Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Чероки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гранд Чероки

Здравейте
    аз съм нова във форума, но искам да ви помоля за помощ. За първи път карам автоматик и нещо грам не съм наясно със скоростите. Става дума за Гранд Чероки 2000 г. Нормалните скорости, като че ли са ми ясно, но бавните 4x4 грам не. Моля дайте ми разяснения кога коя скорост се включва? Благодаря ви много
    ----
    Здравейте, имам молба към вас. Тъй като за първи път карам автоматик, хич не са ми ясни скоростите 4x4. Моля да ми разясните ко0га коя да използвам. Интересува ме главно за спускане на много срумен терен с траверси и камъни и за качването му. Кой скорости да използвам?
    Благодаря ви многоооо!
    Последно редактирано от Ясен; 03-07-09, 19:39. Причина: сливане на дублирани теми за разговор от две теми

До: Гранд Чероки

Съвсем наготово информация, която я има на 1000 места (без преувеличение) в този форум, вероятно няма да получите. Моля, прочетете малко.

Коментар

Е благодаря ти много! Четенето е работата нали? Много лесно исках да мина май. Ще чета какво да правя Но защото съм жена и не знам къде точно да чета хахахахха

Коментар

Не е срамно и да напишеш от къде си. Да уточниш "Черока" коя година е произведен, имали АБС и другите свързани с него системи и т.н. То е ясно че надали знаеш с коя раздатъчна кутия си, но поне напиши на лоста 4х4 какви положения има (ако пуснеш снимки може и сами да се сетим)...и т.н.
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

еее супер си :О от София съм Черокито е от 2000 г. 2, 5 турбо дизел, 85 к.с. на лостовете пише: единия: P; R; N; D; 2;1 - тея като чели са ми по-ясни, а на другия лост: 2 WD; 4 PART TIME; 4 FULL TIME; N; 4LO

Коментар

Ще да е най-лесно или да ми звъннеш, или да се дотъркаляш и да си клюкаме, щ`от по темата верно е писано с гЕга байти
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от tedikus Преглед на мнение
              еее супер си :О от София съм Черокито е от 2000 г. 2, 5 турбо дизел, 85 к.с. на лостовете пише: единия: P; R; N; D; 2;1 - тея като чели са ми по-ясни, а на другия лост: 2 WD; 4 PART TIME; 4 FULL TIME; N; 4LO

2000г, 2.5тд, знам ли...

Коментар

P - Паркинг. Включва се само и изключително на напълно спрял автомобил
                R - Задна скорост. Включва се само и изключително на напълно спрял автомобил
                D - Директна. При ежедневно управление. Автоматичен режим.
                2 - Ограничава предавките във възходящ ред до 2-ра предавка. Иначе казано забранява на автомата да превключва на по-висока от 2-ра предавка. Но потегля на 1-ва.
                1 - Ограничава предавките до първа. Т.е. движиш се само на първа предавка.

1-ра и 2-ра предавка са нмого удобни при движение при силно заснежени пътища и при движение извън пътя, когато скоростта е ниска. Освен, че имаш на разположение повече мощност, спирането също е много по-добро. От 1-ва предавка, можеш да включваш по-нагоре, без да натискаш бутона на лоста до положение N включително. За движение на лоста в продивоположна посока, от D към 2-ра и 1-ва, трябва да се натиска бутона. Това е направено с цел, да си сигурна, че скоростта е подходяща за предавката, която си избрала. Също без помощтта на бутона, можеш да движиш лостта от R към D.

2 WD - За придвижване на сух асфалт.

4 Part time - Превключва в режим 4X4, когато има нужда от това. Моя съвет към теб, е да ползваш тази функция, при първи капки дъжд, или при зимни условия и при наличие на заледени участъци на пътя.

4 Full time - Включва се 4X4 режим. Вече този режим е постоянно задействан. Удобно при движение по заледен или заснежен път. Също така за движение извън пътя.

N на "малкия" лост се използва за изключване на раздатката. Автомобила не трябва да се оставя на това положение при никакви обстоятелства при ежедневната му употреба.

4 Lo - Тази функция, включва понижаващите предавки. Използва се при движение по изключително лоши настилки. Кал, сняг, изкачване на големи височини. Характерното при нея е, че скоростта на движение трябва да е супер бавна. Не повече от 40 км/ч, като е добре всъщност скоростта да не превишава 20 км/ч. Тази функция, се включва само на напълно спрял автомобил и положение на скоростния лост на N.

Ами.... Това е. Ако има нещо неясно, питай. Ще се опитам да ти отговоря.

Коментар

Само да уточня за протокола - Чероки набор 2000 г. 2,5 турбодизел е 85 киловата/115 к.с.
                  ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                  Volvo XC90 D5 Executive '12
                  Volvo XC60 D5 Summum '11
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                    2000г, 2.5тд, знам ли...
                    ... и с автоматична скоростна кутия?

Все пак, как изглежда поне на външен вид, за да няма недоразумения?
                    Така ?

Или така?

proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                    NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                    Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                      Ще да е най-лесно или да ми звъннеш, или да се дотъркаляш и да си клюкаме, щ`от по темата верно е писано с гЕга байти
                      Направи ми услуга.
                      Клик - дядо владо > клик - Намери всички публикации на дядо владо
                      и виж цитирания текст колко пъти си го писал.
                      СТИГА ОТВЛИЧА ХОРАТА БРЕ

По темата:
                      утре е ден за размисъл. Дано до тогава стане ясно Чероки ли е или Гранд Чероки.

Коментар

уфффф, я верно снимай лоста и джипката, че нещо с обясненията не е наред.....

4 full time при джип е за дижение при всякакви условия, включително и на сух асвалт.... 4 Part Time e със блокиран междуосев диф. и не се кара на сухо !!!!

я си избери от картинките и посочи какъв е лоста

или

или

а може би това?

Коментар

До: Въпрос относно автоматик??

На тази кола бавния режим на раздатката се използва там, където смяташ, че коли не могат да минават изобщо. Ама недей да се спускаш в експерименти сама. По-добре някой друг да е минал преди теб........
                          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                            Направи ми услуга.
                            Клик - дядо владо > клик - Намери всички публикации на дядо владо
                            и виж цитирания текст колко пъти си го писал.
                            СТИГА ОТВЛИЧА ХОРАТА БРЕ
                            аха, обаче май му е свършило кафето, щот иначе обикновенно предлага и лочене

или па се е притеснил от колежката, знам ли

Коментар

Здравейте
                              аз съм нова във форума, но искам да ви помоля за помощ. За първи път карам автоматик и нещо грам не съм наясно със скоростите. Става дума за Гранд Чероки 2000 г. Нормалните скорости, като че ли са ми ясно, но бавните 4x4 грам не. Моля дайте ми разяснения кога коя скорост се включва? Благодаря ви много

упс...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X