Дядото си купи Jeep Grand Cherokee 3.1 TD 2000г. и много се кефи, но има проблем с климатроника и двигателчето за предното му стъкло блокира периодично и не може да се вдигне стъклото (шофьорска врата - десен волан). Извинявам се, че пиша в тази тема обаче, ако някой може да ми предложи нещо ще съм Ви благодарен. Освен това тъй като той не може да се оправя с нет-а ме помоли аз до го представлявам във форума. Та значи поръчахме силиконов съединител за перката на радиатора , защото един познат автомонтьор го погледна Jeep-a и констатира, че има проблем, защото при загрял двигател перката може да се спре с ръка и позволява да се завърти дори в обратна посока. За сметка на това вентилатора на климатика въртеше като луд. Според него радиатора се охлажда от вентилатора на климатроника и има опасност да прегрее двигателя. Поръчахме въпросният силик.съединител чисто нов, но сега са му казали, че перката се задействала от някаква ампула и че няма никакъв проблем, защото не вдига повече от 100 градуса температура. Ако имате мнение по въпроса ще ми е от полза. Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Jeep Grand Cherokee 3.1 TD - силиконов съединител
Свий
X
-
До: Jeep Grand Cherokee 3.1 TD - силиконов съединител
Първоначално публикуван от at_stoev Преглед на мнениече перката се задействала от някаква ампула и че няма никакъв проблем, защото не вдига повече от 100 градуса температура. Ако имате мнение по въпроса ще ми е от полза. Благодаря предварително.
Миналата седмица се върнах от кратка 10-дневна почивка в Гърция, като температурата, особено около Серес, беше над 35 градуса, а колата беше натоварена като магаре, че и с кутия за багаж на покрива. Резултатът - даже и при пъргавко каране по баирите между Серес и Кавала температурата много рядко се доближаваше до 100, и то само при изкачването на най-стръмните баири, а в момента, в който отново се движех по равно, падаше на чертичката преди 100 гр (която май отговаря на 85 гр.). Карах го и офроуд по разни камъняци, и то на бавните скорости, а жегата беше доста сериозна. Но така и не можа да вдигне над 100 гр.
Ето как бях натоварен
ето още снимки
http://s21.photobucket.com/albums/b2...hassos%202009/
Когато при 100 гр. по уреда на таблото отварях капака да видя кво става, електрическата перка се въртеше като луда, а голямата перка с виското едвам се помръдваше. В момента, в който температурата падаше до 85 гр. (според уреда), електрическата перка спираше, след което виското бавно почваше да се развърта и след малко си се въртеше доста стабилно, почти с оборотите на ремъчната шайба.
Предполагам, че вентилатора на климатика охлажда биметалната пластина на виското и затова при работещ климатик виското практически не работи.
Абе важното е че не прегряваVolvo XC90 D5 Inscription '16
Volvo XC90 D5 Executive '12
Volvo XC60 D5 Summum '11
Alfa Romeo Spider 2.0 '90
-
Благодаря ти - поне е успокояващо, че и при теб при същите симптоми всичко е нормално. Той и дядото тези дни в големите жеги мина около 300 км., но каза, че не е дал признаци за прегряване - дори малко под 100-те градуса казва се появява шум и температурата малко спада. Предполагам, че се включва въпросната перка и охлажда. А можете ли да ме посъветвате нещо за моторчето на предното дясно стъкло. Вече два или три пъти блокира - гледаха го двама "майстори" - един в Овча купел и един на път. Диагнозата им е, че не е до управляващият модул, а до "машинката". "Парен - каша духа" - сега превантивно прозореца не се сваля, за да не се свалят кори след това и да се търсят майстори. Някой ми беше споменал, че има човек, който се занимава с такива машинки и се намирал някъде в Княжево - ако някой знае нещо бих се радвал да сподели инфо. А във форумите пишеше за сервиз в "Дружба" и се споменаваше името Чочо, както и Vladi333 - интересува ме там ли ходите да си оправяте машините, ако е актуална все още информацията.
Коментар
-
не знам колега какви са ти машинките на стъклата...но моите си ги оправям аз...но има ред други фактори освен машинката.. има и водачи на рамената (или на червяка) има и водачи на стъклото...един от тях да не е наред..и ..все едно че нищо не е наред)) отваряш , гледаш.. след това се пробваш..ако не можеш.. тогава маистор. не ми вземаи мнението като миродавно
всеки има собственно мнение
понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
Honda Shadow VLX 600 - 1999
FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6
0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
Влади
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар