Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за сервиз

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за сервиз

Здравейте колеги,
    Знам, че може да ме "освиркате" поради факта, че има адски много подобни теми ... така, че ако управата на форума прецени, може да я изтрие.
    Имам WJ от 2014г. Като всяка кола си е имала нейните трудни и гадни моменти, но за момента сме се справяли. Сега обаче имам малко по - сериозен проблем, който ме затруднява силно - до толкова, че не мога да си карам колата от вече почти 1 година.
    От някъде по хидравличната система ми тече масло. Не съм технически грамотен, не разбирам и предпочитам да не се захващам с неща, които не разбирам. От 3 години живея и работя в Казанлък и когато започнах да ходя да питам по сервизи - всеки ме гледаше все едно съм чумосан. В Пловдив и в Бургас, поне местата, които познавам е почти същата работа.
    Поради стечения на обстоятелствата, последните 2 години не го карам много много - да съм направил 10 000км макс. Е да ама сега ме жегна нещо и искам да си го карам и поддържам както си трябва.
    Молбата ми е за помощ и за съвет - търся си читав и кадърен майстор/сервиз за да ми отстранява техническите проблеми и да знам, че когато има да се прави нещо по подръжката ще бъде свършено както трябва.
    Както вече споменах понастоящем съм в Казанлък. Оригинално съм от Бургас, а жена ми е от Пловдив - т.е. все места към които често пътуваме. Стара Загора също ми е някаква опция, но както видях в една тема, съветите бяха "беги от там".
    Ще съм благодарен ако някой ме насочи към читави хора с умения и познания. Благодаря на отзовалите се предварително
    За да хванеш луд,прати луд да го хване :D
    Jeep Grand Cherokee Limited WJ 2.7

В Казанлък има фирма МС Хидравлик или нещо подобно. Питай там за някой майстор по хидравлика. Не задължително да се ремонтира в автосервиз. Явно проблемът е цялата страна с тези сервизи. Аз напролет ще идвам в Казанлък за основен ремонт, че тук няма майстори.

Коментар

МС Хидравлик се занимават с производство и поддръжка на хидравлични машини и агрегати за производствени мощности. На мен като цяло, на 1во място ми трябва някъде където да диагностицират правилно и точно проблема къде е и какъв е точно.
      А в Казанлък ми отказаха даже да отворят вратата в един голям дъжд, да ми вдигнат и застопорят прозореца, който падна точно тогава ... Просто са уникални тука

Коментар

МС Хидравлик се занимават с производство и поддръжка на хидравлични машини и агрегати за производствени мощности. На мен като цяло, на 1во място ми трябва някъде където да диагностицират правилно и точно проблема къде е и какъв е точно.
        А в Казанлък ми отказаха даже да отворят вратата в един голям дъжд, да ми вдигнат и застопорят прозореца, който падна точно тогава ... Просто са уникални тука

Коментар

Първоначално публикуван от tojito Преглед на мнение
          Потърси колегата onufriz във форума. Пише рядко, но пробвай. Едно птиченце казваше, че работел в ... не знам как се казва - бившия или настоящ "Балканстар" в Пловдив.
          Пък и на харабия можеш да се обадиш и да питаш за час само за преглед в същия "Балканстар" - отзивите във форума са много добри, за разлика от тези за софийския им аналог.
          Също така си направѝ сметката - колко ще ти струва възстановяване на кормилна кутия, хидравлична помпа и т.н. От "роЦкауто.Цом" често са в пъти по-евтини от намесата на кУрифеЙ като тези от "Катедрата по хидродинамика" или както там се казва, в бившето МеЙ.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Виж някой фермер. Заради тракторите често им се налага да се ремонтират хидравлични съединения и със сигурност ще те насочат към добър майстор. Не вярвам да ти откажат. Виж и в магазините за хидравлични маркучи - често към тях има и работилници с майстори. Аз пък от казанлъчани съм с добри впечатления - закъсвал съм там и не са ме оставяли на път. Пловдивчани също. Зависи и от хората. Успехи.

Коментар

И мен тъй ме гледат странно и леко нагло, явно им е профи изкривяване. Дори не съм по вашия край, явно е повсеместно.
              Научих се и хидравлика да бъзикам, засега резултатите са повече от добри, напук на приказките им как нямало да се справя и че било опасно. От 10 години не съм ходил на "майстор". Дори оправях бакиите на един дето си е оставил ръчичките, омаслил ми ангренажа и за малко да потроши двигателя.
              Бих опитал сам да оправя нещата. Че колкото пъти съм отишъл - 1 ми направят, 2 счупят. За един динамометричен ключ не успях да ги изврънкам, само да притегнат 4 шестограма. Не мога да си го обясня някой насила ли ги карат да бачкат монтьорлък.

Коментар

Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
                . За един динамометричен ключ не успях да ги изврънкам, само да притегнат 4 шестограма. Не мога да си го обясня някой насила ли ги карат да бачкат монтьорлък.
                Вероятно много са препатилите от прибързана или некомпетентна работа и съответните последствия за джоба и нервите на клиента.

Но когато опира за даване на инструменти ги оправдавам. Аз и на приятели не давам инструменти,мога и върша безвъзмездно услуги с труд и инструменти ,но не ги давам и това е принципна позиция, подплатена с натрупан опит. Отделно, който желае, може и разбира не е проблем да си закупи или да намери алтернатива -във Вашият случай и ръчно кантарче върши работа!

Коментар

• ikirov
                  ikirov коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не да ми дават инструменти. Да отида на собствен ход да ми натегнат 4 гайки. И туй нещат.
                  От 5 майсторчета 4 си оставят ръцете. Буквално ми причинят нови повреди, 2 от тях още не съм оправил 10 години вече. Туй ми е скромната статистика. Като бурсук ме гледат 5 от 5.

• Владо М
                  Владо М коментира
                  Редактиране на коментар
                  Г-н Петков, да ви вземам при мен?

• petkov_bb
                  petkov_bb коментира
                  Редактиране на коментар
                  За какъв "чеп",
                  нека първо се запиша и изкарам едно съвременно Вечерно (да съм актуален) и тогава ще го мисля!

Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
                И мен тъй ме гледат странно и леко нагло, явно им е профи изкривяване. Дори не съм по вашия край, явно е повсеместно.
                Научих се и хидравлика да бъзикам, засега резултатите са повече от добри, напук на приказките им как нямало да се справя и че било опасно. От 10 години не съм ходил на "майстор". Дори оправях бакиите на един дето си е оставил ръчичките, омаслил ми ангренажа и за малко да потроши двигателя.
                Бих опитал сам да оправя нещата. Че колкото пъти съм отишъл - 1 ми направят, 2 счупят. За един динамометричен ключ не успях да ги изврънкам, само да притегнат 4 шестограма. Не мога да си го обясня някой насила ли ги карат да бачкат монтьорлък.
                Съгласен напълно колега. Едно оправи две чупи, постоянно мрънкат, че нямат пари. А познавам един, който взема кредити, но не иска да работи за мен и се крие като мишка и не си вдига телефона. Като че насила го карат да я работи тази работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнение

. А познавам един, който взема кредити, но не иска да работи за мен и се крие като мишка и не си вдига телефона..

Имаш ли някакво обяснение?

Коментар

• ikirov
                    ikirov коментира
                    Редактиране на коментар
                    И аз търсих проблема при мен, явно очакват дръгела ми да го докара мацка като оная от фирмения сайт на "закъсах бг". И да е нов Мерцедес на под 3 години. Проблемът е повсеместен, явно парите им се видят малко, ама не смеят да поискат повече. Друго обяснение нямам. Това дето го пише колегата е из цяла кмб, и пак да е доволен, че не са му счупили друго.
                    Един приятел таман реве, че му взели 1500 кинта за основен ремонт, и сега пак наново купува друг двигател. Гаранция - франция.
                    За малки услуги си плащам поне тройно от поисканото. Поръчвам си дребни детайли на струг и телоподаващо. И пак се случи да ми омрънкат що съм ги занимавал с дреболии.
                    Сервиз си правя, ако имаше къде да го монтирам и струг щях да си взема. Клиентите са проблема явно, по дефолт.

• Владо М
                    Владо М коментира
                    Редактиране на коментар
                    Напълно съм съгласен, забелязвам, че ако отиде жена ми и обръщат внимание дори и за дреболии и капризи и някой път даже не и вземат пари. Като отида аз се почва цирка - ама защо се занимаваш, карай си така, смени колата, върви при някой друг и ако ти откаже ела при мен, до смени си колата. И това в предвид, че за дребни ремонти не питам за цена и си плащам като поп без пазарлъци и цигани. Това е масово - през годините съм ползвал десетки сервизи. Трагедия пълна. За това има вече платформи - и тази година ще е така. Ще пробвам други градове. Кофти е, че не рентабилно за по дребни ремонти. За планови мисля, че си струва.

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение

Имаш ли някакво обяснение?
                  Мързел, не им се бутат работни машини, мечтаят си само за X5-ци, защото там режат глави по 5. Типичен български манталитет.

Коментар

• Владо М
                    Владо М коментира
                    Редактиране на коментар
                    Хич не е нормално, но както казах въпрос на манталитет. И яваш яваш през новата година да не се презорите, бързите кредити са насреща...

• petkov_bb
                    petkov_bb коментира
                    Редактиране на коментар
                    Пенчо е напълно прав.
                    Защо да се занимават с ремонтновъзтановителни дейности, вместо само с ремонтни.
                    Ще затрият време и много напрежение при работата.Отделно финикийският елемент е в по скромен размер за тези машини.

• ikirov
                    ikirov коментира
                    Редактиране на коментар
                    Оригинално темата е отворена за дребен ремонт. И пуфтят и вдигат ръце. Аз от такива ремонти и насред път съм оставал. Фане чуко и блъска по болтчетата на карбуратора. И нямаше тогава нет под път и над път дето уж съм стискал кълки за което. Късмет ще е да има покритие да звъннеш на някого.

За да не "нахраня" част от прежде писАлите - БИИИИИИП
                  Към пусналия темата - при мен има кола за ремонт на мотора от Сандански, вчера дойде от Бургас, чакам козлодуйска, та не ни е голяма държавицата,........ пък освен мене тук е и Еди Рангелов и Влади тройките и други ако ти се ходи........
                  П.П. .....и си измий добре муцуната (на мотора) преди да ходиш на диагностика
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• tojito
                    tojito коментира
                    Редактиране на коментар
                    А някакви координати?

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X