Обява

Свий
Няма добавени обяви.

спортна генерация за JEEP

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: спортна генерация за JEEP

Първоначално публикуван от jivo_pr Преглед на мнение
    колега тези 15-20 % не съм си ги измислил аз, чел съм някъде че е толкова,виж тази тема там има испускателна система калмини за която Явор Вромос твърди че по спецификация и дават да вдигне мошноста с 15-18%,аз на Явор му вярвам--- http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=51432 .Какво друго трябва да пипна според теб , ако сменя генерацията.Това за което се сещам е ланда сондата, но и тя ще си отиде на мястото
    По принцип какво смятам да направя за да извлека около 40-45к.с.
    спортна генерация около 30 к.с. ,спортен филтър(KN)за който пише че вдига около 5к.с. и лека софтулеерна намеса 8-10к.с.
    Ако знаеш нещо което може да ми попречи да извърша тази маниполация моляте пиши,за да няма ''проба грешка'' нали за това съм пуснал темата
    На моят джип сложих филтър на K&N, но не почувствах никаква разлика, сега като се замисля ако отскоча на консулт до Перник, защото разправят, че сините светодиоди покачват мощността... А филтъра го сложих, за да не ми се налага да поръчвам..., чакам и т.н.т. всеки път след като съм карал по прашен селски път, т.к. тук на село нещо няма дилъри на джип.
    Тези манипулации механичните не могат да докарат проблеми, но софтуерната може и да е рискова, ако не се ползва софтуер на проверени и доказали се тунинг фирми.
    А също и Явор, ако ми представи замервания преди/сега ще повярвам, но той не е питал за съвет, просто е споделил какво смята да направи, и за кое какво пишат по сайтовете, а колко % от рекламките са истина-това не мога да кажа.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ти хубаво му вярваш на Явор, а на Калмини вярваш ли им. Щото Явор каза че според Калмини, мощността се увеличава с 15-18%. А и все пак става въпрос за Сузуки 1.6.

Ето дино тестове на 4.0
      http://www.wjjeeps.com/performance.htm#40

Ако се смени цялата генерация, (колектор, катализатор, заглушител, тръби)могат да се изстискат 10%
      http://www.jeep4.0performance.4mg.com/exhaust.html
      Обаче хич не е толкова просто колкото изглежда, защото ако се освободят прекалено много изгорелите газове почва да изсушава цилиндрите много бързо и да бърка фазите на газоразпределяне.

Коментар

Добре де ,а как разбираш какви компоненти да използваш за да не се получи изсушаване или запушване?
        M.P.

Коментар

С многогодишни проби.

Коментар

Демек оди си купи готова за да излезне по-евтино и сигурно
            M.P.

Коментар

Ето и kinexа дава много реални, а не рекламни таблички, от които много много не разбирам, но и да разбирам като подмених моя филтър как да усетя 5 к.с. на 200 и много с които разполага двг?
              Аки искаш качи на диностенд джипа, виж какво е текущото му състояние, да не се окаже, че доста от твоите кончета са избягали нейде в полето, и ако всичко е наред след това му смени изпускателната генерация и пак го замери. Ще Ви повярвам на Вас, но не мога безрезервно да вярвам на рекламните "бля-бля", че "една добра генерация вдига мошноста 15-20%".
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
                Демек оди си купи готова за да излезне по-евтино и сигурно
                Общо взето да. Готовите решения са най-лесния варянт. Всичко е стиковано и проверено. Обаче пак има обаче.
                Първо трябва много внимателно да се видят спецификациите на отделните компоненти и най-вече в случай че не се сменя цялата генерация от началото до края, да се обърне внимание на това как отделните компоненти си взаимодействат. Това става или с проби или с информация от производителя. Конкретно за колектора на Калмини за Сузуки, понеже стана въпрос, предполагам че ако се смени само той и назад останат заводските катализатор, гърне, тръби, ефекта ще е нулев. Ако пък след колектора се сложи само права тръба, ще почнат детонации извън двигателя като на рали бегачка. Което за рали е добре защото има повече мощност на високи обороти, но при траял нуждата от мощност е на ниските обороти.
                Всеки двигател може да бъде развъртян така че да вади повече мощност на по-високи обороти. Обратното, от високо оборотен-ниско оборотен е много по-трудно. Колко повече ще понесе е друг въпрос. Хубавото при 4.0i е че има много голям въртящ момент на ниските и това изобщо не е за пренебрегване или разваляне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X