Разбира се. Запънала го е още на място. Ми като почне да се движи? Нали трябва да има място да мърда. А така в едната посока не стига хода и блъска.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Блъска ми волана при 80км/ч (JEEP)
Свий
X
-
Смених селеновите фтулки на реактивната щанга. Станаха от носачите на Рено Клио.
Освободих напрежението на реактивната щанга което се беше получило в следствие на шест сантиметровия лифт. Сега предния мост си е точно по средата.
Положението е същото.Волана блъска като полудял.
Остана да сменя демпфера но не мога да намеря.
Моя като го свалих и като го хвана с двете ръце мога да го мърдам. Пробвах един чисто нов от Г-класа трябва да го натисна с цялата си тежест за да се премести. Толкова е твърд че с ръце не мога да го мръдна.
Препоръчайте някакъв по-твърд демпфер или да мисля за преправяне.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kinexСмених селеновите фтулки на реактивната щанга. Станаха от носачите на Рено Клио.
Освободих напрежението на реактивната щанга което се беше получило в следствие на шест сантиметровия лифт. Сега предния мост си е точно по средата.
Положението е същото.Волана блъска като полудял.
Остана да сменя демпфера но не мога да намеря.
Моя като го свалих и като го хвана с двете ръце мога да го мърдам. Пробвах един чисто нов от Г-класа трябва да го натисна с цялата си тежест за да се премести. Толкова е твърд че с ръце не мога да го мръдна.
Препоръчайте някакъв по-твърд демпфер или да мисля за преправяне.
Що не си поръчаш при Близнаците или при братя Петрови някакъв хубав?Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kinexХубав твърд ли значи. Щото те май се мерят в нютони. Ако е прекалено твърд да не изпатка сервото.
Иначе с мойте меки амортисйори и големи гуми по-твърд ще трябва да е.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Еи наи на края го намерих тва ШИММИ.
http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherok...ath_wobble.htm
До колкото разбрах с моя рускисъс смяна на демпфера лекувам следствието а не причината. Причината била комплексна и от там изброените при мен присъстват само големите гуми 275. Така след време демпфера пак щял да изпатка.
Някои с по добър руски ще помогне ли.
Коментар
-
Не знам, това е собствен опит.
Прав си че демпферът може и да лекува, но последиците. Ако искаш просто го махни и опитай. Така ще имитираш 50-те километраИли ще хванеш проблемът ако е в него, което едва ли.
Коментар
-
В оная връзка с много думи трима трупат всичко на гумите, и един по-стегнато - на шарнирните болтове на реактивната щанга. Нищо което сами не знаем
Виж, ако наистина изпадаш в такъв резонанс от него се излиза така: Не пипаш спирачките. Не въртиш геврека. Пускаш газта, оставяш оборотите да се успокоят, след секунда - газта в пода. Тресенето се прекратява незабавно. После спирай, ускорявай, квото искаш. Ще се появява винаги на скорост, когато едното колело закачи малка неравност. Капак на шахта например.
Опитай с гумите.
Коментар
-
-
Стефане, както милион и един път го казах еластокинематиката на втулките на носачите и другите елементи на окачването на Гранда са такива че с неизправен демпфер се получава шими. Просто трябва да смени демпфера. Айде стига транслирал директно това което е валидно за УАЗ-а върху съвсем друг автомобил.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Не съм сигурен, ама аз май съм карал и други коли освен УАЗ.
Ами ако няма демпфер? И пак става? А то става.
Основният акумулатор на енергия в тая песен са тъкмо колелата. И втулките и демпферът са пренебрежими по енергоемкост с тях. Пък е безсмислено да търсиш резонанс в железата, когато всичките висят на разни гуми. Целият трапец е окачен и люлеещ се, в него няма нищо твърдо. Само стави.
Сменил е всичко макар и без нужда - честито. Сега още дълго няма да се разправя с глупости. Това е методиката: Изхвърля демпфера, влиза в дупка, разтриса се, отива да прави гуми, слага демпфера, продължава да живее и кара щастливо.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар