Обява

Свий
Няма добавени обяви.

питане за гранд чероки лимитед WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• питане за гранд чероки лимитед WJ

здравейте, искам да попитам няколко неща за чероки лимитед WJ :
    1. Колко харчи мотора 4.7, 3.1 на газ на бензин ?
    2. Има ли вносители в българия, турция и гърция абе некъде наблизо за окачвания и други части, които са необходими при повдигане.
    3. Ако има некой от форума дето да продава такъв джип да я пусни или да даде линк.

Благодаря предварително! и не се сърдете за тъпо зададени въпроси, защото все пак съм нов
    Сузуки Витара 1.6 8V
    Nissan X-trail 2.2DI 2003 Michelin 4x4 215/80/16

Живеем не както искаме, а както можем !

До: питане за гранд чероки лимитед WJ

4.7L харчи между 10 и 15 литра бензин на сто километра извънградско и 16 - 28 градско. Зависи как се кара.
    При мен с пет инча по-големи гуми, 22градско и 12 извънградско по БК. Борд компютъра не знае че гумите са по-големи.

Коментар

Моя 3,1 дизел харчи около 10,5-11,8 градско и около 9-9,5 л/100 км извънградско (120 с темпомат по магистралата). Гумите са 235/65/17 Pirelli Scorpion STR.

Тва е статистиката ми за ~2000 км, откакто го купих. Засичам го с пълнене до горе на една и съща колонка на една и съща бензиностанция (ЕКО-то на бул. Вапцаров).

Трябва да уточня, че моето "градско" е малко по различно от общоприетото, защото живея в Кокаляне - маршрута ми е ~17 км (Кокаляне-Полиграфически комбинат) в едната посока и имам само 2 светофара, пътуването ми отнема около 15-20 минути. По принцип този маршрут отговаря на това, което наричат "среден" разход - има малко градско, малко извънградско и малко "магистрала", по която се кара с около 100 (Цариградско).

Бордния компютър (поне моя де) лъже с около 6-10% надолу. При градско лъже повече, на дълъг път - по-малко.
      ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
      Volvo XC90 D5 Executive '12
      Volvo XC60 D5 Summum '11
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Гумите са 235/65/17 Pirelli Scorpion STR

Колега, какви са ти впечатленията от тези гуми на сняг, мокро и сухо, както и дали са шумни. Питам, защото имам летни, зимни и всесезонни гуми, но последните са доста по-шумни от останалите.
        А умувам и по въпроса дали е по-удачно да си купя определен вид нови всесезонни гуми и да карам само с тях?!

Коментар

Първоначално публикуван от p_chankov Преглед на мнение
          Гумите са 235/65/17 Pirelli Scorpion STR

Колега, какви са ти впечатленията от тези гуми на сняг, мокро и сухо, както и дали са шумни. Питам, защото имам летни, зимни и всесезонни гуми, но последните са доста по-шумни от останалите.
          А умувам и по въпроса дали е по-удачно да си купя определен вид нови всесезонни гуми и да карам само с тях?!
          Pirelli Scorpion STR ги водят всесезонни, но лично моето мнение е , че са за асфалт и не стават за сняг и лед.
          В този форум повечето колеги предпочитат БФ Гуудрич Алтерейн А/Т.
          Тази шарка става за лек оффроуд и не бучи много на асфалт.
          В зависимост от това къде ще караш /асфалт или черно, кал и т.н./, си избираш подходящи гуми.
          Аз съм си избрал Pirelli Scorpion АTR и съм доволен.
          Не бучат на магистрала, добре се държат на снега и по черните пътища.
          Общо взето става въпрос за компромис.
          Няма да навреди , да почетеш малко по темите за избор на гуми - ще ти е от полза!
          УСПЕХ В ИЗБОРА!
          ________________________________________________________________________________________
          Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
          HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
            Моя 3,1 дизел харчи около 10,5-11,8 градско и около 9-9,5 л/100 км извънградско (120 с темпомат по магистралата). Гумите са 235/65/17 Pirelli Scorpion STR.

Тва е статистиката ми за ~2000 км, откакто го купих. Засичам го с пълнене до горе на една и съща колонка на една и съща бензиностанция (ЕКО-то на бул. Вапцаров).

Трябва да уточня, че моето "градско" е малко по различно от общоприетото, защото живея в Кокаляне - маршрута ми е ~17 км (Кокаляне-Полиграфически комбинат) в едната посока и имам само 2 светофара, пътуването ми отнема около 15-20 минути. По принцип този маршрут отговаря на това, което наричат "среден" разход - има малко градско, малко извънградско и малко "магистрала", по която се кара с около 100 (Цариградско).

Бордния компютър (поне моя де) лъже с около 6-10% надолу. При градско лъже повече, на дълъг път - по-малко.
            Колега, след засичане пълен-пълен, ще се изненадаш от действителността.
            Ще установиш, че реалният разход ти е : 10-11 извън града и 12-16 градско-натоварен трафик къси разстояния.
            Пробвай!
            ________________________________________________________________________________________

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
              Ще установиш, че реалният разход ти е : 10-11 извън града и 12-16 градско-натоварен трафик къси разстояния.
              Пробвай!
              Няколко месеца карах 3.1 и даде същия разход 10-11 и 15-17 реално.
              Това че една седмица изхарчи 35 на 100 го отдавам на ниската температура (-15), макар че джипа беше на 70 000км и не би трябвало да се шашка толкова от ниските температури.
              Борд компютъра на 3.1 е пригоден да работи с дизелов двигател , а не е проектиран за него. Както и много други неща по дизеловите Гранд Черокита. От там и разхода на дисплея не е съвсем точен.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                Това че една седмица изхарчи 35 на 100 го отдавам на ниската температура (-15), макар че джипа беше на 70 000км и не би трябвало да се шашка толкова от ниските температури.
                Борд компютъра на 3.1 е пригоден да работи с дизелов двигател , а не е проектиран за него. Както и много други неща по дизеловите Гранд Черокита. От там и разхода на дисплея не е съвсем точен.
                Благодаря за подкрепата!
                Истината е по важна от всичко!
                На всеки му се ще да гори по-малко , но уви.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  От както съм си купил джипа 4.7V8 си вода статистика за показанията на БК и реален разход. БК показва с около 1 л. по-малка от бензиноколонките. Карам бързо, но без излищно "ръчкане" само извън градско и разхода ми лято е около 13-15 л/100 км, а зимата 15-18 но в неразринат сняг. Със закачена лека платформа с АТВ-та между 16-20 л./100км.

За газ не знам, но се замислям дали да не сложа.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Пробвай!
                    Ако прочетеш внимателно какво съм написал, ще разбереш, че точно така го засичам - пълня догоре, докато престане да се пени, нулирам километража, като мина 300-400 км отивам на същата колонка на същата бензиностанция (ЕКО-то на бул. Вапцаров) и пак пълня догоре, докато видя неразпенена нафта в гърловината.

Толкова гори просто - 10,5-11,8 градско и около 9-9,5 л/100 км извънградско.

Сега си проверих касовите бележки - откакто го купих, съм минал точно 2450 км. Последното зареждане е при 2340 км (от купуването), които съм минал с 262 литра нафта - тоест среден разход 11,19 л/100 км. От тия 2340 км извънградското е само 400 км - едно ходене до Пловдив и Пазарджик.

Моя БК лъже (показва по-малко) с около 1 литър/100 км на градско и около 0,5 на извънградско.
                    Volvo XC60 D5 Summum '11

Коментар

Колеги, много зависи от стила на каране - разликата може и да не е в машините - кротко каране за един не е със същото значение за друг...

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                        Колеги, много зависи от стила на каране - разликата може и да не е в машините - кротко каране за един не е със същото значение за друг...
                        Това е истината.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                          Ми аз на Вожда се возя, не го жуля, тва не е такъв тип кола. Някак си не ми се връзва тоя кораб да го карам спортно и да се състезавам по светофарите с разни пубери.

За жулене си имам зверски чипосани дизелови Алфи, с които ходя да късам гуми на пистата в Серес.

Eй така

Volvo XC60 D5 Summum '11

Коментар

Pirelli Scorpion STR ги водят всесезонни, но лично моето мнение е , че са за асфалт и не стават за сняг и лед.
                            В този форум повечето колеги предпочитат БФ Гуудрич Алтерейн А/Т.
                            Тази шарка става за лек оффроуд и не бучи много на асфалт.
                            В зависимост от това къде ще караш /асфалт или черно, кал и т.н./, си избираш подходящи гуми.
                            Аз съм си избрал Pirelli Scorpion АTR и съм доволен.
                            Не бучат на магистрала, добре се държат на снега и по черните пътища.
                            Общо взето става въпрос за компромис.
                            Няма да навреди , да почетеш малко по темите за избор на гуми - ще ти е от полза!
                            УСПЕХ В ИЗБОРА!
                            Аз пък съм много доволен от Pirelli STR, и то точно на сняг и лед. Баш в най-големите снегове на 19 и 20 февруари Вожда вървеше като танк в 45 см нов сняг. На асфалт също се държат перфектно, спират добре, изобщо не са шумни.

Ето ви един тест на всесезонни гуми, който ще излезе в новия брой на AUTO BILD 4x4 на 20 март 2009 г. (другиден).

http://mail.dir.bg/~tkm_digital/AllSeason.pdf

В общи линии STR е много по-добра на сняг и лед от евтина зимна гума и много по-добра от евтина лятна гума на сух асфалт. На мен това ми е напълно достатъчно - аз офроуд нямам намерение да карам, затова и не искам да се мъча с разни ATR-гуми. А и с всесезонната си спестявам досадната смяна на летни и зимни гуми два пъти в годината.
                            Volvo XC60 D5 Summum '11

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X