Обява

Свий
Няма добавени обяви.

що е туй зимна гума за джип, има ли смисъл в това?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: що е туй зимна гума за джип, има ли смисъл в това?

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
    Ако "черната" част от пътя не се разчиства от снега подчертано снежна гума няма да ти свърши работа - вземи си просто по-качествени универсални гуми.
    +1.А ако е за асвалт,покрит със сняг(отъпкан),дори заледен от долу,взимай снежните.На Сашо Гранда с такива гуми го изтеглих без проблеми тази зима,при изкачване на малък наклон.Но като нагазих в пухкавия дебел сняг-гола вода,все едно карах на пясък.Разумния избор в твоя случай БФГ А/Т
    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
      Dълбоките коловози се решават с висока гума ! Въпроса е колко е кално на дъното на коловоза и каква е калта !
      Други хора наоколо има ли да живеят ? Те с какво се придвижват ?
      другите хора там , като падне сняг ходят пешком... повечето са възрастни.
      не бързам за никъде...
      XJ 2.5TD '98

Коментар

към подчертано зимни ще се ориентирам другата зима. намерих маршрут при който ще се качвам по асвалта в горната махала, а по черния ще слизам до къщата надоло, и после ще излизам на асвалта пак надоло по черен път... така че най-важно ще ми е да издрапам до горе по непочиствания асвалт... и за всеки случай май ще трябва да се оборудвам с вериги.
        не бързам за никъде...
        XJ 2.5TD '98

Коментар

В момента карам с такива и нямам проблеми!
          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от салко Преглед на мнение
            В момента карам с такива и нямам проблеми!
            И аз съм със същите гуми ,не съм ги пробвал на сняг ,но съм се убедил ,че небива да виждат кал и коловози , защото ще трябва да чакаш да изсъхне за да я извадиш.
            JEEP PATRIOT, 2.0CRD , 2008
            JEEP CHEROKEE XJ ,SPORT 4.0L 2000
            JEEP COMMANDER, 4.7L , 2009
            JEEP GRAND CHEROKEE WJ 4.7L H.O , 2005 OVERLAND 0878102108 -Иван

Коментар

мишленките са ми единия варянт за другата зима. в калта ако закъсам ще ги лекувам с вериги/колкото и да е смешно, правил съм го с лека кола не веднъж/, пък при по дълги безснежни периоди ще си слагам за калта - калните гуми...

днес се катерих горе, с една кофа пясък стръмното се оказа че се минава /явно трябва една торба да метна в колата/ , а по коловозите бях най добър с М/Тто... кат истинний снегорин. едвам си познах пътя де е . отклонението не се виждаше, така бе наваляло.
              не бързам за никъде...
              XJ 2.5TD '98

Коментар

Случайно видях едни гуми- китайски май бяха.
                Впечетление ми направи, че са от много мека съставка , грайфера е на големи и едри "лукуми", типично за кални гуми, НО имаха напречни близки един до друг прорези, типично за зимна гума.
                Провери по каталозите - това са " твоите гуми"!
                Собственика каза , че е много доволен от тях в кал и сняг по асфалт.
                Успех!
                ________________________________________________________________________________________
                Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                  Случайно видях едни гуми- китайски май бяха.
                  Впечетление ми направи, че са от много мека съставка , грайфера е на големи и едри "лукуми", типично за кални гуми, НО имаха напречни близки един до друг прорези, типично за зимна гума.
                  Провери по каталозите - това са " твоите гуми"!
                  Собственика каза , че е много доволен от тях в кал и сняг по асфалт.
                  Успех!

нещо такова ли имаш предвид?
                  не бързам за никъде...
                  XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение

нещо такова ли имаш предвид?

Не!!!
                    Ламелите са много повече- като на зимна гума и са напречни.
                    ________________________________________________________________________________________
                    Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                    HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

дам, благодаря! ще поогледам...
                      не бързам за никъде...
                      XJ 2.5TD '98

Коментар

хм.. малко се отстраняваме от темата.. а някои колега може ли да си каже впечатленията от малатеста кобра на такъв терен..?
                        понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                        JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                        Honda Shadow VLX 600 - 1999
                        FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                        Влади

Коментар

Най-добре е зимата със зимни,лятото с летни по-скъпо е,но по-добре.Аз имам МЛ 270 цди с всесезони дунлоп М+С 275/55/17,за качване се справят горе долу,но като е заледено не спират много добре.Ако не ти е дигната джипката,може снега да повдига купето и гумите губат от сцеплението си от там да ти идват проблемите в конкретния случаи.Mожеш да погледнеш тук се тестват всякакъв вид гуми.Списание Авто билд имат съшто тестове на гуми и мовеш да си направиш преценка.http://www.tirerack.com/winter/wintertesting.jsp

Коментар

Bridgestone A\T Dueler Много добра гума.Преди 1 седмица на Пампорово, пътя за пистата беше заледен, а после наваля сняг.Направо чудо.Но се качваха и автомобили без вериги но с хубави гуми.Гранда нямаше грижи с гумите.За мен това е гумата и смятам пак да си взема такива.Карам ги и зиме и лете.
                            Прикачени файлове
                            Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                            Това е положението.

Коментар

Да споделя и малко от моя опит.
                              Според мен, зимните гуми действително имат основно значение при движение в сегашните снегове.
                              Дори и моето маломощно Чероки 2.1 тд се справя съвсем прилично с дълбокия и плътен сняг в Плевен, с помощта на зимните гуми Медвед Я-569. Шарката на протектора е агресивна, а дълбочината му е доста "приятна". Освен това, спирането с тях е доста сигурно - няма провлачвания, опити за поднасяне и др.
                              При това, на цена почти на половина от тази на останалите производители. Вярно е, че са шумни и тежки, но в този сезон точно комфортът и икономията на гориво не са най-важен елемент при шофиране, нали?

ПП. Няма да казвам каква "шейна" беше джипа с едни старички Michelin M+S. От студа ставаха като пластмаса.

(така изглеждат гумите)

А, ето и резултата, при използването им в снега:

proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                              NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                              Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

като се замисля, без абс карането с М/Т като моето при тези пътни условия в момента би си било руска ролетка...
                                не бързам за никъде...
                                XJ 2.5TD '98

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X