Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand cherokee 2.5 TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Jeep Grand cherokee 2.5 TDI

Първоначално публикуван от afil Преглед на мнение
    кобилицата излиза, защото са омекнали повдигачите под прътовете, Един майстор ми каза, че чувал за регулируеми повдигачи (или кобилици?) така, че да се обере луфта. Та питам запознатите с 2.5 ТД дали са имали подобен проблем?
    Кобилиците са регулируеми, ако се държат с една шпилка към главата. Ако шпилките са две - няма как да са регулируеми. Щом периодично се разхлабва значи шпилката (шпилките) тръгват да излизат или имаш натегнат клапан или имаш луфт между клапана и кобилицата... или пръта е износен... иди и при друг майстор, щото той тия работи би трябвало да ги знае... от къде си? Бихме могли да ти препоръчаме някой!? Питай майстора как "ОМЕКВА" повдигача?
    Последно редактирано от Y.Stoqnov; 12-05-09, 16:38. Причина: кирилишки проблем...

Коментар

Благодаря за съветите! Аз съм от София и ходих на майстор в Сухата река. Мислех си, че ако има от къде да намеря регулируеми повдигачи проблема ще се реши..? Щото джипката е яка само дето малко трака и грее, но не е болка за умиране!

Коментар

А някой може ли да ми каже какъв е разхода на гориво на 2.5TDI в градски условия и извън градски,че май ще ставам и аз собственик на такова животинче.
        [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
        ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

От много неща зависи. Най-вече от задкормилното устройство.
          Смятай, между 10 и 12л. Извън града и до 80км/час, слиза и под 8л.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Потвърждавам напълно!
            при последните ми засичания ми даде извънградско 7,7л/100, но и не съм го напъвал хайванина - с повече от 90 не съм карал. Градско 10-12.

Коментар

Благодаря за съветите! Аз съм от София и ходих на майстор в Сухата река. Мислех си, че ако има от къде да намеря регулируеми повдигачи проблема ще се реши..? Щото джипката е яка само дето малко трака и грее, но не е болка за умиране!
              ...картофа изобщо не прилича на краставицата, която съдържа 99% вода и 1% целулоза... имаше такъв виц...

Коментар

Колеги, моля ви да ми препоръчате майстор в София при който да отида за отворените клапани на GC 2.5 TD! 0888239915

Коментар

Мога да ти предложа майстор, но е в Пловдив.

Коментар

Колеги, моля ви да ми препоръчате майстор в София при който да отида за отворените клапани на GC 2.5 TD! 0888239915
                    Влади333 намери му профила и виж къде се намира сервиза му.

Коментар

здрасти и моите излизаха но подмених прътите и спряха но сега чукат по малко и мотора върви по добре прътите ги взех от вестауто в софия по 15 лв.парчето
                      кобилицата излиза, защото са омекнали повдигачите под прътовете, Един майстор ми каза, че чувал за регулируеми повдигачи (или кобилици?) така, че да се обере луфта. Та питам запознатите с 2.5 ТД дали са имали подобен проблем?

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                        За този мотор има два типа мнения:
                        добро - от тези които в момента го карат (все пак ще трябва да го продават след време)
                        лошо - тези които вече са се отървали от този кошмар.

Едва ли има друг двигател за които да са изприказвани толкова лоши неща, с толкова явни конструкторски дефекти - късат шпилки на кобилиците????!!!! , пукат глави, перманентни неотстраними течове отвсякъде, проблемна първа дюза, проблемна помпа, проблеми с ел. инсталацията и т.н. При положение, че има бензинов модел 2,5л. които е много здрав , с евтина и лесна подръжка, дуракоустичив и газопригоден, не знам защо жив човек би си купил дизиловото проклятие от VM.
                        Явно ти си от втория тип, щом толкова го плюеш, а преди това си бил от първия.
                        Къса шпилки, когато е бил в ръцете на некадърен "майстор по всичко", пука глави след дълго време немърливо отношение, течовете на масло са отстраними при правилните хора, проблемна първа дюза?? поне е само 1 коя помпа е проблемна? какви проблеми има по ел инсталацията?? какво включва "т.н."? това, че ти не би си купил кола с това 'проклятие" не ти дава основание да го плюеш по този начин. Подобен брой проблеми могат да се напишат и за всяка друга марка автомобили, и какво? да ходиме пеша? после пък ще се почне 'тия маратонки се късат еди къде си, запарват и т.н... "

ух тя темата била доста стара... ама това ми е мнението де
                        Поздрави
                        Последно редактирано от Y.Stoqnov; 29-04-10, 14:26. Причина: допълване

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                          ...това, че ти не би си купил кола с това 'проклятие" не ти дава основание да го плюеш по този начин. ...

Прав си - нямам основание да ги плюя. Извинявай.

Това си е само мое лично мнение.

Не съм нито от първия, нито от втория тип.

Не съм имал лична кола с дизелов мотор.

Мразя нафтата.
                          Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Собственик съм на Jeep с 2,5 VM мотор от 1 год. Ползвам го предимно за разходки в планината и да стигна до нея разбира се. Харесва ми Jeep-а, харесва ми и мотора му - най-вече заради не лакомия му апетит. Карам го спокойно - до 100 км/ч. по пътя. Разхода ми е от 8 до 12 л. на 100 км. извън град - град.
                            Мисля, че злостните нападки към мотора са прекалени. Те са междупрочем от няколко човека от форума, които обаче са много активни и не пропускат да изразят мнение. Не съм против отрицателните становища, но нека бъдат конкретни, с описани събития, възможни причини и пр., за да бъдат полезни. В противен случай трябва да се приемат, само като злонамерено красноречие. Все пак това е един от моторите, които се вграждат в най-много автомобили! Не мисля че специалистите на Крайслер, Ровър, Опел, Алфа ромео, УАЗ и др. ползуващи този мотор, по-малко от нас го познават!
                            Не желая да засегна никой! Просто искам да си бъдем максимално полезни и сайта да се превърне в "библия" за любимите ни машини!
                            Поздрави!
                            Любомир Бончев 0889216605
                            Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Със сигурност си чел повърхностно. В темите е описано всичко. Ако ти препоръчам да прочетеш отново, едва ли ще го изпълниш, но може да се синтезира: Този двигател е един компромис за JEEP.
                              И аз съм с такъв и, за съжаление, не мога да го похваля. До първите 100 000 км се държи приемливо, но после...Ще цитирам един съфорумник: "Разглобява се в движение!"
                              Не се притеснявай - така е с всички италиански автомобили.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                                Със сигурност си чел повърхностно. В темите е описано всичко. Ако ти препоръчам да прочетеш отново, едва ли ще го изпълниш, но може да се синтезира: Този двигател е един компромис за JEEP.
                                И аз съм с такъв и, за съжаление, не мога да го похваля. До първите 100 000 км се държи приемливо, но после...Ще цитирам един съфорумник: "Разглобява се в движение!"
                                Не се притеснявай - така е с всички италиански автомобили.
                                Колега bojitch, няма да коментирам убедеността Ви, колко и как чета форума!
                                В твърденията Ви има няколко позиции, които са спорни, но и това не искам да обсъждаме.
                                Главната идея на предишния ми пост беше, че е по-важно да обсъждаме конкретни проблеми, причините за тях и най-добрия начин за отстранението им!
                                Що се отнася до проблемите с твоята кола, ако я обичаш малко повече, може би по-лесно ще понасяш капризите и. Ако пък не можеш да се примириш с тях - просто я продай! Защо ти е да притежаваш нещо, което мразиш и ти създава само разходи и грижи?
                                Любомир Бончев 0889216605
                                Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X