Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем след смяна на кардан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем след смяна на кардан

Проблема е следния, след като счупих каре на предния кардан, вече купувам втори втора употреба и е на лице все един и същи проблем, след определена скорост се появява вибрация, карах джипа само със задния кардан и вибрации нямаше, дали има някаква особеност на монтажа или все си купувам криви кардани, и дали е сигурно, че ако купия нов вибрацията ще изчезне?

До: Проблем след смяна на кардан

Хвърлях боб, според него си от Смолян и караш Grand Cherokee 2.5 TD.

Ама дали е вярно - кой да ти каже?
    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
    Volvo XC90 D5 Executive '12
    Volvo XC60 D5 Summum '11
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Провери кардана дали е балансиран , възможно е проблема да не е в кардана.Провери си каретата и захващането им!

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
        Хвърлях боб, според него си от Смолян и караш Grand Cherokee 2.5 TD.

Ама дали е вярно - кой да ти каже?
        Боба до някъде е познал, от 10тина години живея в Пловдив, но съм от Смолян да, и джипа е 3.1 2001г.
        А нещо по проблема може ли да каже боба че проверката на баланса май се оказва проблем за този кардан, а ако при самия монтаж някой може да каже дали има нещо специфично ще е добре, иначе каретата казват че са здрави, за сега щото със сигурност ще се разбият ако е карам така.

Коментар

Или кардана е ударен и крив или проблема е другаде,каретата щом са здрави и са стегнати към дифа и раздатката . Jeep-a има ли лифт ?

Коментар

Тук http://felixnz.business.bg/

и
            Фирма “Риткард” ЕООД извършва консултации, разработка, изработка и ремонт на всички видове карданни предавки за транспорта, промишлеността и земеделието. Фирмата разполага с база и дългогодишен опит в тази дейност. Единствено “Риткард” ЕООД извършва уплътняване на подвижни и неподвижни шлицеви връзки. Ето само някой от услугите по ремонта на карданните предавки:
            • Цялостна диагностика на кардан
            • Смяна на каре
            • Смяна на тръба
            • Смяна на опорен лагер
            • Удължаване / скъсяване на кардани
            • Уплътняване на шлицеви двойки (нанасяне и подмяна на антифрикционен слой)
            • Смяна на шлицеви двойки
            • Динамичен баланс на кардани
            Фирмата работи както със собствени резервни части, така и с такива на клиента.

База:

инж. Иван Тончев Иванов
            Тел./Факс: 0838 7 5005, GSM 0888442447

матеряла е от http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=43679

Коментар

докато ми балансират кардана (ако въобще в това е проблема) колкото си искам ли мога да карам само със заден кардан, джипа е 3.1 TD 2001 WJ мисля, а ако ме питате каква е раздатката, за да ми отговорите знам само, че е под колата

Коментар

Ако и след баланса не се укроти си виж ябълката на карето което се връзва за раздатката.Само от там ще да е УСПЕХ!!!

Коментар

Първоначално публикуван от rende Преглед на мнение
                  Ако и след баланса не се укроти си виж ябълката на карето което се връзва за раздатката.Само от там ще да е УСПЕХ!!!
                  ами то май няма ябълка там, тоя кардан завършва от двете страни с лагери дето се чупят като шарнири и не ми е ясно защо ги наричат карета като не са карета

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X