Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокирал съединител - моля за за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Блокирал съединител - моля за за съвет

На джипа (Чероки 90г. - бившият на Пламен) днес изневиделица му блокира съединителя Първо пропадна до дупка и след отпускането се втърди напълно и повече натискане няма. Все едно е механично заклещен - луфтът е половин сантиметър. Разглобихме хидравличната помпичка отпред, всичко й е наред. Явно проблемът е по-дебел и е в самия съединител някъде. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?

В най-лошия вариант ще трябва явно някак да докарам колата до София на сервиз, но ще съм много благодарен ако ме насочите към място, където разбират от такъв автомобил. Колата е до Ботевград и самото докарване ще е много трудно и е добре да знам къде отивам без да търся на място - скоростите се целят страшно трудно без съединител а за теглене разполагам само с леки коли и не ми се ще да го дърпам това чудовище с нормален автомобил.

Та... всякаква помощ - от евентуални обосновани предположения за проблема до препоръка на сервиз - е повече от добре дошла!

До: Блокирал съединител - молба за съвет

в инд комерс на околовръстното срещу арена младост правят джиповете модели до 2000г. до когато са били официялни представители. имати и някакви части налични все още... цифра са но не като в балканстар...по заплетени неща си оправям при тях.
    не бързам за никъде...
    XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от geko Преглед на мнение
      На джипа (Чероки 90г. - бившият на Пламен) днес изневиделица му блокира съединителя Първо пропадна до дупка и след отпускането се втърди напълно и повече натискане няма. Все едно е механично заклещен - луфтът е половин сантиметър. Разглобихме хидравличната помпичка отпред, всичко й е наред. Явно проблемът е по-дебел и е в самия съединител някъде. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?

В най-лошия вариант ще трябва явно някак да докарам колата до София на сервиз, но ще съм много благодарен ако ме насочите към място, където разбират от такъв автомобил. Колата е до Ботевград и самото докарване ще е много трудно и е добре да знам къде отивам без да търся на място - скоростите се целят страшно трудно без съединител а за теглене разполагам само с леки коли и не ми се ще да го дърпам това чудовище с нормален автомобил.

Та... всякаква помощ - от евентуални обосновани предположения за проблема до препоръка на сервиз - е повече от добре дошла!
      Коя помпичка?
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
        Коя помпичка?
        Съединителят е хидравличен. Педалът е свързан с едно цилиндърче с резервоарче, което нагнетява. Него го разглебихме да проверим дали нещо не се е запушило и т.н. Всичко е наред там, наляхме хидравлична течност, обезвъздушихме и педалът отново стана твърд и блокирал. Нещо се е счупило в или около самия съединител.

Коментар

А долу къде е помпата?Лагер-помпа ли е,че не знам...

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
            А долу къде е помпата?Лагер-помпа ли е,че не знам...
            Честно казано, не знам изобщо каква помпа има и дали има. В първата си публикация нарекох "помпичка" въпросното цилиндърче. Значи имаме следното - педал, който натиска буталце в това цилиндърче, което нагнетява хидравлична течност в една метална тръбичка, която се завира на едно невъзможно място зад двигателя, където би трябвало да е съединителя. Няма видимост към нищо. Трябва колата да се вдигне, за да се разбере какво има там. Проблемът категорично не е в педала, цилиндърчето, буталцето и т.н. - хидравликата работи и нагнетява нормално. Това което тя се опитва да избута при съединителя обаче очевидно е счупено, каквото и да е то, и не ще да мърда.
            Последно редактирано от geko; 19-04-09, 19:33.

Коментар

Честно казано, не знам изобщо каква помпа има и дали има. В първата си публикация нарекох "помпичка" въпросното цилиндърче. Значи имаме следното - педал, който натиска буталце в това цилиндърче, което нагнетява хидравлична течност в една метална тръбичка, която се завира на едно невъзможно място зад двигателя, където би трябвало да е съединителя. Няма видимост към нищо. Трябва колата да се вдигне, за да се разбере какво има там. Проблемът категорично не е в педала, цилиндърчето, буталцето и т.н. - хидравликата работи и нагнетява нормално. Това което тя се опитва да избута при съединителя обаче очевидно е счупено, каквото и да е то.
              Ми,там трябва да има втора помпа,която да бута вилката...та тя най-вероятно е сдала багажа.От това,което чета,най-вероятно...
              Някакви шумове при запален двигател има ли?

Коментар

Не, никакви необичайни шумове от никъде. Докарах колата на собствен ход 30 километра до къщи, адски трудно се целят скоростите, но като изключим това си върви нормално. Всичко друго изглежда да й работи, само съединителят си е блокирал, или нещо между него и педала. Може би въпросната вилка се е счупила.

Коментар

Не, никакви необичайни шумове от никъде. Докарах колата на собствен ход 30 километра до къщи, адски трудно се целят скоростите, но като изключим това си върви нормално. Всичко друго изглежда да й работи, само съединителят си е блокирал, или нещо между него и педала. Може би въпросната вилка се е счупила.
                  Значи на 90% е долната помпа.Вдигай,сваляй и разглобявай.Малко вероятно е да е вилка.То тогава ще потъне и педала...

Коментар

До: Блокирал съединител - моля за за съвет

За съжаление се оказа, че не е долната помпа.... Свалихме, разглобихме, работи. Онова, което тя бута вътре в съединителя обаче не мърда и на милиметър. Та нещо вътре се е смляло.

Коментар

Значи,вилка нещо...че то друго не остана.Няма да се мине без разглабяне...

Коментар

По-скоро лагера се е прецакал и е запекъл към оста Вилка много рядко се чупи,но не и никога!!! Разглабяй друже друг вариант няма

Коментар

В крайна сметка го закарахме с хиляда зора до София и Чочо от Автоекспрес 2 го оправи. Лостчето на долната помпа си е било излязло от леглото и е натискало не където трябва. Така и не ми стана ясно от какво и дали няма да се повтори спонтанно същата ситуация.

Сега в следствие на интервенцията има нов проблем - свободният ход на съединителят е много голям и отделя много бързо. Някой да знае как се регулира това?

Коментар

В крайна сметка го закарахме с хиляда зора до София и Чочо от Автоекспрес 2 го оправи. Лостчето на долната помпа си е било излязло от леглото и е натискало не където трябва. Така и не ми стана ясно от какво и дали няма да се повтори спонтанно същата ситуация.

Сега в следствие на интервенцията има нов проблем - свободният ход на съединителят е много голям и отделя много бързо. Някой да знае как се регулира това?
                            Значи съм познал...
                            Виж на шпилката на педала дали няма регулираща гайка.Хм..ама там трябва да се внимава,че иначе може да изпищи горната помпа...

Коментар

колега провери си горната помма има две гумички и заминават от там се получава и раното отделянне няма друг варянт за реглаж системата е на масалце не е от педала има и и минемално износване в самата вилка помпата е 184 лв нова но с гумички за 5лв е ок аз имах същия проблем но вече е решен за 5лв и малко време от моя страна писнами от набидени моистори дано да имаш късмет с такива самозванци
                              http://www.vbox7.com/play:f7388cc7</a>
                              0896415228

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X