Здрасти.Планирам смяна на grand vitara с GRAND CHEROKEE 4.0.Моля за инфо и сьвет,като разход,проблеми.Карам доста в София.Относно OFF ROAD само за риба.Карах колата и ми хареса много.Единственото ми голямо притеснение е разхода на бензин.Благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
GRAND СHEROKEE WJ 4.0
Свий
X
-
До: GRAND СHEROKEE WJ 4.0
За разхода погледни има тема специално за разхода, има и таблица към нея. Иначе откъм лукс и дуракоустойчивост съм много доволен от джипа.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Първоначално публикуван от robi Преглед на мнениеЗдрасти.Планирам смяна на grand vitara с GRAND CHEROKEE 4.0.Моля за инфо и сьвет,като разход,проблеми.Карам доста в София.Относно OFF ROAD само за риба.Карах колата и ми хареса много.Единственото ми голямо притеснение е разхода на бензин.Благодаря.
Ако ти трябва икономично 4х4 - карай си витарката.
Гранда е луксозен истински 4х4 вседеход, предназначен за бързо придвижване по магистрали и пътища и повече от прилични офроуд възможности.
Всеки се простира според чергата.
Успех в избора!________________________________________________________________________________________
Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006
Коментар
-
Първоначално публикуван от robi Преглед на мнениеЗдрасти.Планирам смяна на grand vitara с GRAND CHEROKEE 4.0.Моля за инфо и сьвет,като разход,проблеми.Карам доста в София.Относно OFF ROAD само за риба.Карах колата и ми хареса много.Единственото ми голямо притеснение е разхода на бензин.Благодаря.
А аз от малкото си опит който имам с тези машини бих ти препоръчал да си вземеш 4.7.......разхода ще е почти същия като на 4.0.....покарай и 4.7 преди да решиш.Успех в избора.
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
0877стоидевет215–Радослав
Коментар
-
Първоначално публикуван от robi Преглед на мнениеНе тая илюсии за 10/100 но разход от 20/100 градско би ме убил финансово.Но пьк санувам колата всяка нощ.А Витарата не е лош автомобил.
И обърнете малко внимание на правописа. Подобен на Вашия не се толерира тукНи шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
От: До: GRAND СHEROKEE WJ 4.0
Първоначално публикуван от PAJERO-PININFARINA Преглед на мнениеКолега използвай "търсачката" има страшно много инфо за този модел,просто ЧЕТИ !Успех Jeep-а си го бива !Mitsubishi Pajero II - 3.0 i V6 24V GLS (3 dr) (177 Hp) A/T
Volkswagen Passat (B5) - 1.9 TDI (90 Hp) A/T
Mitsubishi - Pajero III - 3.5 V6 GDI (3 dr) (202 Hp) A/T - R.I.P.
Коментар
-
От: GRAND СHEROKEE WJ 4.0
Интересно "събуждане" на тема от преди една година.... Кажи какво точно те интересува? Разхода? Или нещо друго?!?......Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнениеИнтересно "събуждане" на тема от преди една година.... Кажи какво точно те интересува? Разхода? Или нещо друго?!?......и дали понася добре газовото или често дава дефекти. Това е
Mitsubishi Pajero II - 3.0 i V6 24V GLS (3 dr) (177 Hp) A/T
Volkswagen Passat (B5) - 1.9 TDI (90 Hp) A/T
Mitsubishi - Pajero III - 3.5 V6 GDI (3 dr) (202 Hp) A/T - R.I.P.
Коментар
-
Макар, че съм си отговорил на горните въпроси след много четене, ще следя темата с интерес...
аз направих така: питах тези, които карат този джип с правилната раздатка какви са им вчечатленията и отговорите бяха категорични... разход на газ 20/100 градско (варирайки според крачето) извънградско 12/100 до 14. Проблеми: клапи на климатика и спирачни апарати. Казват "автомата пази двигателя", а за автомата има ремонтен комплект за около 600-700лв. Всяка кола "понася" "газово", зависи кой и как го прави.
Окачване - повярвай доста яко! електроника - не съм чул за сериозни проблеми различни от нормално отказване на релета и прекъсване на някой проводник поради отваряне/затваряне на врати примерно. Всичко това го пиша единствено на база четене от този форум и няколко лични съобщения от съфорумци (благодаря за което)
Преди месец-два мислех за дизел 3,1 или 2,7, че и тема отворих... накрая реших 4.0 на газ, дори съм си заплюл пациента, но шефовете се мотат.
Успех на всички с подобна чуденка.
Стара тема, ама лачена
Коментар
-
Първоначално публикуван от Djodjen Преглед на мнениеИнтересува ме основно дали е здрава кола като цяло - двигател, електроника, ходова част. Кои са най-честите дефекти и стойността на поддръжката. Не на последно място разход на гориво при газификация - пропан колко, метан колко...и дали понася добре газовото или често дава дефекти. Това е
Доста са издръжливи кочините. Стига да не попадат в моите ръце
Основните недостатъци са конструктивни: лагери на задните полуоски, например. Нямат вътрешна черупка и лагера лагерува направо в полуоската. Имам усещане че са предвидени да карат 100-120 хил.км, което за Щатите не е проблем, понеже там си струват двете барабар с новите лагери и семеринги някъде към 200 доллара. Скобите, коите държат карета на задния кардан - общо взето е тенекенце, което при по-сериозен напън се къса.... Ама пък за сметка на това пази други възли и агрегати от разрушаване.....
За газифициране - лестно се газифицират, понасят даже оборудване от първо поколение, сиреч изпарител с плочка. Двата ми мотора бяха така. На Гранда и на Вранглера..... Разхода е някъде към 14/100. Е износените свещи/кабели ги усеща веднага - почва да киха, и треба да му купиш кърпичките/свещи или кабели. Коите пък са доста евтини......
За цени на поддръжка - виж една от залепените теми горе в подфорума..... Носач с селеновите втулки - към 70 лева. Комплект накладки предница/задница х70 лева.... Е, датчика на коляновия вал от 80 до 300 лева, ама в морга го намерих за 50....
Капризни са към маслата във трансмиссията, ама пък за сметка на това не се сменят всеки ден. Автомата на 50 000 км, в мостове на по 20 000....
Това е от мен.....Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнениеМакар, че съм си отговорил на горните въпроси след много четене, ще следя темата с интерес...
аз направих така: питах тези, които карат този джип с правилната раздатка какви са им вчечатленията и отговорите бяха категорични... разход на газ 20/100 градско (варирайки според крачето) извънградско 12/100 до 14. Проблеми: клапи на климатика и спирачни апарати. Казват "автомата пази двигателя", а за автомата има ремонтен комплект за около 600-700лв. Всяка кола "понася" "газово", зависи кой и как го прави.
Окачване - повярвай доста яко! електроника - не съм чул за сериозни проблеми различни от нормално отказване на релета и прекъсване на някой проводник поради отваряне/затваряне на врати примерно. Всичко това го пиша единствено на база четене от този форум и няколко лични съобщения от съфорумци (благодаря за което)
Преди месец-два мислех за дизел 3,1 или 2,7, че и тема отворих... накрая реших 4.0 на газ, дори съм си заплюл пациента, но шефовете се мотат.
Успех на всички с подобна чуденка.
Стара тема, ама лачена
От 3 дни карам 6 цилиндров битурбо бензин. Няма въобще нищо общо с дизелака. И това го казвам основно заради ненормалната нафта, с която са принудени нашите машини да се борят.
Дано убедиш началниците!!!www.drivingoffence.co.nz
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар