Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за съдействие за 2.1TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба за съдействие за 2.1TD

Привет на всички.
    За съжаление (мое) не карам джипка, но имам Еспейс (даже вече 2) с двигателя 2.1 TD който се монтира и в Чероки.
    В началото на месеца, добрата стара Спаска ('87 г) след вярна служба близо 6 години беше понамачкана до степен непоправимост. Машинарията ми остана здрава и затова реших и купих по-"нова" - 90г.
    Проблема ми е следния:
    При щатното обслужване на "нова" кола, освен всичко друго се сменя и масло на двигателя, нали така. От старата знам че и дават 6.5 литра, но при наливане на 5 л. след запалване, гасене, чакане и мерене, нивото стига на около 2-3 мм под максимума по щеката. Наливам на новата 5 л. след почти 24 часово източване, и измервам ниво 5 мм НАД максимума.
    Сравних мерителните щеки на старата и новата и се оказва че марка "мин" от стария двигател идва около средата между "мин" и "мах" на новата. Разстоянието мин-мах на старата е почти 2 пъти по голямо от новата. Старата щека не влиза добре в новия двигател - мааалко по-дълга е.
    Искам да помоля някой с такъв двигател, около 90 година да измери разстояние от долния край на пластмасовия ограничител в горния край на щеката до марка "мах" както и разстоянието между "мин" и "мах". Също така, моля да споделите наблюдения относно количество налято масло към ниво по щека.
    Ще съм много благодарен. Нямам познати с този двигател.
    Между другото, днес вече се наложи старата Спаска позорно да тегли "новата" Утре ще правя трансплантация на ГНП.
    Последно редактирано от MAP; 23-04-09, 20:50. Причина: Добавяне към молбата за информация

До: Молба за съдействие за 2.1TD

Колега, съжалявам, че не мога директно да ти дам полезна информация, но ако тук никой не успее да ти даде такава, може би в този форум ще могат да ти отговорят най-добре. Там има доста собственици на Espace и все някой ще ти помогне. Успех!
    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
    First impression is not always true. Get inspired.
    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

В интерес на истината и на мен ми е любопитно това, горд собственник съм на Чероки 2.1 TDI от един месец, когато и сменяхме маслото и аз подочух нещо за 6.5 литра но двигателя събра точно 5, или поне по показания на щеката, молбата ми е идентична с тази на колегата с Еспейса, нека някой колега да премери каква е дължината на щеката от долния край до тапата, ще съм много благодарен!
      Opel Frontera A 2.4i
      Audi A6 C4 2.0 16v

Коментар

Ето какво показа измерването и бързото снимане, че превалява и е мокро.

Двигателят на моя Чероки е J8S Renault 2.1 td.

Разстоянието от върха на щеката до долния край на пластмасовия ограничител в горния край на щеката е 55,5 см. (до капачката на щеката е 58,5 см.), а това между отметките min и max е около 1 см.
        Разстоянието от долния край на пластмасовия ограничител в горния край на щеката до маркера max се явява 53,5 см.

PS. Извинявам се за лошото качество на едната снимка.
        Прикачени файлове
        proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
        NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
        Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Много благодаря колега. Точно този е двигателя J8S. Тази щека е като на "новия" двигател - 90г.
          Както и да е, при мен проблема се реши много генерално. Заедно с щеката ще сменям и двигателя. Оказа се по-сдухан от стария. Жалко за профилактиката която му направих, но така е като не започнах от компресията
          Все пак ще ми е интересно да науча с колко литра стигаш до "мах" по тази щека?
          Между другото скоро ще имам стар двигател за продаване на части, което става от него - предимно валове, глава и периферия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X