Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee дизел - 3.1 или 2.7?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand Cherokee дизел - 3.1 или 2.7?

Здравейте колеги,решил съм се да си купувам джип и доста се чудех какъв модел да е,задължително трябва да е дизел,поради икономически причини Насочил съм се към Jeep Grand Cherokee около 2000-та година,но се чудя ако е такъв дали да е с 3,1 ТД двигател или с 2,7 на Мерцедес,кой е по-добър и с какво Вие към какъв джип ще ме насочите горе-долу за тези пари дет въври Черокито Това ще е първият ми джип! Благодаря ви предварително на всички
    [B][URL="http://metric.rodim.ru"][IMG]http://metric.rodim.ru/a1_a1_11_12_2008_2_1a.gif[/IMG][/URL][/B]
    [B][COLOR=Red][SIZE=4]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/SIZE][/COLOR][/B]
    [IMG]http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO/Icon%202.jpg[/IMG]

До: Grand Cherokee дизел - 3.1 или 2.7?

Тук пише две-три думи. Пък и на други места.
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=31488
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

ами по принцип мерцедесите имат едни от най-здравите двигатели .. моят е навъртял вече 800 000 км и основен ремонт не съм му правил.. но като се купува кола втора ръка се гледа общото състояние а не по принцип кое е по-добре..

Коментар

Имаш 2.7 на 800 000км

Коментар

Първоначално публикуван от ivako Преглед на мнение
          ами по принцип мерцедесите имат едни от най-здравите двигатели .. моят е навъртял вече 800 000 км и основен ремонт не съм му правил.. но като се купува кола втора ръка се гледа общото състояние а не по принцип кое е по-добре..
          Ще може ли да се уточниш за какъв двигател става дума?
          Старите дизели на мерцедес карат и по 1000 000км, Нооооо комън рейлите /2,7 црд/ НЕ могат да се похвалят със същата здравина, нечупливост и надежност.
          Сярата в нафтата много ги тормози и следват скъпи ремонти - край няма!
          ________________________________________________________________________________________
          Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
          HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

А 3.1 по-здрав ли е от 2,7 все пак нещо италианците не ми вдъхват много доверие,но все пак съм начинаещ и не разбирам много от джипове А разликата в скорост,набиране и т.н голяма ли е между 3,1 и 2,7 Като за начинаещ и то по-скоро за асфалт и лек оффроуд бива ли го този джип към който съм се насочил Grand Cherokee WJ мисля че е модела,след 99 година Благодаря ви
            [B][URL="http://metric.rodim.ru"][IMG]http://metric.rodim.ru/a1_a1_11_12_2008_2_1a.gif[/IMG][/URL][/B]

Коментар

Първоначално публикуван от NiGhTy Преглед на мнение
              Здравейте колеги,решил съм се да си купувам джип и доста се чудех какъв модел да е,задължително трябва да е дизел,поради икономически причини Насочил съм се към Jeep Grand Cherokee около 2000-та година,но се чудя ако е такъв дали да е с 3,1 ТД двигател или с 2,7 на Мерцедес,кой е по-добър и с какво Вие към какъв джип ще ме насочите горе-долу за тези пари дет въври Черокито Това ще е първият ми джип! Благодаря ви предварително на всички
              Ако искаш Гранд Чироки и по икономически причини искаш да избереш по-ефтиния вариант ... значи избери бензина, но ако просто си свикнал да караш дизелак /като мен например/... и твърдо искаш да е Гранд Чироки около 2000 г. ...амии пак избери бензина, дизела има сериозно висок разход и малко по-скъпа поддръжка. Да не влизам в подробности, че и не им достига мощност и са шумни на по-високи обороти дизелите.
              И вече най-икономически изгодното бензин + газификация.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                Ако искаш Гранд Чироки и по икономически причини искаш да избереш по-ефтиния вариант ... значи избери бензина, но ако просто си свикнал да караш дизелак /като мен например/... и твърдо искаш да е Гранд Чироки около 2000 г. ...амии пак избери бензина, дизела има сериозно висок разход и малко по-скъпа поддръжка. Да не влизам в подробности, че и не им достига мощност и са шумни на по-високи обороти дизелите.
                И вече най-икономически изгодното бензин + газификация.
                Не не,свикнал съм си на дизел и искам да е дизел,не съм твърдо решен да е Гранд-а,но съм се насочил към него,ако все пак ми предложите по-добър вариант за парите които варира Гранд-а около 2000 година,може и да си променя решението И все пак между тези 2,7 и 3,1 кой е по-удачният избор

Коментар

Първоначално публикуван от NiGhTy Преглед на мнение
                  Не не,свикнал съм си на дизел и искам да е дизел,не съм твърдо решен да е Гранд-а,но съм се насочил към него,ако все пак ми предложите по-добър вариант за парите които варира Гранд-а около 2000 година,може и да си променя решението И все пак между тези 2,7 и 3,1 кой е по-удачният избор
                  2.7 е по-мощен и по-нов като концепция, по-икономичен, и много страда от високо съдържание на сяра в горивото в Бг.
                  Но и на пазара е по-скъп естествено.
                  3.1 е само 140 к.с., а лапа повече нафтица от 2.7, и казват, че лесно крими и пука цилиндрови глави.
                  Така, че 2.7 grd е по-малкото зло.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

2.7 комън рейл моторът на Мерцедес има същия общ проблем като всички дизели на марката от това поколение - дюзите, който проблем се засилва от лошата нафта. Това обаче може и се избягва с редовна и качествена поддръжка. Това, че моторът не е надежден и че бил чуплив и пр. са пълни глупости.
                    Да, вероятно има случай на блокирал мотор, спукана глава и т.н., но моторът иначе е железен!

Нaскоро карах един Спринтер със същия мотор, купен нов в БГ на 550,000 км. Вярно беше уморен, но си вървеше и като изключим подръжката и 1 смяна на дюзи не е имал друг проблем.

Сярата в нафтата яде всички дизели, по-сложните повече. Има добавки, който чистят системата до блясък и редовната им употреба помага много.

Коментар

При избор на 3,1тд - предимства:
                      - по-ниска цена на придобиване, по-евтини консумативи, по-евтини резервни части и възли, не е толкова капризен към горивото, евентуалните ремонти излизат значително по-евтино в сравнение с другия вариант.
                      недостатъци:
                      - При прегряване -пука глави, с няколко коня по-слаб, в сравнение с МБ , разход 10-11- извънградско и 15-16-градско, шумен е при скорости над 120км/ч

При избор на 2,7сди - предимства:
                      - караш мотор Мерцедес от по-ново поколение, с няколко кончета по-мощен,
                      недостатъци:
                      -По-висока цена на придобиване
                      - проблемни дюзи - скъпи са и ремонта е скъп, по-скъпи консумативи, по-скъпи резервни части и възли, много капризен към горивото по отношение на сярата и биодизела.За разхода - с 0,5-1л гори по-малко от 3,1.Шума е с една идея по-слаб, но като цяло си е шумен.
                      ________________________________________________________________________________________
                      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                        При избор на 3,1тд - предимства:
                        - по-ниска цена на придобиване, по-евтини консумативи, по-евтини резервни части и възли, не е толкова капризен към горивото, евентуалните ремонти излизат значително по-евтино в сравнение с другия вариант.
                        недостатъци:
                        - При прегряване -пука глави, с няколко коня по-слаб, в сравнение с МБ , разход 10-11- извънградско и 15-16-градско, шумен е при скорости над 120км/ч

При избор на 2,7сди - предимства:
                        - караш мотор Мерцедес от по-ново поколение, с няколко кончета по-мощен,
                        недостатъци:
                        -По-висока цена на придобиване
                        - проблемни дюзи - скъпи са и ремонта е скъп, по-скъпи консумативи, по-скъпи резервни части и възли, много капризен към горивото по отношение на сярата и биодизела.За разхода - с 0,5-1л гори по-малко от 3,1.Шума е с една идея по-слаб, но като цяло си е шумен.
                        Колегата пита кой мотор е по-добър. Какво общо има цената на частите и цената на придобиване с качеството на мотора.

А за разхода - 11 извън на мен прави при и над 160 км. Градско - в момента - 13.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X