Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Знае ли някой нещо за хъбове на Jeep Cherokee 97-2001

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Знае ли някой нещо за хъбове на Jeep Cherokee 97-2001

Здравейте колеги,

От доста време се чудя къде мога да намеря хъбове за моето чероки. В нета хъбове много и то най-различни, но и до сега не мога да намеря единен отговор какви точно механични хъбове да си сложа на моята джипка. Моделът е Cherokee sport 2.5 TD производство октомври 1998 г.

Помогнете ако имате инфо какво да търся и от къде. Аз лично съм от Пловдив и поне при нас не съм видял.

До: Знае ли някой нещо за хъбове на Jeep Cherokee 97-2001

Първоначално публикуван от Hans_Gruber Преглед на мнение
    Здравейте колеги,

От доста време се чудя къде мога да намеря хъбове за моето чероки. В нета хъбове много и то най-различни, но и до сега не мога да намеря единен отговор какви точно механични хъбове да си сложа на моята джипка. Моделът е Cherokee sport 2.5 TD производство октомври 1998 г.

Помогнете ако имате инфо какво да търся и от къде. Аз лично съм от Пловдив и поне при нас не съм видял.
    Колега ти нямъш хъбове и няма да имаш.
    [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
    [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
    [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
    [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Колега аз знам че нямам хъбове, въпросът е къде да ги намеря. А не знам защо мислиш че няма и да има. Единственото тук е дали за този модел има единни, които стават? Това ме интересува.
      Последно редактирано от kinex; 04-02-09, 07:41.

Коментар

Колега аз знам че нямам хъбове, въпросът е къде да ги намеря. А не знам защо мислиш че няма и да има. Единственото тук е дали за този модел има единни, които стават? Това ме интересува.
        И каква е идеята да имаш хъбове ще нещо не ми става ясно?Ако е за да е по-икономичен значи си збъркал марката на колата Аз лично не виждам идея да се добавят още аз мен излишни неща

Коментар

Колега аз знам че нямам хъбове, въпросът е къде да ги намеря.
          И моя "Джип4о" CJ7 нямаше.....но на панаира в Пловдив "Явор-Вромос"(колега от форума) ми оферира и ръчни и автоматични
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ако раздатката има режим само заден мост, от хъбовете си има смисъл.

Ако е фул тайм и винаги е 4х4, смисъл няма никакъв. Така или иначе отдолу всичко си се върти.

Отделно, ако има разни виско съединители, електроники и т.н., и не е предвидено за хъбове, насадените и изключени хъбове може да не и се отразят особено добре.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Ако раздатката има режим само заден мост, от хъбовете си има смисъл.

Ако е фул тайм и винаги е 4х4, смисъл няма никакъв. Така или иначе отдолу всичко си се върти.

Отделно, ако има разни виско съединители, електроники и т.н., и не е предвидено за хъбове, насадените и изключени хъбове може да не и се отразят особено добре.
              Колега това чероки е със раздатка 231 има 2Н в раздатката няма съединители нито каквато и да е електроника то е парт-таим и ако имаше нужда от хъбове производителя щеше да сложи

Коментар

Първоначално публикуван от gun Преглед на мнение
                Колега това чероки е със раздатка 231 има 2Н в раздатката няма съединители нито каквато и да е електроника то е парт-таим и ако имаше нужда от хъбове производителя щеше да сложи
                Е, с това си твърдение обезсмисляш хъбовете като такива изобщо. Всеки парт тайм има нужда от хъбове. Това, че производителя не си е направил труда да сложи, щото от маркетинговия отдел така са решили, е друг въпрос.

Хъбовете никъде не са задължителни, но на всеки парт тайм са желателни. Няма никакъв смисъл отдолу да се въртят един куп чарколяци на халост, навсякъде и по всяко врвеме.

Иначе, ако всички в тоя форум се съобразявахме нацяло с това, дето е преценил производителя, самия форум като такъв би се обезсмислил, а всичките вкупом щяхме да си караме заводските джипки, със заводските гуми, окачвания и т.н.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, не се набутвай между шамарите... не намесвай маркетинга в производството на коли, дали наименованието, на това което караме... Замисли се, защо няма Джийп с хъбове, ако не се сетиш, ще ти обесня.

П.П. Жокерче: въпреки липсата на хъбове, при парт-тайм раздатки, отдолу на Джиповете, не се въртят "куп чарколяци на халост", при изключено предно предаване...
                  Последно редактирано от giorgio; 04-02-09, 13:01.
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Хмъъ... интересна е темата. Вярно е че нямат хъбове. До 94 г. дизелите имат вакумен разединител на едната полуоска, после поради масови дефекти и неизправности го премахват, и при 2H всичко се върти.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                      П.П. Жокерче: въпреки липсата на хъбове, при парт-тайм раздатки, отдолу на Джиповете, не се въртят "куп чарколяци на халост", при изключено предно предаване...
                      Еми, обясни. Не виждам как няма да се върти целия преден диф, барабар с предния кардан, ако полуоските са твърдо вързани за предните колела.

Ако има друго, казвай. Никой не знае всичко, най-малкото пък аз.

Коментар

Андро го е казал, само дето нито е до 94-та, нито пък е само при осакатените (дизелови) европейски варианти ... Вранглерът продължава да се произвежда така и до сега... за останалите модели не знам, но няма с хъбове...

Коментар

E, щом е така, файдата от хъбове наистина клони към нула, стига колегата да не е решил да зацепи твърдо въпросния вакуумен съединител, по някаква причина.

Коментар

Аз моя го зацепих "твърдо" преди месец, щото се случваше да изключи сам, понякога. Можех да го оправя, но реших, че не си струва... Все ми е тая, дали ще ми се върти предния кардан и дали ще гори 20.0, вместо 20.1 литра/100 км. Колегата конструктор, проектирал този разединител, явно е отсъствал на лекцията за размерни вериги и толеранси...

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                              Андро го е казал, само дето нито е до 94-та, нито пък е само при осакатените (дизелови) европейски варианти ... Вранглерът продължава да се произвежда така и до сега... за останалите модели не знам, но няма с хъбове...
                              Руснаците го дават до 94г. А бензиновите даже до 91. Това е за Дана 30. Въпроса е след премахването на тоя разединител, решен ли е и как тоя проблем?
                              П.П. Ако е проблем разбира се.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X