Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неприятна миризма след пускане на климатроника

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Неприятна миризма след пускане на климатроника

Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?Напоследък винаги след включване на климатроника и развъртане на вентилатора започва да се усеща доста неприятна миризма.След като този модел /ZJ/няма филтър за купето и не се подменя каква би могла да е причината за тази миризма.Вече си мисля да не е от някое животинче.
    Гранд Чероки 5.2 ZJ
    Гранд Чероки 3.7 WK

До: Неприятна миризма след пускане на климатроника

Първоначално публикуван от ddpetrov Преглед на мнение
    Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?Напоследък винаги след включване на климатроника и развъртане на вентилатора започва да се усеща доста неприятна миризма.След като този модел /ZJ/няма филтър за купето и не се подменя каква би могла да е причината за тази миризма.Вече си мисля да не е от някое животинче.
    ЗА да го няма този ефект е добре климата да се изключва 3-4 минути преди паркиране. При мен поне е така. АЗ съм с Кия сега, но съм го наблюдавал при още поне 5 марки.
    А защо - не знам.

Коментар

Най-вероатно миризмата се дължи на живеещите микроорганизми в климатика.И дори да имаше поленов филтър, трябва ти и антибактериален или филтър с активен въглен.
      Но има спасение: продават се спрейове, които морят бацилите в климатиците.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Мухъл по системата ?
        Мисля че се получава ако оставяш климатика дълго време без да го ползваш. Примерно ако цяла зима не го пуснеш или нещо подобно.

Ако е това - би трябвало да се продават едни шпрейове които се изпразват в системата и се оставя да работи климатика известно време. Не знам в Бг къде се продават.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Тази миризма е от бактерии,които се развъждат по мократа пита на изпарителя-най-трудно достъпното място!Затова,както се препоръча е добре хубаво да се изсуши изпарителя,като се остави мотора включен,климатика изключен,и вентилатора да духа,като не се затваря достъпа на въздух отвън.А,относно спрейовете-не всички са наистина анти-бактериални,а и с дългите тръбички,с които се продават флаконите не може да се стигне до изпарителя,колкото и да ги натиквате навътре.Аз му хванах цаката как наистина спрея да премине през изпарителя-на вкл. вентилатор изпръсках три различни спрея(белким все един да е читав)там,откъдето се засмуква външния въздух-така спрея преминава през целия тракт(изпарител,въздуховоди,духалки).НО-прецаках си моторчето на вентилатора(МБ-124/Е,250Д)-след 10 минути започна да скърцоти!Явно спрея се е набил между втулките му!Та-а-а...свалях таблото по тази причина-ужас!
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Аз съм имал проблем с предишен мой автомобил. Бяха се залепили на радиатора много листа, които бяха изсъхнали и направо се бяха гипсирали. По това време паркирах колата под едно дърво.

Погледни и това, ако останалите съвети не помогнат.
            www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Накрая иди някъде,където пълнят климатици,да ти направят профилактика и прочистване на цялата система,както и пълненене с нов фреон.На предишната ми кола така направих и О,чудо Цялата процедура е около 45мин.
              Пътят е целта.

Коментар

Имах предвид спрей който е с накрайник който се завива директно в един от "вентилите" (не знам как се казва точно) и направо се смесва с "фреона". Но може и да греша, това може да е за поправяне на утечки нещо. Със сигурност си има антибактериални спрейове специално за целта.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  Имах предвид спрей който е с накрайник който се завива директно в един от "вентилите" (не знам как се казва точно) и направо се смесва с "фреона". Но може и да греша, това може да е за поправяне на утечки нещо. Със сигурност си има антибактериални спрейове специално за целта.
                  Тука грешиш.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    САКЪН!!!!!!Миризмата е само от питата на изпарителя,и оттам влиза директно в купето!Така,че никакви профилактики и смяна на фреон(),както и почистване на затапен с листа радиатор на двигателя не решават проблема!Убеден съм,в това,което казвам,и никой не може да ме разубеди!Но кой-както желае да се ориентира,и решава какво-що и дали!
                    Само ще помоля колегата после да напише как е решил проблемът!

П.С. Между другото тези бактерии,които се завъждат по влажната пита на изпарителя никак не са безвредни!И още малко-при задействан климатик изпарителя бързо се овлажнява(абе направо се подмокря и тече),и ако не се подсуши,а се остави мокър няма съхнене-ден,или два ще си е все влажен.

Коментар

Объркал съм се виноват

Коментар

Явно проблема с миризмата наистина е от бактериите.Порових се днес в интернет,има доста неща написани по въпроса.Във българският форум на БМВ прочетох едно интересно решение за почистване на тези бактерии със помоща на медицински спирт вършело същата работа както и спрейовете.Явно ще се купува спрей и ще се пръска само да видим от къде дали през отворите или от тръбичката кадето изтича конденза.Много странно но такава миризма усещам за първи път в автомобил поне от тези които имам в момента или съм имал до сега.
                        Гранд Чероки 5.2 ZJ
                        Гранд Чероки 3.7 WK

Коментар

Явно проблема с миризмата наистина е от бактериите.Порових се днес в интернет,има доста неща написани по въпроса.Във българският форум на БМВ прочетох едно интересно решение за почистване на тези бактерии със помоща на медицински спирт вършело същата работа както и спрейовете.Явно ще се купува спрей и ще се пръска само да видим от къде дали през отворите или от тръбичката кадето изтича конденза.Много странно но такава миризма усещам за първи път в автомобил поне от тези които имам в момента или съм имал до сега.
                          И в Мерцедес-форума има подробна информация по тематаИ аз си промих със спирт изпарителя,ама след,като....свалих таблото,разкачих всичко по климатика,и изпарителя ми остана в ръцете...!Не го пожелавам никому!Има сърцераздирателни снимки по темата...Въпросът е да не се стига дотам!Затова-сух изпарител му е майката-нищо друго!

Коментар

Странно,,моят ZJ като махнеш рамената на чистачките и развиеш винтчетата на пластмасовата решетка от страната на пътника до шофьора има голям отвор с решетка, на която аз си монтирах един изрязан филтър за абсорбатор - активен въглен+вата и стана идеално.
                            http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherok...lter/index.htm

Климатика го оправих без цялостно разглобяване на таблото, като:
                            Сваля се блока с регулатора , после се сваля вентилатора,/всичко това е над краката на седалката до шофьора/ от там се бърка и се почиства входа на радиатора от листа и др. гняз, след това се пръска със спрей и сонда - намазва се хубаво целя /колкото може/ радиатор с пяната и след 15 -30 минути, като се втечни пяната от спрея се проверява дали не е запушен дренажа, ако е запушен следва това:
                            http://jeep.avtograd.ru/TSB/TSB_drain_tube.htm

Аз нямам от тогава никакви миризми
                            Последно редактирано от Leam; 13-06-09, 19:01. Причина: правопис

Коментар

Този проблем съм го имал на два предишни мои автомобила. След смяна на поленовия филтър, миризмата намаля, но не изчезна. Накрая един мой приятел автомонтьор ми даде един спрей специално за бактерий. Идва с тръбичка и се пръска по малко във всеки един въздуховод през решетките в купето. Пускаш климатика за 15 мин да върти въздуха само в купето и миризмите изчезват. Не си спомням как се казваше, но моя приятел каза, че се продават по автомагазините, може да попитате в някой.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X