Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за ГАЗ и окачване за Гранд Ларедо 3.7, 2008

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за ГАЗ и окачване за Гранд Ларедо 3.7, 2008

Здравейте, колеги, имам молба, понеже сте компетентни по Грандове - искам да сложа на 1 Гранд 3.7 2008 газова бутилка на мястото на резервната гума и понеже той и така е мек и се клати в завоите явно ще се наложи да му сменя окачването отзад - та:
    1. Нужно ли е да се сменят и пружините и амортисьорите или само амортисьорите,
    2. Препоръчайте ми марка или е-магазин в САЩ от който да си ги поръчам.( за транспорта имам как...).

И накрая савсем кратко(знам общите неща, само специфичното при Гранда) метан или ЛПГ, т.е. прекалено слаб ли е метановия инжекцион за такъв двигател или ще успява да го раздвижва, щото той и на бензин не е кой знае какво - тия 210 коня трудно се развъртат на това голямо купе.

Благодаря Ви предварително.

До: Въпрос за ГАЗ и окачване за Гранд Ларедо 3.7, 2008

Е то ако не се накланя ще друса.
    SRT-8 е така. Отзад е с Bilshtein Sport. Такива и в България има.
    По-добре си ги вземи от БалканСтар, за да важи гаранцията.
    Няма нужда от смяна на пружини.

Коментар

Имай предвид само, че Билщайн Спорт могат да те откажат от каране по нашите пътища .

Коментар

Благодаря Ви за мненията за амортисьорите. От Балканстар едва ли ще ги взема - сега навсякаде всичко по е-магазините е без пари и другите валути паднаха срещу еврото, така че би трябвало да ми е по-изгодно да ги взема отнякаде другаде. Пък частите са идеални за е-шопинг - няма нужда от проба и т.н., купуваш по каталог......(гаранцията не ме касае,джипа е внос от УСА).

Имате ли други идеи, алтернативи на Bilshtein Sport ?

Благодаря!

Коментар

Аз лично бих дал един глас против газифицирането на този Джип .

Има амортисьори, които подлежат на настройка - Кони, мисля са така - там можеш да се ги нагласиш по предпочитанията, но настройката е малко трудна (поне доколкото съм чел).

Коментар

Сашо, благодаря.

Намерих Билщайн в американски онлайн магазини за по 50$, но не е модела Б6 спорт(май го има за Европа, но за УСА-то имат други моделни линии) и наистина ми е достатъчно изгодно, ще си го поръчам.

Колкото за газта е безалтернативна....

Коментар

Билщайн официално има и в България - обади се и попитай за модела и цената - гаранция ще е в пъти от щатската, но все пак си заслужава да опиташ.

Коментар

Естествено, че го направих
                В Аутохелп - не достявали такива, в Манинпекс ми предлагат Б6 Спорт(за щатските Грандове Билщайн Америка ми дава друг модел, който те не доставят) на цена 350 лв с доставка след 30 дни

Коментар

Здравей колега,
                  сложи ли газ на Гранда
                  мисля да се заимам с 3,7 ГЧ и как е возия - разход

Коментар

Здравей колега,

джипа го продадох преди 8 месеца и не мога да ти кажа при дългогодишна експлотация как е, докато беше в мен всичко беше ОК - разход в София 20/100 газ(на практика по-изгодно от дизел), динамика незабележимо спаднала спрямо бензина, на магистрала падаше към 13-14 при каране до 110 км/ч и 16-18 при 160 км/ч.(все пак аеродинамиката му е изключително "квадратна").
                    Бутилката е цилиндрична, под колата - на мястото на резервната гума, в момента не мога да се сетя колко литра беше - май 50 л. българска, до колкото си спомням има италиански кръгли и по 60 и 70 л, които са "по-дебели", но това не е проблем, защото има много място отдолу.
                    Резервната трябва да си я возиш вътре - по моите сметки се оказа, че този модел не е продаван на никой пазар и никаква модификация с патерица, само с пълноразмерна гума, т.е. - или возиш голямя гума вътре или караш примерно с фитили.

Това е за газта - в момента съм с друга газова кола, пак нова и с голям двигател - ами безалтернативна е спрямо бензина - в София освен с куфар или дамска чанта на колела, по-нисък разход от 15/100 не можеш да направиш, така че не му мисли много - струва си.

Все пак всичко зависи от километрите - ако джипа не ти е основна кола, а ще го караш 7 пъти в годината за 5,000 км. общо - стой си на бензин, ако го въртиш постоянно и си от 15,000 км. на година нагоре - слагай газ и си свиркай!
                    Последно редактирано от petrov_ivan; 14-02-10, 08:57.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X