Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee 5.9

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Grand Cherokee 5.9

Здравейте колеги,търсих доста във форума,но не намерих нищо за този двигател на Гранда от 98г. някава лимитирана серия.За 5.2 се сдобих с доста инфо,но за този мотор не е писано май.
    Та въпроса ми е имали някаква коренна разлика между 5.9 и 5.2 освен това,че първия е с 700куб. и 30тина коня по мощен и е малко по лакум за бенз.Има ли нещо по различно по подръжката,раздатка,окачване и тн.
    Ако някой е запознат с тази машинка ще съм му благодарен ако помогне.

До: Jeep Grand Cherokee 5.9

Има разлики. 5.9 се произвеждат само през 1998 г. Скоростната кутия е 46RE, а раздатката е като на 5.2 - NP249 QuadraTrac. Още нещо, за което не съм 100% сигурен, но мисля че всички 5.9 са с DANA 44 отзад.
    При всички случаи, според мен, 5.2 е по-добрия избор. 5.9 няма да ти даде кой знае колко повече динамика. Лошото е, че 5.9 си е екзотика, а части за 5.2 в България колкото щеш.
    99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
    It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Освен това съм чул,че коша малко му малее на 5.9,та има склонност към загряване!!А чаркове за него по-не се намират!
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

За какви части на 5.2 и 5.9 говорите бе хора.
        Най-много някой датчик за 50лв да изпатка.

Коментар

На мен ми трябва джипка с корав мощен мотор,приятна за управление,искам само да е здрава,предпочитам да гори 25 на 100 от колкото да обикалям всеки месец да се разправям с майстори и да набира добре,а не като някой трактор.И понеже съм привържаник на Jееp съм се насочил към Grand Cherokee ZJ 5.2 или 5.9.Ще го използвам главно извън градско каране и черни пътища 50 на 50 и чат пат леки офроуд разходки.Мисля,че избора ми е правилен,но се колебая между 5.2 и 5.9,защото съм намерил и от двата на почти еднаква цена.Кой от двата според вас пасва най-добре за нещата които изброих горе.Точно това ме притеснява за 5.9,че лимитирана серия и някои части се намират доста трудно,но като му чуя звука просто онемаявам.

Коментар

Ако аз бях пред подобен избор, без никакво съмнение щях да взема 5.9.

Коментар

5.9 наистина е склонен към прегряване,знам го от опит...5.2 е чудесен джип,лесен за подръжка,части има и е достатъчно динамичен.Определено 5.2 е верният избор.Успех!

Коментар

Ако 5.9 прегрява, значи има проблем по системата нещо (най-вероятно - радиатора отвън или отвътре е задръстен, не работи изправно 2-та степен на вентилатора, запушен катализатор, нискооктанов бензин и т.н.).
                На този мотор е подобрена цялата охладителна система (ел. вентилатор, на 5.2 е виско, има фабрични отвори на капака за подобряване на вентилацията и т.н.), като са отчетени основните проблеми с 5.2 мотора.
                Иначе си е рядкост и по памет - мисля, че препоръчват да се кара само с високооктанов бензин.
                Последно редактирано от klamat; 21-07-09, 09:09. Причина: дописване
                YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
                XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
                WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
                KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Здравей колега,не знам дали си направил вече своя избор,но реших да пиша в тази тема,защото ги имам и двата.5,2-ката го карах 4години и нямах никакви ядове с него.Сега го кара гаджето ми,защото аз си взех 5,9 за мене.Според мен който и от двата да избереш няма да съжаляваш(ако не те притеснява апетита им).Колкото до разликите м/у двата,почти няма такива освен скорости,салон(задната седалка на 5,9 е с подлакътник) и вървеж естествено.Колкото до частите,каквото и да ми е потрябвало,винаги съм го намирал или в "Скорпион" или "Вест Ауто".Успх в избора.

Коментар

Да,наистина го дават да се кара само с високо октанов бензин 5.9 ,както каза колегата няма да сбъркаш който и да избереш.По въпроса с охлаждането,важно е от време на време да сваляш радиатора и да го миеш на пароструика.В годината веднъж е супер,ако го правиш...каква гняс тече ще се изненадаш

Коментар

Първоначално публикуван от rende Преглед на мнение
                      важно е от време на време да сваляш радиатора и да го миеш на пароструика.
                      В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ с пароструйка или водоструйка... те работят с поне 100 бара налягане и всички ламели на радиатора ще се изкривят....
                      Казвам ти го от опит. Имах пасат, на който след миене на радиатора на климатика с пароструйка на ОМВ си играх няколко дена по 2 - 3 часа седнал на земята с малка отверка да изправям ламелите...

Миенето става с обикновен градински маркуч и "Мегльо"
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...3&postcount=84
                      LZ1RED

Коментар

Спрях се на 5.9,взех го на цена на 5.2,пък и познавам стария му собственик,поне знам как е каран.Като кола втора-трета употреба не му липсват и забележки,боята е малко надрана и го оставих на едни бояджии да го освежат,светлините за заден ход не работят,даже съм пуснал тема за това,светеше лампичката ''check engine" заведох го на диагностика и му изтриха грешките и вече не свети.Сега мисля да сменя абсолютно всички масла с Mopar.И има един проблем с фаровете светят като лампи не осветяват добре,мисля,че проблема е в рефлекторите,някой ако знае от къде мога да си намеря нови,или втора употреба запазаени от някоя автоморга да казва,но май само рефлектори не се продават,вървят с цял фар.Лека полека ще му отстранявам косурите

Коментар

Ихаааа-да ти е честит и много безаварийни километри.
                          08седемшест5едно513четири

Коментар

Да ти е честит
                            ако е американският вариант и крушките са цокъл 9004 проблемът е че тези крушки на къси светлини светят с 45 вата мощност
                            ако е така слагай ксенони...
                            Другият вариант е до крушките да не стига 12 волата а по-малко...
                            LZ1RED

Коментар

Честито и от мене и много безаварийни.
                              [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                              [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                              [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                              [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X