Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с компютъра на Grand Cherokee 2.7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с компютъра на Grand Cherokee 2.7 CRD

Здравейте колеги.
    Един познат ме помоли да разпитам:
    Grand Cherokee 2.7 CRD (5-цилиндъра)
    Произведен 2003 г.

Колата пали. Работи неустойчиво само на празен ход .
    Не иска да вдига обороти и скоростите не включва.
    От Балканстар Пловдив му казали ,че е за компютър.
    За скоростите и за двигатела бил общ.

Къде да иде за консултация и ремонт евентуално ?
    Изобщо подлежи ли на ремонт или само нов ?

Поздрави на всички !
    LZ5ZI qth HASKOVO
    Pajero II GLS 3000 V6

До: Проблем с компютъра на Grand Cherokee 2.7 CRD

Ами във Балкан стар или във РЕБО намира се бул. 6-ти Септември N244 Пловдив тел.: (032) 620428 моб.: 0888602466 това е сервиз на бош и е специализиран по дизелови двигатели Аз съм доволен от тях изчистихами някои грешки от компа и не взимат скъпо

Коментар

Сервизите на Бош нямат техника за електрониката на Jeep (проверено, поне в София), дано да не е така в Пловдив.

Имал съм същият проблем - реши се със смяна на компа. Гадно е, но...

Важно е да прегледате връзките - проводниците около компа и масите на на мотора и купето, както и алтернатора.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
        Сервизите на Бош нямат техника за електрониката на Jeep (проверено, поне в София), дано да не е така в Пловдив.

Имал съм същият проблем - реши се със смяна на компа. Гадно е, но...

Важно е да прегледате връзките - проводниците около компа и масите на на мотора и купето, както и алтернатора.
        Сашо в този бош имат софтуера за моя комп и имат за всички нови компове Аз затова му го преторъчах и не се отказват докато не стане автомобила.

Коментар

Блазе ви...

Коментар

Благодаря за информацията !
            LZ5ZI qth HASKOVO
            Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Все повече се убеждавам в неизказаната истина вървяща от ухо на ухо за многото неудачи на дизеловите мотори (всички) вградени в Черокитата.
              Колега колко струва компа?
              LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
                Все повече се убеждавам в неизказаната истина вървяща от ухо на ухо за многото неудачи на дизеловите мотори (всички) вградени в Черокитата.
                Нов - 3500 лв. Втора употреба - 700 - 1000лв. С агрегата като такъв не съм имал проблем.

Първоначално публикуван от ivan4o Преглед на мнение
                Благодаря за информацията !
                И ние ще сме благодарни на малко обратна информация

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
                  Голди не само черокитата имат продлем със дизеловите си агрегати и всички то марката JEEP и то причината е много ясна джиповете не са мислини за дизелов двигател и от там идва проблема че се слагат форсирани дизелови агрегати със не доизмислено охлаждане и мазане на маслото .Аз имам един съсет които има някаква Алфа със VM -motor като моя на пъв поглет и тази алфа е на повече от 300 000 км и досега човека е нямал никъкъв проблем а подръжката на този автомодил : тои няма подръжка карасе до спукване и неща като смяна на масло са непознати за моя съсед .То му доливал от време на време

Коментар

Проблемите на конкретния мотор са по-скоро общи, не свързани с това, че е "вграден" в Джип. Конкретният проблем с компа до голяма степен идва от лоши връзки (маси) и факта, че е комплектован с чувствителна електроника.

За форсиран - мога да приема за някои от италианските мотори, че са такива. Последните поколения обаче 3.1, 2.7 и 3.0 са добре балансирани в това отношение.

Проблемите с дюзите (които са си сериозен проблем/разход) са свързани с географското ни разположение .

Не е добре да правим изводи от общото към частното и обратно. Агрегатите и автомобилите като цяло еволюират постоянно и е трудно да се сложи общ знаменател на проблемите на една марка или модел за период по-голям от едно поколение (на модела).

За "вграждането" спор няма. Винаги тези комбинации са по-капризни и сложни за обслужване, а не рядко и по-трошливи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X