Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чип Тунинг за Cherokee 2.5 TD - какви са възможностите му?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чип Тунинг за Cherokee 2.5 TD - какви са възможностите му?

Здравейте колеги,

Тези дни се порових из няколко сайта за чип тунинг търсейки да видя какво може да се направи с моето Сузуки Джимни 1.3 пълна инжекция бензин и случайно попаднах на интересни предложения от 2 фирми за чип тунинг и на Черокито 2.5 ТД. Аз си мислех, че подобна авантюра е възможна само с комън рейл дизели заради електронното управление, но в сайтовети имаше и други марки като Ленд Роувър Дефендът 2.5 ТД и цяла друга плеяда от Ровъри с обикновенния дизел.

Първото ми питане е може ли наистина да се сложи чип тунинг на ТД двигател или това е просто трик на фирмите да ти пробутат уж нещо "голяма работа" и да ти вземат парите?

Второто ми питене е: ако е наистина възможно и работи, може ли да намали разхода на гориво както пише по много сайтове и форуми? Знам, че всяко нещо е за сметка на друго, но много ми се иска да намаля разхода на черокито, защото както съм писал и другаде го карам основно като градски и семеен автомобил и само 3-4 месеца като ловна джипка по време на свинския сезон.

Предварително Ви благодаря за мненията и препоръките.

До: Чип Тунинг за Cherokee 2.5 TD - какви са възможностите му?

ако не ти е проблем за един линк към този саит щети бъда благодарен а до колкото знам на по старите дизелчета маи не е възможно
    http://www.vbox7.com/play:f7388cc7</a>
    0896415228

Коментар

Първоначално публикуван от Hans_Gruber Преглед на мнение
      Здравейте колеги,

Тези дни се порових из няколко сайта за чип тунинг търсейки да видя какво може да се направи с моето Сузуки Джимни 1.3 пълна инжекция бензин и случайно попаднах на интересни предложения от 2 фирми за чип тунинг и на Черокито 2.5 ТД. Аз си мислех, че подобна авантюра е възможна само с комън рейл дизели заради електронното управление, но в сайтовети имаше и други марки като Ленд Роувър Дефендът 2.5 ТД и цяла друга плеяда от Ровъри с обикновенния дизел.

Първото ми питане е може ли наистина да се сложи чип тунинг на ТД двигател или това е просто трик на фирмите да ти пробутат уж нещо "голяма работа" и да ти вземат парите?

Второто ми питене е: ако е наистина възможно и работи, може ли да намали разхода на гориво както пише по много сайтове и форуми? Знам, че всяко нещо е за сметка на друго, но много ми се иска да намаля разхода на черокито, защото както съм писал и другаде го карам основно като градски и семеен автомобил и само 3-4 месеца като ловна джипка по време на свинския сезон.

Предварително Ви благодаря за мненията и препоръките.
      малко не по темата.. но въпреки това един въпрос към колегата за разхода на гориво. колко много е това че искаш да го смъкнеш...?
      понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
      JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
      Honda Shadow VLX 600 - 1999
      FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
      Влади

Коментар

ето тук може да видите сегашните параметрите на вашата кола,и данните след поставяне на чип.
        http://www.digitaltuning.bg/products.php

Коментар

Първоначално публикуван от jivo_pr Преглед на мнение
          ето тук може да видите сегашните параметрите на вашата кола,и данните след поставяне на чип.
          http://www.digitaltuning.bg/products.php
          мерси колега готино линкче
          сега за другия колега : показанаията които ще бъдат след "чипосването" на мотора. добре.. съгласен съм че е хубаво да има по -висок въртящ момент... ама.. тез допълнителни 800 лв. които ще дадеш..ще ти донесат икономията от 400 милилитра гориво на 100 километра. струва ли си ...?
          Караи си го със здраве както е така все пак си го взел да те радва а на която и да е кола колкото и сипеш все няма да и стигне

Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
            мерси колега готино линкче
            сега за другия колега : показанаията които ще бъдат след "чипосването" на мотора. добре.. съгласен съм че е хубаво да има по -висок въртящ момент... ама.. тез допълнителни 800 лв. които ще дадеш..ще ти донесат икономията от 400 милилитра гориво на 100 километра. струва ли си ...?
            Караи си го със здраве както е така все пак си го взел да те радва а на която и да е кола колкото и сипеш все няма да и стигне
            колега... колега . (кеф цена няма)
            НО ако си толкова мераклия, познавам човек в Бургас който го прави на половин цена.Имам приятел в Варна който също се занимава с това.....
            Ако има желаещи нямам нищо против да ги свържа

Коментар

Първоначално публикуван от jivo_pr Преглед на мнение
              колега... колега . (кеф цена няма)
              НО ако си толкова мераклия, познавам човек в Бургас който го прави на половин цена.Имам приятел в Варна който също се занимава с това.....
              Ако има желаещи нямам нищо против да ги свържа
              братче.. с наи-голямо удоволствие.. ама моите коли не предполагат откъм чип-тунинг тази екстра. мислих си за за моя "Еклипс" - 4g63 мотора (16VDOHC 2000 куб.см). но така и не намерих инфо за чип-тунинг за този модел

Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                братче.. с наи-голямо удоволствие.. ама моите коли не предполагат откъм чип-тунинг тази екстра. мислих си за за моя "Еклипс" - 4g63 мотора (16VDOHC 2000 куб.см). но така и не намерих инфо за чип-тунинг за този модел
                Колега,

такъв ли е Еклипсът?

http://www.powerplus.bg/tunnings-results.html
                www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Здравейте колеги, дълго никой не бе писал по темата и се бях отказал да глрдам, но май има живот и тук. В отговор на Jivo_pr само да споделя, че гледах линка и преди да пиша темата, но наистина на тези пари не сис струва. Нещо повече параметрите в линка не са реални и нито въртящия момент нито разхода са както ги дават. Май наистина ще трябва да си го карам така.

На другия колега ще кажа, че разхода си е както е по книга 8-8,5 извънградско и 12 градско.

Коментар

Първоначално публикуван от Hans_Gruber Преглед на мнение
                    .....На другия колега ще кажа, че разхода си е както е по книга 8-8,5 извънградско и 12 градско.
                    ..колега че разхода ти е доста добър... аз с моето 2,1 тди , мога да кажа че градско ми е около 11 , а извън града е 7 л.

Влади

Коментар

И аз смятам, че е добър разхода. На моето Чероки, извън градско ми е около 7,5-8 като поддържам средна скорост около 90. Градско трудно може да се дефинира в София, освен ако се кара сутрин към 6 часа.
                      Най-добре е да се използва максимално често круиз контрол (ако има такъв). Повечето джипове го имат, но у нас не всички са свикнали да го ползват извънградско. Ние, българите, не търпи кола пред нас.

Коментар

Разхода си е по книга, и съм му сложил гуми 235/75/15 на гудиар вранглер с един размер над заводските (погледни снимката). Обаче много ми се искаше малко да го намаля и да си карам джипката повечко. То вярно "кеф цена няма" обаче джоб дъно има Как да е за сега ще е така и няма да и правя тунинг.
                        Прикачени файлове

Коментар

Майко мила... нашите мотори и без чип тунинг са капризни, а след подобна манипулация направо незнам. Ако има чип тунинг за намаляне на мощността - аз бих предпочел него До колегата дето се интерисува - намери всички мои теми и ще разбереш за какво ти говоря.

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                            Майко мила... нашите мотори и без чип тунинг са капризни, а след подобна манипулация направо незнам. Ако има чип тунинг за намаляне на мощността - аз бих предпочел него До колегата дето се интерисува - намери всички мои теми и ще разбереш за какво ти говоря.
                            що бре братче..? какво толкова ти се е насъбрало..???

Влади

Коментар

Ако попрочетеш малко, сам ще си отговориш. В общи линии, този мотор, май не става за джипове. На леките коли - никакви проблеми, но за джип, на който и да си помислиш - само проблеми. Явно двигателят не е за такова натоварване. И представи си пък тунингован...
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X