Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блъска ми волана при 80км/ч (JEEP)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Разбира се. Запънала го е още на място. Ми като почне да се движи? Нали трябва да има място да мърда. А така в едната посока не стига хода и блъска.

Коментар

Да така е. 3мм се поема от тампоните обаче така е постоянно под напрежение.

Коментар

Е те така не може. Не им стига хода за в движение. На място на равно трябва да си стоят спокойни и в средната точка а не опънати.

Коментар

Смених селеновите фтулки на реактивната щанга. Станаха от носачите на Рено Клио.
          Освободих напрежението на реактивната щанга което се беше получило в следствие на шест сантиметровия лифт. Сега предния мост си е точно по средата.
          Положението е същото.Волана блъска като полудял.
          Остана да сменя демпфера но не мога да намеря.
          Моя като го свалих и като го хвана с двете ръце мога да го мърдам. Пробвах един чисто нов от Г-класа трябва да го натисна с цялата си тежест за да се премести. Толкова е твърд че с ръце не мога да го мръдна.
          Препоръчайте някакъв по-твърд демпфер или да мисля за преправяне.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
            Смених селеновите фтулки на реактивната щанга. Станаха от носачите на Рено Клио.
            Освободих напрежението на реактивната щанга което се беше получило в следствие на шест сантиметровия лифт. Сега предния мост си е точно по средата.
            Положението е същото.Волана блъска като полудял.
            Остана да сменя демпфера но не мога да намеря.
            Моя като го свалих и като го хвана с двете ръце мога да го мърдам. Пробвах един чисто нов от Г-класа трябва да го натисна с цялата си тежест за да се премести. Толкова е твърд че с ръце не мога да го мръдна.
            Препоръчайте някакъв по-твърд демпфер или да мисля за преправяне.
            Като ти обясних че е от демпфера а не от втулките що не ме слушаш а? Върни се в началото на темата и виж...А после слушай разни капацитети дето Гранд Чероки са виждали само на картинка. Може да си разбират хората от техните си неща, ама тука си има специфика.
            Що не си поръчаш при Близнаците или при братя Петрови някакъв хубав?
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Хубав твърд ли значи. Щото те май се мерят в нютони. Ако е прекалено твърд да не изпатка сервото.
              Иначе с мойте меки амортисйори и големи гуми по-твърд ще трябва да е.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
                Хубав твърд ли значи. Щото те май се мерят в нютони. Ако е прекалено твърд да не изпатка сервото.
                Иначе с мойте меки амортисйори и големи гуми по-твърд ще трябва да е.
                По-скоро правилния като нютъни, ама издържлив и дълговечен
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Еи наи на края го намерих тва ШИММИ.
                  http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherok...ath_wobble.htm
                  До колкото разбрах с моя руски със смяна на демпфера лекувам следствието а не причината. Причината била комплексна и от там изброените при мен присъстват само големите гуми 275. Така след време демпфера пак щял да изпатка.
                  Някои с по добър руски ще помогне ли.

Коментар

Я пробвай с налягането на гумите. Надуй ги истински, примерно до 3 атм.

Коментар

Всичко пробвах. 100% е от демпфера. Почва да блъска след като съм карал 50км по неравен път. Явно изтърва след натоварването.
                      А там за налягане пише ли нещо.

Коментар

Не знам, това е собствен опит.
                        Прав си че демпферът може и да лекува, но последиците. Ако искаш просто го махни и опитай. Така ще имитираш 50-те километра Или ще хванеш проблемът ако е в него, което едва ли.

Коментар

В оная връзка с много думи трима трупат всичко на гумите, и един по-стегнато - на шарнирните болтове на реактивната щанга. Нищо което сами не знаем
                          Виж, ако наистина изпадаш в такъв резонанс от него се излиза така: Не пипаш спирачките. Не въртиш геврека. Пускаш газта, оставяш оборотите да се успокоят, след секунда - газта в пода. Тресенето се прекратява незабавно. После спирай, ускорявай, квото искаш. Ще се появява винаги на скорост, когато едното колело закачи малка неравност. Капак на шахта например.
                          Опитай с гумите.

Коментар

Много съм тъп. Обърках връзката.
                            http://jeep.avtograd.ru/Cherokee/FAQ/death_wobble.htm

Коментар

Стефане, както милион и един път го казах еластокинематиката на втулките на носачите и другите елементи на окачването на Гранда са такива че с неизправен демпфер се получава шими. Просто трябва да смени демпфера. Айде стига транслирал директно това което е валидно за УАЗ-а върху съвсем друг автомобил.

Коментар

Не съм сигурен, ама аз май съм карал и други коли освен УАЗ.
                                Ами ако няма демпфер? И пак става? А то става.
                                Основният акумулатор на енергия в тая песен са тъкмо колелата. И втулките и демпферът са пренебрежими по енергоемкост с тях. Пък е безсмислено да търсиш резонанс в железата, когато всичките висят на разни гуми. Целият трапец е окачен и люлеещ се, в него няма нищо твърдо. Само стави.
                                Сменил е всичко макар и без нужда - честито. Сега още дълго няма да се разправя с глупости. Това е методиката: Изхвърля демпфера, влиза в дупка, разтриса се, отива да прави гуми, слага демпфера, продължава да живее и кара щастливо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X