Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за масло Q8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнение за масло Q8

От скоро и аз съм горд собственик на Grand WJ 3.1 и сега ми предстоят смяна на масла и филтри. Препоръчаха ми масло 10W40 на Q8, викат белгийско било, някой има ли наблюдение или мнение за това масло, заслужава ли си. Другото питане ми е за автомата, маслото е малко и се чудя да го карам ли някъде за смяна или само да му долея( през пробката ли се долива ). Приемам мнения и идеи. Лек ден

До: Мнение за масло Q8

Колега, аз карам поредната си кола с Q8 и за момента съм доволен, като до сега съм купувал само в опаковки, а не наливно.
    "Когато Господ раздавал земя на народите, българите закъсняли и земята вече била свършила. Затова Бог им дал къстче от своята земя."

Коментар

Задължително смени не само маслото на двг., а и на скоростната кутия, раздатката/межд. диференциал/ и преден и заден диф. Също и всички филтри.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Основно се чудя за ск. кутия дали да ходя някъде да и сменят изцяло маслото или само да наливам ако е малко. Познати от сервизи ми казват, че не е много желателно да се бърника по кутията и то когато си работи нормално, а при смяна на маслото не се ли прави точно това. Има ли как да разбера, че маслото в скоростната е за смяна, защото сегашното си има много приятен керемиден цвят и незнам дали по цвят или по какво да следя.

Коментар

има доста теми за течностите , разрови има готови рецепти

иначе Q8 = Кувейт Евро офиса е в Белгия, ако е истинско е добро качество

Остава въпроса за вискозитета, 10W40 е компромис за един турбо мотор , но така съветват джоба , портфейла и майстора
          rides:
          :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
          :arrow:2005 Yamaha YZ250
          :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
          The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

Карам Е36 с Q8 вече 40 000 км и съм много доволен.
            Прикачени файлове

Коментар

За това дали е истинско, уж е . Продължавам с ровенето по темите за масла. Лека вечер засега.

Коментар

За цвета на маслото в скоростите да си кажа - като не е приятно керемидено на цвят почти вьв всички случаи си за канала та преди да смени цвета от нормален кьм прецакан го смени заедно с филтьра.И всички масла и филтри както те посьветва колегата.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  За цвета на маслото в скоростите да си кажа - като не е приятно керемидено на цвят почти вьв всички случаи си за канала та преди да смени цвета от нормален кьм прецакан го смени заедно с филтьра.И всички масла и филтри както те посьветва колегата.
                  Освен това правилния цвят на пресен Mopar ATF+4 съвсем не е приятно керемиден, ами си чисто червен - като сироп от малини.

Така че керемиденото вече показва доста позастаряло масло.
                  ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                  Volvo XC90 D5 Executive '12
                  Volvo XC60 D5 Summum '11
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                    Така че керемиденото вече показва доста позастаряло масло.
                    Това не е вярно.
                    Малиновия цвят преминава през тъмно червено до кафяво в процеса на употреба което е напълно нормално и не показва остаряване или влошаване на качествата на ATF+4.
                    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Ако е дрьпнал щеката и е ползвал бяла салфетка при пьрвото чистене ще е керемиден,след това трябва да си е както казва колегата сироп от малини.Нормален АТФ всеки е виждал,е такьв цвят

Такова джипче не сьм карал,тия които сьм карал основно страдат от ненавременна смяна на маслото.Повече от 60 000 километра на масло в скорости аз трудно карам.Сменям на 2 години макс,проверявам всяка седмица с душене за изгоряло,всеки ден гледам под колата.

Вьпрос на новозакупена кола ДА СМЕНЯМ ИЛИ НЕ отговора за мен ВИНАГИ Е ДА,СМЕНЯЙ.Евтино масло е и излиза мноооого по-евтино от ремонт на кутията.

За мен / а и не само / цвета на маслото определя и това дали е за смяна или не.Може да не влошава много качествата му / имаше тема колко колко вискозитет губи /но по-важното е,че маслото трябва да е чисто за да не се натрупват остатьци от дисковете вьв валв бодито или мозька или хидроблока или там както искате го наричайте на кутията.

Не го знам на колко е - СМЕНЯМ
                      Проверявам и е бистро на салфетката - ОК сьм.
                      Проверявам и е керемида,на втора проверка е бистро ........мммммм ОК сьм.
                      Проверявам и е керемида / че и по-черно /,пак проверявам и е тьмно,капвам от прьчката на бяла салфетка и има лека утайка и БАВНО КАРАМ КЬМ СЕРВИЗА ЗА СМЯНА НА МАСЛО.
                      Сменям масло / с торка барабар /сменям филтьр и мия картера.Ако има и кой да ми почисти мозька го чистя и карам 2 години или макс 60 000 километра.

Това е,аз така правя,скоростите на всяка една кола са колкото колата та няма смисьл да ги хвьрлям тия коли заради една кофа с масло.

За сравнение само - моето масло е около 16 кинта литьра,АТФ+4 се намира за около 3 кинта,аз сьбирам 9 кила,джипката малко по-малко.

И за кратко СМЕНЯЙ,всичко сменяй.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X