Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Силно Тресене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Силно Тресене

Колеги здравейте. Имам wj 2.7 2004г. Лятото ми беше направил 1 път така, сега го прави постоянно. Така да започвам, надявам се да не рсзберете. На прав път - няма проблем, в момента в които вляза в по разбит път със скорост над 60 ( преди 50-60 не го прави) , колата почва да се тресе все едно някоя от гумите пада, волана става неудържим, и така силно се тресе наляво-надясно та огледалото ми се откачи чак. Мисля си 2 неща - кормилна рейка или секторна кутия. Карал съм над 200 коли, е такова нещо за първи път виждам . Като почне да тресе набивам спирачки до 20-30 и спира, после ускорявам и след 60 пак ( ако е неравен пътя) .

Ходи да ти огледат предницата за луфтове.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

А забравих. Нямам такива. Всичко е ново, последно тампоните на стаб. Щанги сменях . Странното е при малка скорост не го прави. А при голяма - ще ме хвърли и убие някъде.

Коментар

Имаш ШИМИ ефект , разбити тампони на панхард щангата. Каквито и нови тампони да сложиш няма да ти свършат работа понеже не са със същата твърдост. Аз съм сменял няколко вида тампони и нищо, даже сложих полиеританови, от което колата се оправи но почнаха да скърцат като каруца. Смених цялата щанга , пак същото, смених носачите горни долни, пак нищо. Накрая сложих Унибали и се родих. Итака вече 100000к.

Коментар

• Kirilpm
          Kirilpm коментира
          Редактиране на коментар
          За шимито си съвсем прав, но за полиуретана не съм съгласен.Скърцането се решава съвсем лесно - гресираш с морска грес и забравяш.

Колегата е прав-имаш"шими". Ако си с фланци свали ги и виж дали ще го прави пак. Ако спре, занеси фланците да ги проверят за кривини. Аз така реших проблема.
        ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
        Grand Cherokee 2.7
        GSM 0888148630

Коментар

• KoHon4o
          KoHon4o коментира
          Редактиране на коментар
          Нямам фланци

Кое е панхард, и какво е унибали. Извинява. Се не съм толкова компетентен а и на място като я клатя - волана прави големи обороти наляво и надясно, без гумите да се мърдат.и пак немога да разбера защо след 60 го правиз ако е този шими ефект, каквото и да значи

Коментар

• Kirilpm
          Kirilpm коментира
          Редактиране на коментар
          https://www.youtube.com/watch?v=hMNFS2ap3fU Ето ти го нагледно обяснено.Може да потърсиш в гугъл за Speed Wobble.
          Панхарда ти е напречната стабилизираща щанга.Щом волана ти има голям луфт, възможно е да имаш проблем и в секторната кутия.Както са ти казали колегите, потърси сервиз, сам по всяка вероятност няма да се справиш, а тези възли са достатъчно отговорни.

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
        ...Каквито и нови тампони да сложиш няма да ти свършат работа понеже не са със същата твърдост. ....
        Чак такава драма не е. Сменил съм моите с най-обикновени тампони още преди години. Проблем от там няма. Появи се пак миналата година - смених кормилните накрайници и проблемът изчезна.

Първоначално публикуван от KoHon4o Преглед на мнение
        Кое е панхард, и какво е унибали. Извинява. Се не съм толкова компетентен а и на място като я клатя - волана прави големи обороти наляво и надясно, без гумите да се мърдат.и пак немога да разбера защо след 60 го правиз ако е този шими ефект, каквото и да значи
        Отиди при хора, които разбират, да ти оправят предницата. Вероятно имаш разбити и кормилни накрайници.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Голяма ли е вероятноста от кормилната рейка нещо по нея , примерно накрайници както казваш. Видях се в чудо с тва тресене направп ше ме хвърли някъде. Ако е от накрайниците - не трябва ли постоянно да го прави при неравен път ? Каква е логиката след 60 ?

Коментар

Тези коли нямат кормилна рейка. Каза ти се вече, че имаш луфтове по предницата, които трябва да се оправят. Ти определено не разбираш нищичко, така че трябва да отидеш за диагностика при някой, който знае за какво става въпрос. Аборт то телефона не се прави.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Добре, благодаря. Утре още ще отида, и ще дам отговор ако и на мен ми дадът де. Че в Добрич аман от "кадърни" за тази кола. Ще дам отг ало го оправя, и занапред ако някоои има подобен проблем. Благодаря !

Коментар

Eй тези железа трябва да се огледат.

Натиснете снимката за да я уголемитеИме:02e969545229446823293ccd27f865f9.jpgПрегледи:0Размер:309.1 КБID:6575800
                Ние не сме неутрални!

Коментар

3те със стрелките ? Ок

Коментар

• Чавдар (V93)
                    Чавдар (V93) коментира
                    Редактиране на коментар
                    Стрелките само поясняват за коя част се отнася съответния текст. Всичко там долу трябва да се прегледа от човек, който знае за какво става въпрос.

Ясно. Уж имам надежден човек който казва че вс е наред ,явно не е. Ще прегледсме част по част с надеждата да отркие проблема. Тук в добрич нямаме сервиз които се занимава само с jeep както в някоо др градове. Всеки "разбира от всичко" тук. А държа колата ми да е абсолютно изрядна защото возя семейството си. А и поради наличие на много коли, за 4 години имам 15к км само. Не ми се свидят средства, просто тука действат на принципа - сменяме - ако се оправи, и така може цялата кола да сменя. 1 няма с точна диагноза, майка... Си е.ало ...

Коментар

Първоначално публикуван от KoHon4o Преглед на мнение
                    Ясно. Уж имам надежден човек който казва че вс е наред ,явно не е. Ще прегледсме част по част с надеждата да отркие проблема. Тук в добрич нямаме сервиз които се занимава само с jeep както в някоо др градове. Всеки "разбира от всичко" тук. А държа колата ми да е абсолютно изрядна защото возя семейството си. А и поради наличие на много коли, за 4 години имам 15к км само. Не ми се свидят средства, просто тука действат на принципа - сменяме - ако се оправи, и така може цялата кола да сменя. 1 няма с точна диагноза, майка... Си е.ало ...
                    Че това не е нещо специфично за марката Джип. Явлението се среща и при други автомобили с цял преден мост. Заради разбити тампони съм танцувал шейк с Нисан Патрол. А това, че въртиш волана, а колелата не мърдат говори, че колата ти изобщо не е изрядна.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

И на двере предно стаб. Щанги съм сменял тампоните преди 6 месеца. Това с волана, майстора ми вика разбитс рейка ( теч май имало ама можело тай още) . Като проверяеаше предницата трябваше да мърдаме колата настрани и тогава волана се мърда а гумите не. Ебали го.. аман от майстори ..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X