Обява

Свий
Няма добавени обяви.

настройка автоматично гасене на фарове за гранд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• настройка автоматично гасене на фарове за гранд

Здравейте!
    При загасен двигател фаровете на Гранда остават да светят няколко минути и след това автоматично загасват. Едва наскоро научих , че това е някаква "екстра". Дали е възможно да се променя интервала на светене и ако е възможно откъде се задава ?

До: настройка автоматично гасене на фарове за гранд

Модел и година на производство, поне. Че боба ми нещо се развалил, и нищо не казва..... А сега да правя кафе, вече е късничко.....
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от peterkyosev Преглед на мнение
      Здравейте!
      При загасен двигател фаровете на Гранда остават да светят няколко минути и след това автоматично загасват. Едва наскоро научих , че това е някаква "екстра". Дали е възможно да се променя интервала на светене и ако е възможно откъде се задава ?
      На Гранд Чероки WJ това е функцията follow me home, която се настройва от бордния компютър на тавана. Може да светят 30, 60 или 90 секунди след загасяване на двигателя. Тук е описано как се прави http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherok...al/page_32.htm

Иначе даже и да оставиш фаровете включени, те загасват автоматично след 8 минути, за да не изтощят акумулатора. Тъпото е, че габаритите остават да светят, а те също могат да изсмучат акумулатора за една нощ.

На тази страница http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherok...al/page_25.htm най-долу е описано:

Функция задержки выключения фар

Данная функция обеспечивает безопасность и дополнительное удобство, если вы выходите из автомобиля в неосвещенном месте. В зависимости от настройки фары будут продолжать гореть в течение 30, 60 или 90 секунд и затем автоматически выключатся. Для того чтобы воспользоваться этой сервисной функцией, выключите зажигание при включенных фарах и только потом переведите рукоятку центрального выключателя освещения в положение "OFF" (Выключено). Фары будут продолжать гореть в течение установленного интервала времени. За более подробной информацией о том, как пользоваться этой сервисной функцией, обращайтесь к разделу "Верхняя консоль".

А тук http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherok...al/page_24.htm е обяснено за изключването на забравените фарове, а именно:

Защита от случайного разряда аккумуляторной батареи

Если оставить фары или задние противотуманные фонари включенными и повернуть ключ зажигания в положение OFF (Зажигание выключено), то внешние световые приборы автоматически погаснут через 8 минут. Если включены передние габаритные огни, то они будут продолжать гореть до тех пор, пока не переключить рукоятку центрального выключателя освещения. Приборы наружного освещения вернутся в нормальный режим работы при включении зажигания или переключении рукоятки центрального выключателя освещения.
      Последно редактирано от Carburettor; 07-02-09, 18:39.
      ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
      Volvo XC90 D5 Executive '12
      Volvo XC60 D5 Summum '11
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Гранд чероки 2.5 дизел 1998 г.

Коментар

Благодаря за изчерпателния отговор на Carburettor. Много ми помогна.

Коментар

Първоначално публикуван от peterkyosev Преглед на мнение
            Гранд чероки 2.5 дизел 1998 г.
            Това би трябвало е ZJ. На моя не съм търсил подобни настройки.....
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

ZJ e наистина. След изчерпателните обяснения за WJ, насочването към верните секции и ключови думи в руските сайтове, ако има такава настройка ще я открия и изпорбвам, а ще пиша за резултатите тук.

Коментар

Виждам, че темата е старичка, но за да не пускам нова да попитам и аз.
                При Чероки 96-та 2,5тди какъв е начина да се направи автоматично да се изключват. Сега като ги оставя да светят и след няколко минути само изпищява, но си остават включени и съответно акумулатора на сутринта е "капалдъ" както се изразява един мой познат. Все си мисля, че без жичкаджия няма оправия, ама да питам, може да има и по-добър вариант.

Коментар

На моя си спират след 1 минута. ZJ 96та. Но колата е внос от Швеция и фаровете са ми постоянно пуснати. (Когато врътката е на положение офф, пак си светят). Мога да настройвам дали да светят къси , къси и дълги или нищо да не свети след като извадя ключа. Времето което да светят не може да се настройва!
                  Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
                    На моя си спират след 1 минута. ZJ 96та. Но колата е внос от Швеция и фаровете са ми постоянно пуснати. (Когато врътката е на положение офф, пак си светят). Мога да настройвам дали да светят къси , къси и дълги или нищо да не свети след като извадя ключа. Времето което да светят не може да се настройва!
                    ама ти си със ZJ, а аз с XJ...

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                      ама ти си със ZJ, а аз с XJ...
                      Офф сори, не видях
                      Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Проблема е решен. Жичкаджиите оправиха работата. Вече пищи при включени фарове, когато се отвори която и да е от вратите. Другата модификация е, че ми добавиха ключе, с което принудително да изгасям всички плафони в купето, дори и при отворени врати. Костваше им 20мин. работа, а на мен 20лв.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X