Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с колонките на таблото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с колонките на таблото

Вчера, както си карах и сякаш от нищото, от едната колонка на таблото почна да пращи на моменти. Събота, да си прозная, вдигах малко врява, но след това нямаше проблеми. Ако някой знае откъде мога да си намеря една от тези малките, една защото другата е 6, от Балкан-Стар, или някъде по-добро местенце. Моля пишете ако имате идеи, а аз ще отговарям чак понеделник, че утре изчезвам към Стара Загора и няма да имам достъп до PC.
    Лека вечер.

До: Проблем с колонките на таблото

Колега,

какъв ти е автомобилът?

Аз за моята джипка купих от Балкан Стар малката тонколонка, която е над таблото. Беше около 90 лв.
    www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Колко съм отнесен, извинявам се. Става дума за WJ 2001. Едната ли е 90лв, леле, е щом се налага. Някой други идеи.

Коментар

Може и други да сложиш - по-висок клас, покриващи по-високи честоти. Цената е за една. Алтернативите ще са по-добри, но едва ли ще са по-евтини.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
          Може и други да сложиш - по-висок клас, покриващи по-високи честоти. Цената е за една. Алтернативите ще са по-добри, но едва ли ще са по-евтини.
          Неангажиращ съвет:
          1.Сваляш предната кора, като използваш упътването за разглобяване - на щипки е .
          2.Демонтираш наличните "пищялки " и ги заменяш с подходящи по размер и закрепване /задължително да се монтира и кондензатор -за да не ги убиеш, като влезе ниска среда или ниски честоти/!
          Тези манипулаций можеш да си ги направиш сам или да ползваш специализирана работилница за озвучителна апаратура.
          Успех!
          п.п. Моите са Нокиа и са в пъти по-качествени от оригиналните /не се плашат от слънцето/.Трябваше само малко да се разпилят отворите за закрепване, защото междуосното разстояние е в инчове.
          За демонтажа на оригиналните е необходим много къс инструмент -опира в стъклото.
          ________________________________________________________________________________________
          Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
          HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Можеш да сложиш каквито искаш, но кондензатор задължително. (Или както му се казва там професионално). Аз убих така едни за 120 лв всяка. По- скоро ги уби този който ги монтира от едно озвучително студио. После ги замених с едни които струваха и двете 70 лв заедно + монтажа - гледа се моща и разни други параметри. Не се хвърляй на скъпото. Звука при мен сега е убийствен. Оказа се, че са някакви мексикански - копие на тези оригиналните на инфинити, но производството е 2008 - нали се сещаш, че технологийте са напреднали...
            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Ако кажете и нещо марка, модел за колонките и какъв кондензатор или например някой майстор из София, който да си разбира от работата, че не съм запознат нито с това кои колки си струват, нито с майстори. Лека вечер.

Коментар

Първоначално публикуван от Jeep_bs Преглед на мнение
                Можеш да сложиш каквито искаш, но кондензатор задължително. (Или както му се казва там професионално). Аз убих така едни за 120 лв всяка. По- скоро ги уби този който ги монтира от едно озвучително студио. После ги замених с едни които струваха и двете 70 лв заедно + монтажа - гледа се моща и разни други параметри. Не се хвърляй на скъпото. Звука при мен сега е убийствен. Оказа се, че са някакви мексикански - копие на тези оригиналните на инфинити, но производството е 2008 - нали се сещаш, че технологийте са напреднали...
                От къде ги купи,на коя фирма са?
                Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                Grand 3.1TD
                0898 620 306 Стоян

Коментар

Има тема за тези колконки или аудиото на WJ - не помня. Там се коментираха опциите.

EDIT: Ето: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&highlight=JBL

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                    Има тема за тези колконки или аудиото на WJ - не помня. Там се коментираха опциите.

EDIT: Ето: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&highlight=JBL
                    Това съм го чел.Интересен е мексиканския вариант.
                    Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                    Grand 3.1TD
                    0898 620 306 Стоян

Коментар

Стават всякакви що-годе маркови колонки /говорители за висока среда и високи/, стига да влязат и да се закрепят на това място. Кондензатора реже ниската среда и ниските, за да не капладясат и новите - нарича се пасивен филтър.
                      Капацитета на кондензатора може да ти го кажат хора, които се занимават с колони и озвучаване.
                      Основен проблем е слънцето, което прегаря през предното стъкло мембраната на говорителчетата.
                      Успех!
                      ________________________________________________________________________________________
                      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X