Днес си регулирах ръчната ,щото изобщо я нямаше.Стана ама доста въртене падна и ще си търся нови челюсти защото предишните собственици изглежда доста са си покарали на ръчна.За WJ 3.1говоря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Гранд Чероки WJ - ръчна спирачка.
Свий
X
-
До: Какво направих по джипа днес?
Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнениеДнес си регулирах ръчната ,щото изобщо я нямаше.Стана ама доста въртене падна и ще си търся нови челюсти защото предишните собственици изглежда доста са си покарали на ръчна.За WJ 3.1говоря.
В Скорпион и Вестауто нямаха челюсти. В Балканстар - 580лв.
AMERICAN PARTS - 100лв с доставката
TEL;WORK:+3592/4962496
-
Значи изобщо няма да ходя по магазините и ще се доверя на един приятел който от много години ми поправя спирачките въпреки ,че имам сервиз но това е друга тема.Лепи феродото по някъква технология дето не знам каква е но работя с него от 10 години и знам,че като ми направи спирачките нямам проблем с тях дълго време.Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
Grand 3.1TD
0898 620 306 Стоян
Коментар
-
Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнениеДнес си регулирах ръчната ,щото изобщо я нямаше.Стана ама доста въртене падна и ще си търся нови челюсти защото предишните собственици изглежда доста са си покарали на ръчна.За WJ 3.1говоря.
Колега ще споделиш ли как я натегна моята хваща при най-опънато положение на две щтраквания.Car audio & Off road club TETEVEN
Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI
GAZ 69 0ff Road '76
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ivaylo_Jankov Преглед на мнениеКолега ще споделиш ли как я натегна моята хваща при най-опънато положение на две щтраквания.Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
Grand 3.1TD
0898 620 306 Стоян
Коментар
-
Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнениеКачваш го на повдигач или канал ,отзад на диска има предпазна ламарина ,на която има сервизен отвор с гумена тапа.Като махнеш тапата вътре се вижда малко зъбно колелце.Въртиш с отверка и отпусккаш или натягаш челюстите.
Коментар
-
Малко да бутна темата след 11 години. Значи и аз натегнах моята ама май прекалих и кутията започна да преритва , да включва на 3500 обоброта и като съм на Д и пусна спирачката колата не тръгваше бързо , кутията влезна в сервизен режим , ръчката имаше 2 зъба ход , но дори и така натегната пак нямах хубава ръчна . Отпуснах си я и сега всичко е наред, но къде да търся проблема ? Нови челюсти ?
Коментар
-
Колега, като гледам и ти си киприш джипката и гледаш всичко да е на 6
Аз скоро смених моите , след като отворих барабана за проверка и установих , че на едниния барабан феродото се беше отлепило.
Виж свали барабана и провери как са вътре и после натягай/сменяй.
Коментар
-
С тези мънички накладки в основата на ротора, ръчната е колкото да задържи колата на някакъв наклон, и то при добре регулирана система. А с автомат "съпротивата" на ръчната се преодолява, без въобще да се устети и е лесно да опечеш феродото на челюстите. При Grand-а не знам как е, но при Liberty сигнализацията за задействана ръчна е само контролна лампа на таблото. Няма звуков сигнал, няма никакъв друг вид предупреждение от BCM, за разлика от примерно, ниско ниво на течност за чистачките. Направо те стряска със звуков сигнал, а и с надпис на EVIC дисплея над огледалото, а за ръчната подличко си мълчи!Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
- 2 likes
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар