Колеги здравейте. Имам wj 2.7 2004г. Лятото ми беше направил 1 път така, сега го прави постоянно. Така да започвам, надявам се да не рсзберете. На прав път - няма проблем, в момента в които вляза в по разбит път със скорост над 60 ( преди 50-60 не го прави) , колата почва да се тресе все едно някоя от гумите пада, волана става неудържим, и така силно се тресе наляво-надясно та огледалото ми се откачи чак. Мисля си 2 неща - кормилна рейка или секторна кутия. Карал съм над 200 коли, е такова нещо за първи път виждам . Като почне да тресе набивам спирачки до 20-30 и спира, после ускорявам и след 60 пак ( ако е неравен пътя) .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Силно Тресене
Свий
X
-
Имаш ШИМИ ефект , разбити тампони на панхард щангата. Каквито и нови тампони да сложиш няма да ти свършат работа понеже не са със същата твърдост. Аз съм сменял няколко вида тампони и нищо, даже сложих полиеританови, от което колата се оправи но почнаха да скърцат като каруца. Смених цялата щанга , пак същото, смених носачите горни долни, пак нищо. Накрая сложих Унибали и се родих. Итака вече 100000к.
Коментар
-
Колегата е прав-имаш"шими". Ако си с фланци свали ги и виж дали ще го прави пак. Ако спре, занеси фланците да ги проверят за кривини. Аз така реших проблема.ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
Grand Cherokee 2.7
GSM 0888148630
Коментар
-
Кое е панхард, и какво е унибали. Извинява. Се не съм толкова компетентена и на място като я клатя - волана прави големи обороти наляво и надясно, без гумите да се мърдат.и пак немога да разбера защо след 60 го правиз ако е този шими ефект, каквото и да значи
Коментар
-
https://www.youtube.com/watch?v=hMNFS2ap3fU Ето ти го нагледно обяснено.Може да потърсиш в гугъл за Speed Wobble.
Панхарда ти е напречната стабилизираща щанга.Щом волана ти има голям луфт, възможно е да имаш проблем и в секторната кутия.Както са ти казали колегите, потърси сервиз, сам по всяка вероятност няма да се справиш, а тези възли са достатъчно отговорни.
-
-
Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение...Каквито и нови тампони да сложиш няма да ти свършат работа понеже не са със същата твърдост. ....
Първоначално публикуван от KoHon4o Преглед на мнениеКое е панхард, и какво е унибали. Извинява. Се не съм толкова компетентена и на място като я клатя - волана прави големи обороти наляво и надясно, без гумите да се мърдат.и пак немога да разбера защо след 60 го правиз ако е този шими ефект, каквото и да значи
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Голяма ли е вероятноста от кормилната рейка нещо по нея , примерно накрайници както казваш. Видях се в чудо с тва тресене направп ше ме хвърли някъде. Ако е от накрайниците - не трябва ли постоянно да го прави при неравен път ? Каква е логиката след 60 ?
Коментар
-
Ясно. Уж имам надежден човек който казва че вс е наред ,явно не е. Ще прегледсме част по част с надеждата да отркие проблема. Тук в добрич нямаме сервиз които се занимава само с jeep както в някоо др градове. Всеки "разбира от всичко" тук. А държа колата ми да е абсолютно изрядна защото возя семейството си. А и поради наличие на много коли, за 4 години имам 15к км само. Не ми се свидят средства, просто тука действат на принципа - сменяме - ако се оправи, и така може цялата кола да сменя. 1 няма с точна диагноза, майка... Си е.ало ...
Коментар
-
Първоначално публикуван от KoHon4o Преглед на мнениеЯсно. Уж имам надежден човек който казва че вс е наред ,явно не е. Ще прегледсме част по част с надеждата да отркие проблема. Тук в добрич нямаме сервиз които се занимава само с jeep както в някоо др градове. Всеки "разбира от всичко" тук. А държа колата ми да е абсолютно изрядна защото возя семейството си. А и поради наличие на много коли, за 4 години имам 15к км само. Не ми се свидят средства, просто тука действат на принципа - сменяме - ако се оправи, и така може цялата кола да сменя. 1 няма с точна диагноза, майка... Си е.ало ...Ние не сме неутрални!
Коментар
-
И на двере предно стаб. Щанги съм сменял тампоните преди 6 месеца. Това с волана, майстора ми вика разбитс рейка ( теч май имало ама можело тай още) . Като проверяеаше предницата трябваше да мърдаме колата настрани и тогава волана се мърда а гумите не. Ебали го.. аман от майстори ..
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар