Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee 5.9

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Jeep Grand Cherokee 5.9

Честито и от мен.Много безавариини и много хубави преживявания с него.
    Mitsubishi Outlander

Коментар

А така!
      Браво!
      ________________________________________________________________________________________
      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

С пожелания да се слушате взаимно.
        Очакваме, да го видим и тук: Представяне на наш'те джипки! .
        proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
        NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
        Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

От: Jeep Grand Cherokee 5.9

Привет, повдигам темата , защото имам нужда от информация от първа ръка.
          Интересувам се какъв е реалният (не каталожен) извънградски разход на Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 при постоянна скорост от 90/100км/ч и при 120км/ч?
          С какъв бензин може да се кара, понеже чета че изисквал само премиум такъв, но в други сайтове пише А95-98. Каква е истината?

Предстои ми над 2000км пътуване с такъв и искам да знам какво да очаквам ,за да си направя правилно сметката. Благодаря предварително.
          Последно редактирано от verter; 06-06-12, 20:00.
          Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
          0888/00-55-37

Коментар

Владо, разпитай Димата.
            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Точно в момента имам два 5.9 в гаража.....утре ще питам за реални данни, предполагам че при добре вървящ 13-14 за първа позиция и 15-16 за втора.
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Димата го питах и каза 11-13, което ме зарадва, докато не попрочетох в нета разни яки цифри и се озадачих.

Димата още каза, че фабричният разход за извънградско от 13,3 е за магистрална скорост 120-130км/ч.
                0888/00-55-37

Коментар

За такива въпроси аз поглеждам какво са споделили хората в spritmonitor.de

http://www.spritmonitor.de/de/detail...68.html?page=2

Минималния разход, който е постигнал е 13.6 при леко каране на магистрала.

Коментар

Потвърждавам разхода от 13/100 извънградско въпреки, че аз съм с 5,2 разхода е почти аналогичен с този на 5,9. Градско е около 20/100. Номера за икономично каране е не толкова ниската скорост, а поддържането на постоянна такава - респективно обороти на мотора, защото цифрите на компютъра показващ моментния разход стават фрапиращи именно при промяна в оборотния режим, независимо от скоростта с която се кара! За целта си има темпомат - включваш го и караш с желаната скорост при оптимално нисък разход на гориво! Поради гореизброените причини имай в предвид, че в гората си гори буквално като катер - на час, ама ако знаеш как върви (имаш представа де, все пак караш 4 литровия Черок)...

Поздрави

Коментар

огромно значение за разхода на конкретния джип ще имат.........гумите му..... ако не са стандартни, забрави за 11-12л./100, отделно е въпроса колко изминати км. ще покаже километража..... може и от скапани свещи да ти вдигне с литър-два

а, видях че Марто е писал за темпомата.......... по мои наблюдения, с включен такъв, харчи повече!!!

Коментар

Благодаря за коментарите.
                        Джипът е в напълно заводски вид включително и гумите.
                        Ще го карам от Холандия до България, като това значи почти изцяло магистрали. Ще ползвам темпомат, защото километрите са доста. Мисля да карам 100-120км/ч.

Значи мога да очаквам минимум 13л. на 100км, пък то ще се види колко точно.
                        0888/00-55-37

Коментар

Личните ми впечатления от шофирането с темпомат показват, че леко завишава разхода.Това за свещите и евентуално кабели е добро като съвет да си ги закупиш от тук и да ги смениш на място.И без това ще го направиш предполагам при обслужването тук...

Коментар

А какъв бензин да му сипвам по път?

Четох по щатските форуми по тови въпрос и там пишат, че трябва да е минимум 91 октана (по техен стандарт), но най-добре се чувствал с 93 (което там е премиум)
                            Премиум в Европа мисля се води 98 и нагоре.
                            виждам в линка с замерванията, който пусна колегата vangelis ,че повечето го карат с 98, но са сипвали и 95.

5.9 бил с друго предварение на свещите спрямо 5.2 и изисквал по-високо октанов бензин. Въпросът е какво ли пише на капачката на европейските екземпляри и дали може и с 95 да се движи.
                            Последно редактирано от verter; 07-06-12, 09:20.
                            0888/00-55-37

Коментар

Ще сменяме Чери с гранд Чери ли При мен дизелите поставят рекорди по икономичност бензинките рекорди по разход, Крайслера ми градско е 16+ да му се не види, а вие на 5,9 за 12-13 говорите

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                                Крайслера ми градско е 16+ да му се не види, а вие на 5,9 за 12-13 говорите
                                То градското с извънградското нямат почти нищо общо както Крайслера ти ( предполагам V6 ) с Г.Ч. 5.9...
                                Моят бивш V8 5.2 в Гърция спазвайки ограниченията поставих рекорд 13.5/100 л. газ. с 4" лифт, 31" BFG, натъпкан с багаж и монтиран куфар от горе.
                                5.9-ката ако всичко и е наред и шофьора ускорява плавно и оставя мотора сам да си до-ускори и сменя сам предавки, разходът ще е около 13/100 л. Предполагам, че гумите ще са оригиналният размер.
                                LZ1RED

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X