Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Знае ли някой нещо за хъбове на Jeep Cherokee 97-2001

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Знае ли някой нещо за хъбове на Jeep Cherokee 97-2001

хмм... мислех, че става дума за американски коли, на УАЗ май са си с хъбове...

П.П. Проблем е дотолкова, доколкото ходът на шлицевата втулка не е достатъчен, в следствие на което шлиците зацепват в края на вала, което пък води до критично претоварване и частично износване на началото на шлиците, както на вала, така и на втулката. Ходът се ограничава от недостатъчно огънатата вилка, която опира в кутията на разеденителя, а вакуумната мембрана е в състояние да осигури още 10-15 мм ход. Правилното решение е нова, по-изнесена, или огъната допълнително, вилка. При моя случай, зацепването ставаше на 6 мм, от които реално работеха само 3, заради износване на предните ръбове на шлиците.
    Последно редактирано от giorgio; 04-02-09, 14:44.
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Може би тук ще е полезно някой от знаещите да поясни как стои въпроса с необходимостта от хъбове, в зависимост от вида на предния мост - тези с цели мостове /със зависимо предно окачване/ и тези, с независимо предно окачване с "А" образни носачи и с полуоски и шарнири с равни ъглови скорости. При последните /с независимото окачване/ има ли такива с хъбове и съответно с възможност за изключване на въртенето на плуоските, предния кардан и диференциал, или при тях не са необходими? Иначе, ако имаше такива хъбове, то при раздатка примерно 242 и режим 2Н отпред нищо не би се въртяло, освен колелата. Благодаря предварително на тези, които ще разяснят за останалите този въпрос! Поздрави!
      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
      First impression is not always true. Get inspired.
      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Колеги, развихте цял ферман за едни хъбове. Моят е парт-тайм и основно го карам из града на задно предаване. Поради този факт ми се иска да му отцепя предния мост и да не се върти всичко, че и без това съм сложил един размер по-големи рошави гуми. Да не се мъчи машината по асфалта. За разхода на гориво резонът е в рамките на0.5 до 0.7 литра и не е за пренебрегване ако се вземе предвид, че се кара повече.

По въпроса за хъбовете като цяло, съм съгласен с колегата, че са необходими. Имам и Сузуки Джимни 1.3 от 2007 година с вакумни хъбове и си има доста прилична разлика в разхода. от стария самурай, който ми бе от серията без хъбове.

Но да се върна на въпроса с Черокито - има ли някой друг инфо къде в Пловдив или СОфия да намеря хъбове за модела?

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
          Може би тук ще е полезно някой от знаещите да поясни как стои въпроса с необходимостта от хъбове, в зависимост от вида на предния мост - тези с цели мостове /със зависимо предно окачване/ и тези, с независимо предно окачване с "А" образни носачи и с полуоски и шарнири с равни ъглови скорости. При последните /с независимото окачване/ има ли такива с хъбове и съответно с възможност за изключване на въртенето на плуоските, предния кардан и диференциал, или при тях не са необходими? Иначе, ако имаше такива хъбове, то при раздатка примерно 242 и режим 2Н отпред нищо не би се въртяло, освен колелата. Благодаря предварително на тези, които ще разяснят за останалите този въпрос! Поздрави!
          Няма значение дали е с цял преден мост или с независимо.Има значение дали е Парт-тайм или не...
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от Hans_Gruber Преглед на мнение
            Колеги, развихте цял ферман за едни хъбове. Моят е парт-тайм и основно го карам из града на задно предаване. Поради този факт ми се иска да му отцепя предния мост и да не се върти всичко, че и без това съм сложил един размер по-големи рошави гуми. Да не се мъчи машината по асфалта. За разхода на гориво резонът е в рамките на0.5 до 0.7 литра и не е за пренебрегване ако се вземе предвид, че се кара повече.

По въпроса за хъбовете като цяло, съм съгласен с колегата, че са необходими. Имам и Сузуки Джимни 1.3 от 2007 година с вакумни хъбове и си има доста прилична разлика в разхода. от стария самурай, който ми бе от серията без хъбове.

Но да се върна на въпроса с Черокито - има ли някой друг инфо къде в Пловдив или СОфия да намеря хъбове за модела?
            Колега,няма и не се предлага за модела.А и няма къде да ги поставиш.А и би трябвало да имаш вакуумен дисконектор на дясната полуоска,та поне предния кардан да не се върти...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Колега на мост Дана 30, какъвто е и твоя, неможеш да сложиш хъбове. Самия мост фабрично има дискънектор, който върши същата работа като хъбовете. Карай си спокойно нищо излишно не ти се върти.
              99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
              It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X