Здравейте, от известно време се боря с Гранд 2 генерация. Мотора е 4,7 бензин 227коня, има газов инжекцион. Колата студена сутрин не пали. Като захладня времето и една сутрин не е успяла да запали и ми я оставиха. Ако запали (на спрей) после си работи добре, и през деня пали, но пренощува ли и няма палене. Чета я с Делфи защото нямам друго за него. Видях че като върти стартер и коляновия вал чете 50-60об. - смених го с нов и сега показва 150-160 об. при въртене на стартер. Смених свещите, старите бяха много зле, мерих компресия на напълно студена е между 9.5 и 10,5 .. Ако е работил малко е 10-11 на различните цилиндри.
Дюзите ги свалих и ги пратих са почистване - сега работят идеално
Оставял съм я с откачена газова цяла нощ. Ефект няма
Налягането на бензина е 3,3 - 3,7 бара като запали
Ако преседи цяла нощ пада на 0 но при въртене се качва отново
Това което открих че са му счупени пластмасовите щуцери в главите които са за картерна вентилация и стъпковото моторче не работи добре също
Собственика си е поръчал от щатите частите и ги чакам след Коледа
Някой да е имал подобни проблеми??? Че аз вече се видях в чудо
Температурния сензор отчита горе долу реална температура +/- 3 -4 градуса разлика сравнено с други.
Обаче все удрям на греда
Дюзите ги свалих и ги пратих са почистване - сега работят идеално
Оставял съм я с откачена газова цяла нощ. Ефект няма
Налягането на бензина е 3,3 - 3,7 бара като запали
Ако преседи цяла нощ пада на 0 но при въртене се качва отново
Това което открих че са му счупени пластмасовите щуцери в главите които са за картерна вентилация и стъпковото моторче не работи добре също
Собственика си е поръчал от щатите частите и ги чакам след Коледа
Някой да е имал подобни проблеми??? Че аз вече се видях в чудо
Температурния сензор отчита горе долу реална температура +/- 3 -4 градуса разлика сравнено с други.
Обаче все удрям на греда
Коментар