Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cherokee XJ - чистачки ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Cherokee XJ - чистачки ?

Колеги имам много ши*ан тъп проблем с чистачките. Чистачките и пръскалките на предното стъкло не бачкат хич. Онзи ден си зимам колата от сервиз, че сменях ролките, пускам чистачки - нъц. от сервиза казват, че нищо по ел системата не са пипали, само дето са я палили без обслужващия ремък, тъй че проблема може да е бил и от преди ходенето в сервиза. Задната чистачка и пръскалката работят. Копчето мисля работи...мигачи, дълги могат да се пускат. Бушони изгорели няма. Нито вътре в краката, нито там при двигателя. Електроният модул за закъснението на чистенето, му отворих кутийката - поне на пръв поглед няма нищо притеснително, нищо нагоряло. Имам сервизното ръководство тук от форума, ма то пък е за следващия модел след фейслифта. А пък без чистачки как да се кара...
    Черокито е 96 година.

Някой имал ли си е работа с чистачките? Мерси предварително.
    Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

До: Cherokee XJ - чистачки ?

Ако не се оправиш сам, свиркай да ги издирваме къде са отишли на почивка
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

мерси дядо владо, ако намеря време ще звънна, че сега сесия, изпити....си е е**ло майката...

Коментар

Под резервоара за течността за чистене, има 2 помпички размени им клемите за да видиш дали ще ти проработи предната пръскачака като включваш задната....

Ако ти работи значи търсиш по веригата започвайки от прекъсвача/лосчето за мигачите...

Намираш си 3-4 метра кабелчета, крокодилчета а.к.а. щипки, мултицет сваляш си ръководството по Ел. системата и готово, може да се наложи да поразглобиш тук таме нещо но ако не ти се отдава, вземи бирички и иди при Дедо ти Влади, ще ти помогне готин човек е

Не си губи времето при жичкаджии щото за толкова дребно нещо нема се захванат а ако се хванат ще те одерат говоря и от опит, поради това вече 2ра година си оправям сам всичко по колите...
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Благодаря за съветите колеги Абе и за тва си мислех с помпичката ама много ме съмнява да се развалят и моторът на чистачките и предната помпа едновременно. Копчето работи и единственото, което остана да се е развалило е онази кутийка с платката вътре и съм решил като ми остане време да купя една от някой XJ на части и да пробвам.

Въпрос: До мотора на чистачките трябва да стигат 12 волта нали? Поне тва пише в ръководството. А сега стигат 6, когато копчето е на High, и 9 когато е на Low... за тва си мисля за електронната джаджа..

Ако не реша скоро проблема ще бегам при дядо владо )

Коментар

Намерих проблема!!!!!
            Оказа се, че все пак е бушон...., но е метален и не се вижда. Автоматичен предпазител е. Ръждясал е от вътре заради влагата. В нито едно ръководство не пишеше, че е за чистачките освен тук http://www.lunghd.com/Tech_Articles/...tification.htm

Надявам се тези се продават по магазините, че за сега съм го заменил с един обикновен...
            Прикачени файлове

Коментар

Нормален американски прагматизъм (нещо биметално примерно) При късо изключва, но понеже е жизнено важна част, после пак включва...ако има късо пак изключва, но поне някак си чистачките може и да работят (до сега незнаех че има и такива на джпа) сигурно ако го позачистиш с шкурка и ВД40 ще си тръгне....ако неможеш сам звънкай да помагам
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                Нормален американски прагматизъм (нещо биметално примерно) При късо изключва, но понеже е жизнено важна част, после пак включва...ако има късо пак изключва, но поне някак си чистачките може и да работят (до сега незнаех че има и такива на джпа) сигурно ако го позачистиш с шкурка и ВД40 ще си тръгне....ако неможеш сам звънкай да помагам

Да точно биметално е прав си. За съжаление е толкова ръждясало едното контактче, че едвам се крепи и няма да стане номера с чистенето...ще търся по симеон, като минат изпитите ако няма, си го оставям с обикновен предпазител.

Коментар

карам 21тд от 90г. и е пълно с подобни бошончета открих ги при ремонт на задните прозорци и бях изомен на толкова стар дръгел какви полезни нещица има евала на американците и ние ще ги стигнем някога
                  http://www.vbox7.com/play:f7388cc7</a>
                  0896415228

Коментар

Първоначално публикуван от Pavlin Преглед на мнение
                    Да точно биметално е прав си. За съжаление е толкова ръждясало едното контактче, че едвам се крепи и няма да стане номера с чистенето...ще търся по симеон, като минат изпитите ако няма, си го оставям с обикновен предпазител.
                    има биметални пластини не само там даже ги открих и в машинките за централното...но е вътре..до моторчето
                    понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                    JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                    Honda Shadow VLX 600 - 1999
                    FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                    Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X