоста се усещат вибрации при почукването
          Пробвай докато потегляш натискай с ръка лоста на раздатката напред и после на зад. Ако се променя чукането, най-вероятно раздатката се опитва да излезе от бързи към неутрална.
          Лостът на практика мести една вилка, която превключва предавките. Вилката ( не знам точното и име ) има едни пластмасови пластинки, които се изтъркват и тя вече има луфт. От луфта става точно така...
          В Б.С. 3-те пластинки струваха 10-тина лева... При мен същият проблем се реши с подмяна на пластинките.
          LZ1RED

Коментар

Колеги,на място при работещ двигател и при потегляне,се чува леко метално почукване от раздатката.Реших че е от там защото като държа лоста се усещат вибрации при почукването.Чух че може да е от веригата,която трябвало да се натяга периодично.Иначе работи без проблем на всички положения.Моля дайте съвет какъв може да е проблема?
            Проблема със сигурност не е в раздатката нито във веригата или кардана когато автомобила е на място те не се въртят,веригата и тя не се натяга, защото няма с какво-липсва обтегач.Проблем според мен е в Автоматика сложи ново масло и дано да се оправи само с това,иначе както казва Дядо Владо може и хидротрансформатор да е.Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan_yj Преглед на мнение
              Проблема със сигурност не е в раздатката нито във веригата или кардана когато автомобила е на място те не се въртят,веригата и тя не се натяга, защото няма с какво-липсва обтегач.Проблем според мен е в Автоматика сложи ново масло и дано да се оправи само с това,иначе както казва Дядо Владо може и хидротрансформатор да е.Успех!
              Маслото е сменяно скоро,а и почукването го има на лоста на раздатката,а не на автоматика.
              Казаното от колегата redair ми се струва достоверно,но защо наистина
              ще чука на място?Все пак не чука винаги.
              Последно редактирано от CITIZEN; 25-07-09, 21:51.
              Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
              Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

здравеите колеги нека и аз да се изцепя малко как са ми казвали батковците да проверя дали една раздатка е добре на запален мотор поставяш лоста на раздатачната котия които се намира от ляво до скоростния лост в позиция N след това скоросния лост на D и се надяваш да не чуеш нещо в противен случаи честито
                http://www.vbox7.com/play:f7388cc7</a>
                0896415228

Коментар

Маслото е сменяно скоро,а и почукването го има на лоста на раздатката,а не на автоматика.
                  Казаното от колегата redair ми се струва достоверно,но защо наистина
                  ще чука на място?Все пак не чука винаги.

... колега, днес сменях масло на раздатката и като гледаха момчетата в сервиза , при вдигната на подемника кола с включен двигател, казаха че тракането е от омекнал тампон и луфтове на ръчката на раздатката... тампона е третият дето държи двигателя баш при раздатката, а на лостовата систена на ръчката просто от вибрациите чаркалъка дрънка.
                  аз това си го знаех за тампона, ама е към 300лв и пусто все като се сетя го няма наличен, а за поръчка не пускам че парите веднага ги нареждам за нещо друго...
                  не бързам за никъде...
                  XJ 2.5TD '98

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X