Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дана-35 блокира при пълен завой.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дана-35 блокира при пълен завой.

Здраейте,имам проблем с диференциала на jeep grand cherokee 2.5td 97г. при пълен ляв или десен завой задните колелета блокират.А когато леко изправя волана почват да отпускат.Това става само при каране около 50км без да се спира при по-малки разтояния този проблем го няма.Казаха ми,че може и да е от маслото.Какво масло трябва да има в диференциала?

До: Блокаж на JEEP CHEROKEE 2.5td

Първоначално публикуван от GUMA Преглед на мнение
    Здраейте,имам проблем с диференциала на jeep grand cherokee 2.5td 97г. при пълен ляв или десен завой задните колелета блокират.А когато леко изправя волана почват да отпускат.Това става само при каране около 50км без да се спира при по-малки разтояния този проблем го няма.Казаха ми,че може и да е от маслото.Какво масло трябва да има в диференциала?
    За да може да се отговори правилно на поставените въпроси, трябва да се уточни:
    Какъв точно е дифа? /Дана ...?./
    Има ли фрикционни дискове /самоблокиращ ли е /?
    След отговора, може да се каже.
    Пиши!
    ________________________________________________________________________________________
    Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
    HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Ами там е проблема,че не незнам какъв е диференциала.Докарах си го от Англия на ход.Джипа е 2.5тд с 5 ръчни скорости все още не сме отворили дифа да го видим.Но имам снимки на ръчката до скоростния лост и там пише QUADRA-TRACK и няма 2wd там.Ето и снимка
      Прикачени файлове

Коментар

Ами там е проблема,че не незнам какъв е диференциала.Докарах си го от Англия на ход.Джипа е 2.5тд с 5 ръчни скорости все още не сме отворили дифа да го видим.Но имам снимки на ръчката до скоростния лост и там пише QUADRA-TRACK и няма 2wd там.Ето и снимка
        Добре, разбрах.
        За да разбереш, дали ти е с ограничено приплъзване, вдигни задния мост, така че гумите да се отделят от земата и завърти едната.
        Ако другата се върти в същата посока, значи дифа е с ограничено приплъзване /самоблокиращ/.
        При всички случаи трябва да смениш маслото в дифа .
        Ако е самоблокиращ, слагай 75W140 и специална добавка от Балканстар.
        Ако не е самоблокиращ, слагай 80W90 или 75W140 стават и двете, но има разлика в цената и качеството.
        Маслото за дифа трябва да отговаря на GL5-стандарт !
        Успех!
        ________________________________________________________________________________________
        Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
        HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

До: Дана-35 блокира при пълен завой.

По тая картинка, която си пратил прилича на Dana35. А и двете колелета ли блокират? Ако блокират и двете и се тътрят по земята, то има вероятност проблемът да е в раздатъчната кутия. Аз лично не виждам причина в моста, която да води до блокиране на колелета (освен някой лагер). И още нещо - обясни какво разбираш под "колелата блокират". Ако колелата прещракват, възможно е да имаш no-slip блокаж, чиито ефект ти да възприемаш като "блокиране"
          Последно редактирано от tk3c-pyce; 25-03-09, 15:23. Причина: доуточняване

Коментар

Ами при завой и двете колелета задържат и се чува шум.По-асфалта остават следи от гумите все едно си набил спирачки.След спиране се чува силно щракване и колелетата сами помръдват и все едно се освобождават.
            Последно редактирано от GUMA; 25-03-09, 17:09. Причина: редакция на съдържанието

Коментар

На мен ми прилича на блокиращо LSD и неправилно масло е доста вероятна причина.
              Маслото за този диф е само Mopar и се купува от БС. По номера на рамата там ще ти кажат точно какво масло ти трябва и дали трябва да се слага добавка.

Коментар

Мерси много за съветите.И при първа възможност отивам в БС тази седмица.

Коментар

Мерси много за съветите.И при първа възможност отивам в БС тази седмица.
                  Като идеш да пазаруваш, имай предвид, че 1 литър Мопар 75W140 пълна синтетика за дифовете струва 75 лева с ДДТ, но ако не ти трябва документ, може да се вземе за 50 лева литъра - питай директно пича на гишето за резервни части Ангел Тодоров.

1 литър Transfer Case Fluid NV 247 е 35 лева с ДДТ
                  1 шишенце добавка за LSD дифове - 18 лева с ДДТ
                  Последно редактирано от Carburettor; 25-03-09, 21:53.
                  ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                  Volvo XC90 D5 Executive '12
                  Volvo XC60 D5 Summum '11
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Не е задължително маслото в задния диф да е Мопар.
                    На мен ми прилича по-скоро на спечена виско муфа в раздатката.
                    Задния диф на ZJ е или освободен, или с ТракЛок което си е обикновенно ЛСД с дискчета.
                    А може и някой да му е бучнал локер и за това да прещраква.

Коментар

Това свирене на гумите е нормално при пълен завой на асфалт с раздатка NP249 OD/on Demand/+ LSD /TRACK-LOOK/.Моя е Jeep Grand Cherokee -TSI-1998 (quadra-track),също е така .Маслото за -диференциала отзад-синтетично SAE 75W 140 API GL-5 + 114 ml.(118 gr.;4.0 o.Z.)добавка/limited slip additive/.Количеството-1.2 л общо.
                      Или масло с добавка вътре за LSD,напр. Ravenol SLS /SAE 75W 140 API GL-5 + LS/-1.2л.
                      Hallo! I Must Be Going!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X