Обява

Свий
Няма добавени обяви.

чуденка за климатик на чероки...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• чуденка за климатик на чероки...

когато пусна климатика на топло /парно/ и на позиция с обдухване на предното стъкло и пасажерите, или само обдухване на стъклото ми прави впечатление на празен ход се увеличават оборотите на двигателя - от нормалните 1- 2 деления под 1000, на 1-2 деления над хиляда, и май се включва компресора?!? чудя се нормално ли е? ако променя посоката на въздушния поток -само към краката, или само към пасажерите- оборотите се нормализират...
    не бързам за никъде...
    XJ 2.5TD '98

До: чуденка за климатик на чероки...

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
    когато пусна климатика на топло /парно/ и на позиция с обдухване на предното стъкло и пасажерите, или само обдухване на стъклото ми прави впечатление на празен ход се увеличават оборотите на двигателя - от нормалните 1- 2 деления под 1000, на 1-2 деления над хиляда, и май се включва компресора?!? чудя се нормално ли е? ако променя посоката на въздушния поток -само към краката, или само към пасажерите- оборотите се нормализират...
    Напълно нормално - при обдухване на стъклата по дифолт се включва и компресора на климатика, за да може въздуха да бъде изсушен. Щото най-често въздуха се насочва натам, когато стъклата се изпотят - а изсушеният въздух моменталически ги изсушава.

При 99% от автомобилите е така.
    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
    Volvo XC90 D5 Executive '12
    Volvo XC60 D5 Summum '11
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

благодаря! ще съм спокоен, щом е така...
      не бързам за никъде...
      XJ 2.5TD '98

Коментар

)) при моя модел чероки 2,1 тди , независимо дали е на климатик или на парно..оборотите се вдигатл. след като се изключи оборотите се нормализират )) има даже известна благинка от това за да има по добра динамика в градско движение включвам парното и колата дръпва по добре от място
        понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
        JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
        Honda Shadow VLX 600 - 1999
        FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
        Влади

Коментар

Като говорим за климатици, това което зьабелязах на моето чероки 2.5 от 1998, е че климатика не се изключва изобщо. Дали е зима на топло или лято на студено (без да е в синьото) все си има конденз отдолу и съединителя на климатика е зацепен и работи постоянно. Така ли е или се бъркам. Ако е така има ли вариант да се изключи през зимата?

Коментар

Първоначално публикуван от Hans_Gruber
            Като говорим за климатици имам въпрос за моя на чероки 2,5 1998. Струва ми се, че климатикът е постоянно зацепен и работи винаги когато вентилаторът е включен. Независимо дали е в червеното поле за топло или бялото за нормална външна температура. Така ли е и може ли по някакъв начин да се изключи пермаментно за през зимата?
            В какво положение е ключа за насочване на въздушния поток. Ако е за обдухване на стъклото - ще работи и климатика. Поне при по-старите модели, без супер компютри, е така.

Коментар

Без значение пробвах го при всички положение, няма разлика. Климатика работи и оборотите не се променят при превключване. Сега тъкмо като постнах предишното съобщение, излязох да направя 1 кръгче и да пробвам. Положението е едно и също.

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
                благодаря! ще съм спокоен, щом е така...

Не виждам нищо нормално в над 1000 оборота за минута на празен ход. При мен няма такова нещо при никое положение на вентилация и климатик. Оборотите дори не се вдигат осезаемо..или ако се дигнат се стабилизират след време (но никога над хиляда). Според мен търси проблем, но ти си знаеш най добре. Ако винаги е била така...може би така трябва. Успех
                Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

Коментар

Първоначално публикуван от Pavlin Преглед на мнение
                  Не виждам нищо нормално в над 1000 оборота за минута на празен ход. При мен няма такова нещо при никое положение на вентилация и климатик. Оборотите дори не се вдигат осезаемо..или ако се дигнат се стабилизират след време (но никога над хиляда). Според мен търси проблем, но ти си знаеш най добре. Ако винаги е била така...може би така трябва. Успех

абе и на мен не ми харесва хич над 1000 оборота на празен ход. от друга страна, докато гледах коли преди да купя моята и на други черокита от 97ма нагоре които пробвах съм забелязвал същото. ама ме заглождиха тези високи обороти
                  не бързам за никъде...
                  XJ 2.5TD '98

Коментар

здрасти . на помпата на моето чероки , където е дроселовата клапа, има една бобина , която е свързана с лостче .и когато е вкключено парното , на тази бобина се подава ток и блокира "нормалния празен" ход на двигателя и го покачват до около 1000-1200 оборота, което е нормално. по късно ще постна тази снимка с въпросната бобина.
                    понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                    JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                    Honda Shadow VLX 600 - 1999
                    FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                    Влади

Коментар

От: чуденка за климатик на чероки...

И аз имам една чуденка относно климатика ми Grand Cherokee 3.1 TD 1999. Като включа климатика тръгва вентилатора но не и компресора. Има си фреон провериха го. Ако може за съвет

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X