Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Харчи средно по 20л./100км-помагайте!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Харчи средно по 20л./100км-помагайте!

Джипа е Гранд 3.1ТД и от два дни започна да ми харчи по 20/100. Няма промяна в работата на мотора, върви си като преди, гледах за течове навсякъде и нищо. Но горе на дисплея като натисна бутона да си видя средния разход и почти припадам.
    Освен това като се покара малко по дълго без да се гаси, започва да ми свети някакава иконка на таблото (малко прилича на акуулатор но не е) в долния ляв ъгъл. По-късно ще ви пратя снимка за да я видите нагледно.

До: Харчи средно по 20л./100км-помагайте!!!!!!!

Това е лампичката за която говорех
    Прикачени файлове

Коментар

"Иконката" си я виж в мануала.Аз на това горе въобще не му вярвам:моя показва 99л/100км на място,засечи си го по класическият начин :пълно-пълно!?
      Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Не съм сигурен, но ми прилича за символ за ниско ниво на антифриза.
        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от veselin_stef Преглед на мнение
          Джипа е Гранд 3.1ТД и от два дни започна да ми харчи по 20/100. Няма промяна в работата на мотора, върви си като преди, гледах за течове навсякъде и нищо. Но горе на дисплея като натисна бутона да си видя средния разход и почти припадам.
          Освен това като се покара малко по дълго без да се гаси, започва да ми свети някакава иконка на таблото (малко прилича на акуулатор но не е) в долния ляв ъгъл. По-късно ще ви пратя снимка за да я видите нагледно.
          Нищо не разбирам от НИСАНи , но ето какво показва борд компютър на БМВто.
          Компютъра изчислява с колко литра ще изминеш 100 км с тази скорост ( в момента ).
          Ако се движиш с 5 км/ч 100 км ще ги минаваш 20 часа .
          Нормално е за 20 часа да ти похарчи 20 литра , даже и повече е нормално !. Това е математически модел заложен в компа и затова трябва да го схванеш , че е нормално .
          Ако обаче си тръгнеш със 100 км/ч - харченето ти става 10 литра за 100 км ( примерно )
          Дано си ме разбал ? Не се шашкай , а си засечи по Българския модел - пълниш до горе , минаваш 100 или 200 км и пак пълниш до горе ( ако е на същата бензиностанция- още по вярно ще изчислиш ) Това е !
          Успех !

Коментар

Благодаря, наиситна се оказа лампичката за антифриза.
            Имам още един въпрос, тъй като това ми е първия автоматик и никога до сега не съм се возил, камо ли да карам такова чудо, нормално ли е когато се движиш с около 30-40км/ч и като започна да натискам педала на газта плавно, вдига обороти, но не ускорява изобщо. Трябва да го натисна горе-долу на средата и тогава поема леко или вече т.нар. "кик-даун"????
            Последно редактирано от veselin_stef; 15-03-09, 21:30.

Коментар

Автоматиците имат една функция наречена "кик даун", ако си на ІІІ-та и натиснеш педала на газта до долу, колата първо връща на ІІ-ра и после почва ускорението, т.е. много усезателно те "лепи" за седалката. Ако обаче натискаш плавно, тя ускорява плавно на ІІІ-та.
              "Кик даун"-а, както си му е и името се регулира да се задейства при натискане педала на газта до дъно....ама понеже си се регулира, при теб може и да се е разрегулирал и да включва по-рано и от там да ти създава това усещане.
              Може да има и други причини, ама на боб и комп толкова
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

когато се движиш с около 30-40км/ч и като започна да натискам педала на газта плавно, вдига обороти, но почти не ускорява. Трябва да го натисна горе-долу на средата и тогава поема????
                Буксуващ пакет/предавка?
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Неразбирам, какво ме питате. Съжалявам

Коментар

Неразбирам, какво ме питате. Съжалявам
                    Колегата пита за симптом на гадна диагноза, ако това плавно повишаване на оборотите не е съпроводено с адекватно (плавно) ускорение на колата, възможно е някой от дисковите пакети (фрикционни съединители) да не работи добре.....защо диагнозите са няколко, но все за специализиран сервиз
                    П.П. този лик съм го давал и друг път и до някъде обяснява как работи автомата ( там пък най-отдолу е препртка към оргинала на английски за тези които не ползват руски)
                    Последно редактирано от дядо владо; 15-03-09, 21:48.

Коментар

Абе не питам точно Вас, а клуба от можещи и знаещи, като насока на размисъл Не се впрягай.

Значи, представи си че караш кола с механична кутия и буксуващ съединител - подаваш газта, ДВГ-то развива обороти, а скороста не се вдига, догато не "зацепи" износения съединител..... Та автоматика е група от съединители, много образно казано....... Където тези съединители са подредени на пакети.... Отговарящи за 1-ва, 2-ра и нататъка и задната..... Та ако ти буксува пакета, отговарящ за 2-та предавка/при тази скорост, дето казваш/, би трябвало да работи точно той, симптоми би трябвало да са същите.....
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                        Абе не питам точно Вас, а клуба..
                        извинявай не разбрах възможно е да е субективно усещане (и дано да е така), възможно е и износен пакет, и недостатъчно притискане на дисковете в пакета и оттам да пързалят ( ако наистина пързалят)
                        в тази тема автора е снимал едни парченца, които се оказаха части от "зегерката" отговорна за притискането на единия пакет. тук е малко, но ако е по-разрушена дисковете ще са здрави, ще получават и нормално налягане, но ще пързалят помалко А колегагата пък не е казал нищо за нивото на маслото в кутията и т.н.....

Коментар

До колкото разбрах, първо да сменя маслото на автомата и да видя как ще е и след това да мисла за сервизи????!!!!!!

Коментар

До колкото разбрах, първо да сменя маслото на автомата и да видя как ще е и след това да мисла за сервизи????!!!!!!
                            Ъхъ особенно ако не си го сменял никога. Преди да го смениш обаче виж нивото, цвета, мириса му и докладвай ....след малко мисля да си лягам, но утре може да звънкаш ако имаш питанки

Коментар

Джипа е Гранд 3.1ТД и от два дни започна да ми харчи по 20/100. ... Но горе на дисплея като натисна бутона да си видя средния разход и почти припадам.
                              Това е несериозно. Напълни го догоре, карай си нормално, мини 300-400 км и го напълни догоре пак на същата колонка на същата бензиностанция. Наливай докато не видиш неразпенена нафта в гърловината.

Бордните компютри са от лукавого
                              ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                              Volvo XC90 D5 Executive '12
                              Volvo XC60 D5 Summum '11
                              Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X