здравеите. не намерих постове за тоз въпрос които повдигам..но си мисля че някои от вас могат да знаят нещичко. а въпросът ми е : каква температура достига маслото в механичната скоростна кутия ( при нормални условия на каране..сам човек , с 90 км./час на асвалт , на 5-та скорост)...?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
температура на ск. к.
Свий
X
-
температура на ск. к.
понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
Honda Shadow VLX 600 - 1999
FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6
0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
ВладиТагове: Няма
-
До: температура на ск. к.
Постове има по темата отдавна, поне за автоматик, ама готово решение няма налично тук в БГ, аз си реших притесненията с допълнителен Ел-Вентилатор да охлажда отпред, а зимата си оставам 1 минута на място да загрее на скорост и първите стотици метри са много нежни...
Но ти си с механична, какво точно те притеснява ???
Стига да има количество на маслото друго не се коси, ако има проблем ще има и звуци и едно НЕвървене на автомобила)
Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
а...масло има... всичко си има.. няма звуци.. върви си колицата.. без проблеми , дотолкова е тихо че се чува и свистенето на турбинката при всички скорости.със старата се чуваше само на 4-та защото само тя не издаваше звуци.ама нали знаеш...като се опариш с горещо кафе внимаваш и със студеното.
да кажем...просто мнимост. имах наблюдение със старата , защото скоростния лост се награвяше доста...а сега го провеврявам през всеки 5 минути каране и си е нормално.. малко по топло от температурата на ръката ми . даже съм се замислил да сложа на Ск.К. , на раздатката, и на двата дифа температурни датчици
, не всеки ден както се казва мога да отделям по 700 лева за кутия
Последно редактирано от lcr; 24-05-09, 09:06.понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
Влади
Коментар
-
От къде ли идва "страх лозе пази...
Ми сложи си, не е философия, пробката за източване се взема носи се на стругар и от същия материал се прави нова с място за навиване на масленоустойчив температурен датчик, малко кабел и циферблата на таблото
Сложнотии с релета за критична температура и т.н. ако искаш, дори може да се сложи защита ако остане без масло или вис. темп. да свири нещо или направо да гаси колата))
Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
a...AAAето
страх лозе пази
)) да
))
днес едно приятелче маистор си говорихме за миналите проблемите по джипа, та го питах за температурата на С.К. , а тои ми каза.. я даи ключовете да и направя една бърза диагностика...след минутки ми каза..много даже си е добра и не я пипаи.. сменя маслото обаче на всеки 10.000 километра.. не е ли малко...?понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
Влади
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар