Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Jeep GRAND CHEROKEE Limited 4.7L 2000 год. автомат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Питане за Jeep GRAND CHEROKEE Limited 4.7L 2000 год. автомат

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
    Я ми разкажи, провери ли нивото на маслото,(ATF-то) кажи какъв цвят е (ако знаеш и какво си сипал)
    не знам какво е сипано преди не съм го сменял от както го купих но ми казаха че са ми сложили някаква добавка за да върви джипа сега му долях 2-3 литра АТФ 4000 в Карлово само такова намерих но пак си включва 1 и 2 и до там
    PORSCHE CAYENNE 4.5 S 2005 год.
    0898742885 - Карлово

Коментар

Вероятно ще се окаже ниско ниво на АТФ-то + запушен от боклуци филтър ( видях че си чел на Carburettor темата, а там на едно место е казано "...Затова смениха филтъра, маслото и я затвориха....")
      Само redair да помага, че не съм се занимава дълбоко с тази материя как се излиза от аварийния режим
      П.П. Колкото за добавки в автоматика, по-скоро НЕ!
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        Вероятно ще се окаже ниско ниво на АТФ-то + запушен от боклуци филтър ( видях че си чел на Carburettor темата, а там на едно место е казано "...Затова смениха филтъра, маслото и я затвориха....")
        Само redair да помага, че не съм се занимава дълбоко с тази материя как се излиза от аварийния режим
        П.П. Колкото за добавки в автоматика, по-скоро НЕ!

аз не че съм слагал или ще слагам добавка но този който ми е продал джипа на времето е бил сложил добавка за да вървяла колата поне така ми казаха от онзи сервиз на Хаги и сега добавката е свършила и за това кутията била заминала
        0898742885 - Карлово

Коментар

Първоначално публикуван от ExecutoR Преглед на мнение
          аз не че съм слагал или ще слагам добавка но този който ми е продал джипа на времето е бил сложил добавка за да вървяла колата поне така ми казаха от онзи сервиз на Хаги и сега добавката е свършила и за това кутията била заминала

Немам думи..... Имаш два варианта, мой човек. Или да си търсиш нова кутия/основно ремонтираш твоята, и караш тази кола, или търсиш същата добавка и поредния "горд и щастлив" юзер да и се радва
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

За сега съм се спрял на първия вариант ако не стане си поръчвам един джип от англия зимам му скоростната кутия и го разпродавам на части и тва е поне ще дойде на собствен ход
            0898742885 - Карлово

Коментар

......е бил сложил добавка за да вървяла колата поне така ми казаха от онзи сервиз на Хаги и сега добавката е свършила и за това кутията била заминала
              Много странна диагноза Не го вярвам , пробвай и в друг сервиз!
              П.П. Виждал съм ремонт на "изтропал" мотор - при дадени обороти нещо действително тропа на метал( в същност тропа ламарината под мотора ) "Остави колата, ела след обед, биелен лагер е, ще сменим само един, ефтино ще е" незнам колко му взеха на човека за затягане на четири болта, но такива хора не уважавам, а ги има. Не лоши майстори, но ако могат да "сгласят" някой правят го без жал
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Този Мимо от Горубляне "ремонтира" един ная служебен бус около 1 година и накрая каза че му трябва още време щото сменил 5-6 мозъка на кутията,но все неработещи,та чака поредния!!По-скоро иди при Коко!!
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

не знам какво е сипано преди не съм го сменял от както го купих но ми казаха че са ми сложили някаква добавка за да върви джипа сега му долях 2-3 литра АТФ 4000 в Карлово само такова намерих но пак си включва 1 и 2 и до там
                  Веднага смени маслото ( с правилното ) и филтъра....
                  ако имаш късмет след това ще се радваш на работеща А/Т.
                  Тая работа с добавките звучи ужасно...
                  А относно аварийният режим на кутията, при мен след като долях масло и отстраних теча, колата тръгна нормално и включваше всички скорости.
                  LZ1RED

Коментар

Постепенно покрай моят, който е същият като кубатура започнах да навлизам в теорията на Гранд Черокито. Оказва се доста сложен автомобил, който се влияе от доста неща.
                    При проблем с превключването на скоростите към по-високи са възможни няколко неща.
                    Първо, както колегите казват, липса на масло.
                    Второ, PRESSURE SENSOR , който се състои от соленоид и пласмасов датчик и се намира над филтъра на автоматика. Тук проблемът е ясен и го изписва като проблем при закачане на диагностичен уред. Препоръчва се смяната едновременно и на двата елемента.
                    Друго, което ми подсказаха и ,което не го изписва при чек, е спирането на работата на вентилатора на климатика (охлаждането). Проблемът обикновенно е в блок за управление, намиращ се под преден ляв фар. Производство на BOSCH.
                    Затова колата загрява повече и влиза в авариен режим.
                    Последното, което трябва да се търси като проблем, е самата скоростна кутия.
                    За по-точна информация може да се използва тел 0898224971 -
                    Румен. Човекът се занимава само с американски машини и е много в час.
                    LZ1VMH

Коментар

Прави ми впечатление изключително хубавата работа на блокажите в системата "куадрадрайф". За да съм сигурен в проходимоста и възможностите на машината днеска я качих на естакадата за мерене на ходове. Идеята беше не толкова да видя ходовете , които в стандартен автомобил не очаквах да са големи , а просто да видя дали блокажите ще сработят при разчупването на мостовете и ще успеят ли да качат машината на горе. Резултата приятно ме впечатли!

Това е вълшебството, което позволява машината да се качи нагоре, да отдели гумите и да продължи на горе. Машина без 100% блокаж не може да отдели задната гума във въздуха. Дори и с ЛСД, дори и Уаза ми с Кфайф блокажите не успява да отдели задна гума.
                      На тази естакада съм пробвал какво ли не! Джипа се справи като който и да е било автомобил с включено вълшебно копче (Блокаж).

LZ1VMH

Коментар

Автоматика се държеше перфектно. В режим на включена намаляваща предавка буташе колата все по-нагоре. Наложи се да употребя спирачка само и само да не прескочи естакадата. Съществуваше реална опастност от обръщане.
                        LZ1VMH

Коментар

Голди, те са си реално до 100% блокажи. Заразен си вече и ти май, а?
                          Сега започват ли мутациите или и за този ще ми кажеш, че е "семейното SUV" .

А пробва ли го на нормалния режим на раздаткат (не на блокирана раздатка)?

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                            Голди, те са си реално до 100% блокажи. Заразен си вече и ти май, а?
                            Сега започват ли мутациите или и за този ще ми кажеш, че е "семейното SUV" .

А пробва ли го на нормалния режим на раздаткат (не на блокирана раздатка)?
                            Няма такава функция за блокирана раздатка има бързи и бавни а тя раздатката си прави всичко сама.И то доста качествено ако си е в ред.
                            Последно редактирано от ssspeed; 04-07-09, 23:13.
                            Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                            Grand 3.1TD
                            0898 620 306 Стоян

Коментар

На тая тема може да поспорим.

Коментар

OK
                                Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                                Grand 3.1TD
                                0898 620 306 Стоян

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X