Здравейте, понеже незнам дали има някаде конкретно място в което се коментират войаджъри, но понеже знам че същият агрегат (2.5тд VM мотора) се слага и на JEEP реших че може да ми помогнете. Проблемът е следният, когато маслото загрее до работна температура започва да свети лампата за маслото и да свири зумера. Свалих картера да видя биелните лагери, имаха лек луфт но иначе лагерите бяха добре, след това се ядосах и надух маслената магистрала с един компресор ако е запушена някаде да се прочисти. Слад което вече си работи коректно, гасне лампичката след около 1, 2 секунди след запалване при студен мотор и всичко привидно е ок но за 2 седмици ми направи впечатление че когато много загрее мотора в жегите отново лампичката премигва, само да спомена че датчикът е сменен с нов и проблемът не е от него. Иначе знам че маслената им помпа натези модели била много здрава и вероятността е малка да е от нея ... Благодаря Ви за вниманието и отговорите
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
2.5td - VM
Свий
X
-
До: Chrysler Voyager
Размисли за този двигател можеш да намериш тук:
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...F7%E5%EB%E5%EDИздъних се на Тюринг теста
-
Когато купих колата сложих Селения ТД след 1000 км сложих добавка за промиване на мотора и сложих 15х40 не е до маслото ... Пропснах да спомена че когато взех колата не забелязах че я няма лампичката за маслото на таблото (махнали са я нарочно) ориентирах се че проблема е там заради зумера... а иначе свалях капака на главата и запалих мотора, и малсото си течеше по кобилиците ... незнам обаче дали е достатачно.Range Rover 2.5 TDS 1997г.
И нека Рейнджът бъде с вас...
[COLOR=#3b5998]Живота е болест предавана по полов път![/COLOR]
Коментар
-
Първоначално публикуван от miraculix Преглед на мнениеКогато купих колата сложих Селения ТД след 1000 км сложих добавка за промиване на мотора и сложих 15х40 не е до маслото ... Пропснах да спомена че когато взех колата не забелязах че я няма лампичката за маслото на таблото (махнали са я нарочно) ориентирах се че проблема е там заради зумера... а иначе свалях капака на главата и запалих мотора, и малсото си течеше по кобилиците ... незнам обаче дали е достатачно.лошо,но аз сам сигорен теб.Знам ,че няма да го оставиш тоя ван намира докато не стане както трябва. успех.
Нисан патрул-3,3тд - класика -0878 772213
Коментар
-
Така е Кире ще станат нещата
Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнениеРазмисли за този двигател можеш да намериш тук:
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...F7%E5%EB%E5%ED
Идеята е страхотна но не дава решение за моят проблем ... БлагоаряПоследно редактирано от Goblin; 17-04-09, 20:10.Range Rover 2.5 TDS 1997г.
Коментар
-
Първоначално публикуван от miraculix Преглед на мнение...биелните лагери, имаха лек луфт но иначе лагерите бяха добре...Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
Да с верига е ... и е била явно късана защото когато свалих картера видях 2 парчета от верига ... но иначе работи много стегнато пали в миг, няма други забележки.
Сега като чета какво съм написал виждам че съм пропуснал факта че става въпрос само за "тихи" обороти на 1000 оборота гасне лампата.Последно редактирано от Goblin; 17-04-09, 20:10.Range Rover 2.5 TDS 1997г.
Коментар
-
Измери налягането на маслото - 3-4,5bar при 4000 оборота и 90–100°C темп. на маслото. Не знам колко трябва да е на празни обороти. Този мотор има клапан за високо налягане и отваря на 6,38bar. Обаче ако е замърсен/блокирал седи винаги леко отворен - на високи обороти не е проблем но на ниски е решаващо. Провери го. Друг проблем правят пръскалата на масло към буталата - имат клапан и нормално отварят при високо налягане, но ако се скапят отварят при доста ниско налягане. Провери и тях. Ако останат напълно отворени причиняват задиране на основните лагери. Маслената помпа на тези мотори блокира!!! без причина, къса веригата и целия мотор става на салата.Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
Първоначално публикуван от pe6o Преглед на мнениеКолеги да не бъркате нещо 2,5тд е с ангренажни колела.Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар