Здравеите,въпреки тенденцията за' наджипяване' във форума,аз имам обратната нужда.Искам да сложа по-бърз диференциал на моето Чероки 2.8 2003г. Пътувам доста и ми се ще това да става при по-ниски обороти.Извън пътя почти не ми се е налагало ползването на бавните скорости. Мотора дърпа достатъчно и без тях.Имате ли предсрава дали това е възможно да стане, и естествено към кои сервиз да се обърна? Имам идея,че дифа на този с 3.7 бензин е по-бърз от моя,но дали могат да бъдат заменени? Вече доста време разсъждавам по въпроса,но освен към Вас,не знам към кого да се обърна.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
По-бърз диференциал за Чероки 2.8 2003 г?
Свий
X
-
До: По-бърз диференциал за Чероки 2.8 2003 г?
Първоначално публикуван от ivanko4x4 Преглед на мнениеЗдравеите,въпреки тенденцията за' наджипяване' във форума,аз имам обратната нужда.Искам да сложа по-бърз диференциал на моето Чероки 2.8 2003г. Пътувам доста и ми се ще това да става при по-ниски обороти.Извън пътя почти не ми се е налагало ползването на бавните скорости. Мотора дърпа достатъчно и без тях.Имате ли предсрава дали това е възможно да стане, и естествено към кои сервиз да се обърна? Имам идея,че дифа на този с 3.7 бензин е по-бърз от моя,но дали могат да бъдат заменени? Вече доста време разсъждавам по въпроса,но освен към Вас,не знам към кого да се обърна.
Забравяш малката подробност, че джипа ти е 4х4, от което следва , че преработката трябва да се отнася и за ДВАТА ДИФЕРЕНЦИАЛА!
Ако си съгласен на компромиси и искаш да караш само на задно и ако раздатката позволява , може да свалиш предния кардан и да манипулираш само задния диф.
При този вариант, забравяш за 4х4 и си имаш едно висико, тежко и доста горящо комби.Избора е твой.
Успех!________________________________________________________________________________________
Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006
-
Идея нямам с какви предавателни числа са диференциалите на Либърти, но лично аз ако трябва да търся решение на подобна задача, щях да се насоча към по-големи гуми. Който е разглобявал хипоидни предавки знае за какви хилядни от милиметъра става въпрос. Вероятността да не се сглоби правилно и след 20-30 000км да почне да вие е голяма.
Предполагам 265/70-16 няма да опират.
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=27305
Коментар
-
Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеИдея нямам с какви предавателни числа са диференциалите на Либърти, но лично аз ако трябва да търся решение на подобна задача, щях да се насоча към по-големи гуми. Който е разглобявал хипоидни предавки знае за какви хилядни от милиметъра става въпрос. Вероятността да не се сглоби правилно и след 20-30 000км да почне да вие е голяма.
Предполагам 265/70-16 няма да опират.
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=27305
Аз лично бих предпочел вместо 265/40 -16 да сложа 245/75- 16, защото по този начин ще намаля контактната площ, което влияе благоприятно на разхода и на поведението на сняг и лед. Това е лично мое предпочитание и не го налагам на никого.
При положение, че джипа няма да се кара в кал, не са необходими широки гуми.
Трябва да се вземат назаем от друг джип и да се пробва , ако не упират при пълни завои и чекнене на мостовете - това са твоите гуми!
Успех!________________________________________________________________________________________
Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006
Коментар
-
Този размер 245/75-16 направо съм го забравил че съществува,защото самата конструкция на гумата гарантира лошо пътно поведение.
Ако се търси само икономия на гориво наистина е по-подходящ от 265/70-16. Като диаметър са еднакви.
ПС
Горния линк го дадох за да се види как големината на гумите и предавателното число на диференциалите влияят на разхода на гориво.
Коментар
-
Разбирам,не слагах в сметките двата дифа,а само задния(колко глупаво).Да, за гумите ми беше другата идея,и сега започвам да меря,но мисля че без изрязване на подкалниците няма да мина.Като ги гледам няма много място между тях и гумата. Но по-добре това отколкото да сменям колата в тази криза. А тя толкова си ми харесва.Досега никакви проблеми с нея,чак да не повярва човек.Мотора бил италиански...Благодаря за отговорите. Та кои размер гуми препоръчвате?ZX-12-R;KLR 650;VULKAN 900;JAWA 350 с кош;JEEP CHEROKEE 2.8;SUBARU IMPREZA
Коментар
-
А имали начин на изчисляване,или по-скоро колко предполагате че ще паднат оборотите с единия от двата размера(те нали са еднакъв диаметър)?Но това ми е варианта само-гумите.А размера ше е този с по-малкото преработки.Поздрави!
ZX-12-R;KLR 650;VULKAN 900;JAWA 350 с кош;JEEP CHEROKEE 2.8;SUBARU IMPREZA
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар