Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на EVIC дисплей с плафон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монтаж на EVIC дисплей с плафон

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:evic_wiring.jpg Прегледи:0 Размер:29.9 КБ ID:6538684 Здравейте,

Преди няколко дни благодарение на колегата ни Сашо се запалих по идеята да си монтирам информационен дисплей при плафона.
    Изпрати ми файл с инфо относно цялата процедура.
    Поръчах си дисплея (4 бутонен) за 15 лв, но беше без букса, като това не ме отказа, а ме насърчи да го направя по друг начин, мой начин - запоих кабел за СОТ, като ползвах само 4 жила - син, червен, черен и жълт.
    Запоих ги директно на платката, т. е. там където е запоена и буксата, но куплунга не го махам!
    Изтеглих кабела до под волана като жълт, червен и черен отиват при обд буксата, а синия кабел - Ignition отива зад предпазителите, където има кабел бял-черно на букса С2. Този кабел е към предпазител 13 и е предвиден точно и за информационен дисплей.
    Сваля се буксата с ключ 10 и се затопява изолацията като кабела идващ от дисплея се запоява.
    Ако сте нямали дисплей новата конзола е по-голяма и затова леко се изрязва около 2 см по тясно от новата конзола, като се налага новата и леко с молив се очертава тавана после се срязва с макетен нож.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от sttekata; 22-12-19, 16:09.

Пропуснах нещо важно!
    В момента дисплея не отчита температурата, защото не свален от Чероки след 2005г!
    В някои чужди сайтове пише, че за да се покаже температурата трябва да има Homelink - Пише го на етикета с парт номера.
    При старите модели температурата се четяла от BCM, а при новите от ECM.
    Сонда има, но показания няма.
    Няма решение освен смяна на дисплея (без плафона).

Аз в момента си търся такъв дисплей - само дисплея без плафона, т. е. ако някой има оферта моля да предложи...
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от sttekata; 22-12-19, 16:36.

Коментар

Браво! Маниак си - признавам те!
      "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Павка, не мога да седя без да човъркам нещо
        ​​​​Преди 2 седмици смених двата винта на лявата дръжка при предната греда и толкова псуване отнесе, че още ми горят ушите
        Предупреждавам колегите, че двата винта са около 5.6мм (инчов) и за да се развие слагам бит 6мм + пъхам тънък подвит тел, за да уплътни и така на няколко пъти се развива.

Днес реших да сменя и на дясната дръжка....
        Пак псуване...

На мястото на старите винтове слагам винт 5х30мм с фрезенкова глава за кръстата отвертка.

После ще се родите като се наложи да се сваля
        Последно редактирано от sttekata; 22-12-19, 17:23.

Коментар

Още нещо!
          Има скрита настройка на компаса (var. 1 - 15), която е според държавата/зоната, защото земното магнитно поле е различно в различни точки на земята и се налагат корекции.
          Ние сме между зона 6 и 7. Аз заложи на 7.
          Докато дисплея е на компас се задържа бутона ресет - появява се var. 8 и се променя според нуждите. Чрез Reset се запаметява.
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от sttekata; 22-12-19, 17:25.

Коментар

Проблема с липсващата температура е решен - сложих дисплей от Cherokee CRD 2006г - EVIC дисплей (Homelink) с пиксели и меню. Сега вече може сам да си променям някой настройки по колата, като на дисплея изписва всичко. Намерих и букса дори

Коментар

Аз пък се възползвах от скритото меню за компаса - настроих го на 6. Благодаря!

Я, сега аз да попитам - там, от където взе подкартерната защита случайно да има още една?
              "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

Коментар

Този имаше само 1 такава джипка и ми я свали от нея.
                Дори го питах за другите кори, но ги няма.

Сега писах на две морги за кората и като ми върнат инфо ще ти кажа веднага

Весело посрещане на Коледа!
                Живи и здрави бъдете цялото семейство!

Коментар

Благодаря ти! Мир, любов и семейно щастие за вас!

Коментар

Разхода при шофиране със 120км по автомагистрала.
                    Прикачени файлове

Коментар

Де да беше вярно.
                      Под 9.2 няма как да го смъкнеш и то при каране със 100,освен ако двигателя не е от по-старите версии със 150 конски сили. И там,обаче под 8.5 не слиза.
                      Това е изчислен,а не реален разход.
                      Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

150кс е!
                        Сваля се и още как, но след като смених мап сензора и премахнах егр-а.
                        Стария мап беше блокиран от маслена гняз!

Коментар

• s_s1
                          s_s1 коментира
                          Редактиране на коментар
                          Това 2,7 ЦДИ на Мерцедес ли е?

• Алекс Маринов
                          Алекс Маринов коментира
                          Редактиране на коментар
                          Не, 2.8 CRD VM. 110 KW / 150 к.с.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X