Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем 4.0 л. мотор на JEEP

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: проблем 4.0 л. мотор на JEEP

Газовия компютър взема всичката информация от бензиновия, закачен е на бензиновите инжектори. Търси проблема така, че все едно нямаш газово.

Коментар

Преди да разчанчиш компа - провери кабелите .
      Ако някой кабел е тръгнал да избива - много трудно се хваща !
      В пост #5 съм обяснил. Отново си мисля за кабели !

Коментар

Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнение
        Колега пак ти казвам имах същия проблем едно към едно като твоя само дето аз нямам газ.И смених акумулатора и всичко се оправи.За да не те набутам вземи от някой авер читав акумулатор и пробвай.От лебедките акумулатора много по-бързо му се еб....а майката.
        приател още на другия ден след като ми писа смених акомолатора,
        същата работа

Коментар

Колега, провери си стъпковия мотор .

Коментар

Братле 96% ти гарантирам че автомобила ти има разхерметезиран всмуактелен колектор(сиреч смуче въздух вероятоно от гарнитурата на колектора към главата или самият колектор е спукан или хлабави гайки) провери ги възможно е гарнитурата да е дефектна-херметизирай системата!
            Поради факта че смуче допълнително въздух преди дебитомера няма кое да отчете грешка съответно при ниски обороти пре-обедняването на сместа води до влошена работа на мотора заради детонациите,при форсиране количеството на гориво се увеличава и ДОНЯКЪДЕ компенсира разликата.
            Напълно е възможна поява на съотвтния проблем при експлоатация ПРЕДИМНО на втечнен газ!
            СЪВЕТ-провери къде що е връзка(резбова,с винтови или други скоби)

Надявам се да съм ти бил от полза!
            УСПЕХ!!!
            Последно редактирано от kinex; 28-02-09, 07:24. Причина: пг

Коментар

Спокойно с колегата вчера се видяхме и каза е установил повредата.Ламбда сонда.
              [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
              [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
              [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
              [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

И аз си мислех за ламбда сондата. Интересно, защо не му е светнала на таблото и още по интересно, защо не са я открили на компютърната диагностика. Ако и ламбдата не беше, значи някой изпускателен клапан не затваря добре.При такъв проблем колата глъхне на ниски обороти и е добре при високи.Но по принцип това се среща най-често при Опелите. Нарича се - синдром на Опел!
                Браво на колегата, че си е оправил машината!Пожелавам му поне 50000км без ядове! (то като се замисля - дай Боже секи му! )
                Jeep Cherokee XJ `91
                "... До 9 Септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст!
                След девети той направи съдбоносната крачка напред!..."

Коментар

благодаря на всички съпричасни към проблема.
                  не исках да казвам голяма ДУМА докато не сменя л. сондата,
                  но колегата Ciklon е споделил с вас, и все пак нека пристигне сондата пък ще видим.

Коментар

Живко,имах същия проблем на мойта вектра ,смених дебитомер,датчик на колянов вал,маркучи и кво ли не , излезе че ми са спукани смукателните тръби от долната страна и не се виждаше докато не ги разглобих.Сложих нови и всичко е ОК.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X